Kleintjes worden grote lezers!

Zwolle – Voorlezen prikkelt de fantasie, ontwikkelt het taalgevoel en bezorgt kinderen veel plezier. Daarom maakt Stadkamer een feest van de Nationale Voorleesdagen met diverse activiteiten voor kinderen en hun ouders en opvoeders. De 12e editie van de Nationale Voorleesdagen start woensdag 27 januari met het Voorleesontbijt en eindigt op zaterdag 6 februari 2016.

Genieten van voorlezen
Voorlezen is niet alleen leuk, het is ook heel nuttig. Onderzoek wijst uit dat kinderen die worden voorgelezen beter scoren op school. Daarnaast hebben ze een grotere woordenschat en zijn ze beter in het verwoorden van emoties. Speciaal voor baby’s, peuters en kleuters zijn er de Nationale Voorleesdagen. Deze dagen hebben tot doel het voorlezen aan kinderen, die zelf nog niet kunnen lezen, te stimuleren. Zo worden kleintjes grote lezers!

Aftrap met een broodje
Zoals ieder jaar kennen de Nationale Voorleesdagen een spetterende aftrap. Op woensdagochtend 27 januari vinden er door het hele land voorleesontbijten plaats. Bekende Nederlanders en plaatselijke bekendheden halen hun voorleestalent uit de kast en lezen voor uit het Prentenboek van het Jaar:’We hebben er een geitje bij’ van Marjet Huiberts en Iris Deppe.

In Zwolle gebeurt dit op maar liefst 44 peuterspeelzalen en kinderdagverblijven. De deelnemende instellingen krijgen het prentenboek cadeau van Stadkamer. Dit jaar heeft Stadkamer voor 19 instellingen een voorlezer geregeld, de andere instellingen hebben zelf voor een voorlezer gezorgd. Ook de burgemeester van Zwolle is van de partij tijdens het Nationale Voorleesontbijt.

Activiteiten in Stadkamer
Naast de vele peuters en kleuters die met hun kinderdagverblijf of peuterspeelzaalgroep een bezoek brengen aan de vestigingen van Stadkamer, is er voor de iets oudere jeugd de Voorleeswedstrijd. Maar ook ouders kunnen samen met hun kinderen genieten van boeken en voorlezen. Bij al deze activiteiten staat het Prentenboek van het Jaar centraal.
Theatervoorstellingen van Ton Meijer, Katiuscia Principato en Poppentheater Dubbele Jan, maar ook doe-activiteiten i.s.m. Kunstcollectief ZoGemaakt: tijdens de Nationale Voorleesdagen is er van alles te beleven in Stadkamer!

Informatie over alle activiteiten, locaties en entreeprijzen is te lezen in de speciale flyer of op lezenenlenen.stadkamer.nl (zonder www). Reserveren van activiteiten wordt aangeraden, want vol is vol.

Artikel delen: