Spruit! muziektheater met een bite

Zwolle – Een leeg kantoorpand, tien professionele jonge muziektheatermakers en vijf lange dagen van ’s morgens vroeg tot ’s avonds laat. Dit moet resulteren in Spruit! muziektheater met een bite, een exclusieve theaterroute van Kameroperahuis op vrijdagmiddag 5 februari in het Zwolse kantoorpand van Hanz.

Een vrijdagmiddagborrel vol muziek en theater, ongepolijste parels en uitprobeersels. Startpunt is De Kantine Zwolle van Hanz op de kantorenlocatie Hanzeland achter het NS-station. Reserveren is noodzakelijk en kan via publiciteit@kameroperahuis.nl. Het Zwolse Kameroperahuis is een productiehuis voor kleinschalig muziektheater en opera, dat al jaren jonge, professionele muziektheatermakers onder zijn hoede heeft. Kameroperahuis gaat met Spruit! in op het verlangen van deze jonge makers om vrij te experimenteren en ‘hun eigen ei te leggen’. Het productiehuis grijpt de kans direct aan om het bedrijfsleven in Hanzeland zich met elkaar en met Kameroperahuis te laten verbinden.

Talentontwikkeling
Zoals Hanz creatief talent een kans geeft door een inspirerende open werkomgeving aan te bieden; een (net)werkplek waar creatieve ondernemers, overheden en onderwijsinstellingen kunnen werken en zich met elkaar en hun omgeving kunnen verbinden, doet Kameroperahuis dat via muziektheater.

Directeur van Kameroperahuis, Annemarie Reitsma: "Talentontwikkeling is – in elke onderneming – de sleutel naar dynamiek en het doorgeven van vakkennis. De makers van Kameroperahuis zijn hier het exemplarisch voorbeeld van. Zij krijgen carte blanche om hun ambacht in te zetten voor (muziek-)theaterscènes die ze in een korte theaterroute zullen tonen aan de bezoekers".

Medewerkers van alle bedrijven in Hanzeland, alsmede andere geïnteresseerden, worden uitgenodigd voor Spruit!: een soort vrijdagmiddagborrel XL voor wie wel eens wil proeven van het kleinschalige, exclusieve muziektheater van Kameroperahuis.
Reitsma: "Hoe vaak krijgen kunstenaars nog de kans het experiment aan te gaan? Het vraagt van hen een enorme conceptuele kracht en intensieve samenwerking om vanuit het niets tot een performance te komen, zeker binnen deze beperkte tijd. Je zou dit kunnen spiegelen aan de taak die bedrijven hebben om een product of dienst te ontwikkelen voor hun doelgroep".

Tijdens Spruit! kunnen de makers ervaren of hun performance succesvol is en of er respons komt van het publiek. Reitsma: "Het project is vrij, maar niet vrijblijvend. Het is een mooie gelegenheid om met kleinschalig muziektheater een brug te slaan tussen creatieve makers en het bedrijfsleven. Voor zakelijk succes horen experiment, creativiteit en oorspronkelijkheid hand in hand te gaan met daadkracht en zakelijk instinct".

Reserveren
Vrijdag 5 februari vertrekken vanaf 16.30 uur theaterroutes door het pand van Hanz aan Hanzeplein 11-27. Aanmelden is noodzakelijk via publiciteit@kameroperahuis.nl. Spruit! is toegankelijk voor iedereen die geïnteresseerd is. Hanz nodigt in ieder geval alle ondernemers uit eigen huis uit, alsmede al zijn buren, om de voorstellingen van de jonge makers te komen bekijken. Van het publiek wordt een vrijwillige bijdrage gevraagd, om zo een volgende Spruit! mogelijk te kunnen maken. Meer informatie: www.kameroperahuis.nl

Artikel delen:

Reageer