Ronkende motoren bij Indoor Tractor Pulling

Zwolle – Zaterdag 23 januari vindt de 33e editie van Salland Olie Indoor Tractor Pulling plaats in de IJsselhallen Zwolle. Internetkrant Weblog Zwolle bezocht de middagsessie met deelname van Mini Unlimiteds, Light Modifieds, de Light Superstocks en de  Unlimiteds (4,0 ton).

23-1-2016-33.jpg 

Deelnemers uit de Grand National klassen verschijnen deze dag in twee sessies aan de start. Vele duizenden toeschouwers uit binnen- en buitenland kunnen weer genieten van de enerverende wedstrijden die spannend blijven tot de laatste pull. Aanvang van de avondsessie is zaterdag  om 18.00 uur. Dan komen de Two Wheel Drives, de Modifieds en de VEKOMA FRICTIE Super Stocks in actie.

23-1-2016-4.jpg

23-1-2016-29.jpg

23-1-2016-124.jpg

Via Lees verder meer nieuws en foto’s… 

Tractor pulling is in de afgelopen decennia uitgegroeid tot een sport die niet onderdoet voor welke andere vorm van motorsport dan ook. Tractor pulling onderscheidt zich van de andere vormen doordat de paardenkrachten vele malen groter zijn, waardoor tractor pulling zich met recht de “most powerful sport in the world” mag noemen. Vooral bij een indoor wedstrijd wordt dit nog eens extra benadrukt, omdat de muren en het dak het geluid dat deze geweldenaars produceren lijken te versterken. Gehoorbescherming is dan ook geen overbodige luxe.

23-1-2016-12.jpg 

Bij tractor pulling gaat het er om een zgn. sleepwagen zover mogelijk over de 85 meter lange wedstrijdbaan te slepen. Haalt een machine de eindstreep dan heeft hij de felbegeerde “full pull” gehaald en gaat hij door naar de finale. In de finale wordt de sleepwagen flink verzwaard en haalt geen enkele deelnemer de eindstreep. De werkelijk afgelegde afstand is maatgevend voor de eindklassering. Het lijkt simpel, maar de machines leveren immense krachtexplosies om de eindstreep te halen.

Baan
In de Zwolse IJsselhallen werd in de week voorafgaand aan het evenement een top-baan aangelegd, voorzien van de juiste kleisoort, waarop de tractoren de meeste grip kunnen vinden om de sleepwagen (een soort oplegger die steeds zwaarder wordt naarmate de afgelegde afstand groter wordt) zo ver mogelijk te verplaatsen. En juist deze baan is het geheim van een goede wedstrijd te noemen; de juiste samenstelling, de goede vochtigheidsgraad én het aanleggen onder deskundige begeleiding van de Nederlandse Truck- en Tractorpulling Organisatie zijn maatgevend. In de IJsselhallen ligt een wedstrijdbaan van ruim 85 meter, wat de langste indoorbaan van Nederland genoemd mag worden.

Artikel delen:
Reacties 5
  1. Wel treurig dat er in dit artikel helemaal niets wordt vermeld over de “Zwolse” deelname van Tractorpullteam Lambada…. Jammer, gemiste kans


    ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.