Prijzen voor Zwolse sporters tijdens gala

Zwolle – Tijdens de vijfde editie van het SportGala Zwolle zaterdagavond werden negen bronzen beelden uitgereikt. De presentatie in het sfeervolle Landstede Sportcentrum was in handen van Dennis van der Geest. Hij werd bijgestaan door Lydia Mossel en DJ Martijn Westerink.

Na een spectaculaire openingsact in de stijl van het thema Oosterse vechtkunst riep Van der Geest allereerst de ondertekenaars van het Gouden Sportboek naar voren. Aansluitend volgde de bekendmaking van de ‘Zwolse sportverkiezing’. Landskampioen Landstede Volleybal werd uitgeroepen tot sportploeg van het jaar. Sportman van het jaar 2015 was Reinder Nummerdor, die onder andere op het WK beachvolleybal een zilveren plak won. Wielrenster Anna van der Breggen werd uitgeroepen tot sportvrouw van het jaar. Zij won in 2015 een waslijst aan prijzen, waaronder drie WK-medailles.

In de categorie sportcoach van het jaar ging de prijs naar Landstede Volleybal-coach Redbad Strikwerda. Roeier Ralf Rienks werd verkozen tot sporttalent van het jaar en Arie Scheffer van de WRZV Zaalvoetbalvereniging kreeg de prijs voor sportvrijwilliger van het jaar. De award voor het sportiefste schoolinitiatief van 2015 ging naar het project vluchtelingensport van Calo Windesheim, terwijl Stars for Kids werd uitgeroepen tot het sportiefste ondernemersinitiatief. Tot slot mocht een grote afvaardiging van Regio Zwolle Volleybal de sportstimuleringsprijs in ontvangst nemen. De vijfde editie van het SportGala Zwolle werd afgesloten met een afterparty.
Artikel delen:
Reacties 2
  1. prijzen voor Zwolse sporters tijdens Sport Gala Zwolle …..
    lijkt me vrij logisch
    toch ?

    winnaars van harte gefeliciteerd en met name Arie Scheffer !


    ⚠️ Meld

Reageer