Nieuwe ‘slimme’ website ROVA Zwolle

Zwolle – ROVA’s nieuwe website staat online. De website werkt volgens het ‘location based’ principe. Dat betekent dat de ca. 900.000 inwoners in het werkgebied op www.rova.nl voor hen relevante informatie gepresenteerd krijgen. Naast inwonerinformatie richt de website zich op educatie en voorlichting over afval, grondstoffen en het beheer van de openbare ruimte.

Op de website vullen inwoners hun postcode en huisnummer in. Dit is de basis voor ‘zo veel mogelijk op maat’ informatie. Wanneer bezoekers geen postcode en huisnummer achterlaten, krijgen zij meer algemene informatie te zien. De zoekfunctie is dusdanig geavanceerd dat ook daar informatie op maat te vinden is. Deze manier van content aanbieden is nieuw voor publiekscommunicatie en gemeenten. De website slaat gegevens op; de site onthoudt dit. Bezoek je de site op een later moment nog een keer dan krijg je direct de eerste inzameldagen en informatie uit jouw gemeente. Voor de toekomst ziet ROVA ook allerlei mogelijkheden om informatie- en communicatieboodschappen steeds specifieker in te zetten.

“Met deze website vallen wij inwoners van de gemeente Winterswijk niet lastig met wijzigingen in de inzameling van afval of loszittende stoeptegels in de gemeente Amersfoort en vice versa. Het is meer van deze tijd dat een op service gerichte website zelf filtert uit het woud aan online informatie.”
Erik van Cuyk, Communicatie ROVA
Informatie op maat
Om de informatie nog beter weer te geven zijn alle grondstofinzamelpunten per gemeente op de kaart gezet. Eenmaal ingelogd ziet de bezoeker waar de dichtstbijzijnde inzamelpunten zijn voor glas, klein chemisch afval, textiel, papier, plastic / metaal / drankkartons.  Daarnaast zijn ook de kringloopwinkels, de milieu-brengstations en de grof tuinafval brengpunten terug te vinden. 
Artikel delen:
Reacties 8
 1. OUderwetsch, ik wil een normale app die meteen de kliko in mijn agenda zet, en niet zoals nu dat ik het steeds weer moet opzoeken.
  byzar dat ze dit niet kunnen…


  ⚠️ Meld

 2. En ik doe gewoon lekker ouderwets. De afvalkalender hangt in de bijkeuken en iedereen in huis kan zien wanneer welke container gehaald wordt.


  ⚠️ Meld

 3. @gerald77: Door alle moderne snufjes verleert de mens om zijn hersens te blijven gebruiken.
  Het is al jaar en dag zo dat er vaste ophaaldagen zijn voor alle kliko’s. Zo moeilijk is dat toch niet om dat in je grijze cellen te onthouden? Daar heb ik echt geen app o.i.d. voor nodig, hoor.


  ⚠️ Meld

 4. Met die vaste ophaaldagen ben ik het niet helemaal eens: vroeger was het hier om-en-om GFT en Grijs dat werd opgehaald. Nu er voor grijs een verzamelcontainer is gekomen is de ROVA overgestapt op een groen-plastic-groen-niks-groen-plastic-groen-niks-etc schema. Het wil wel eens voorkomen dat ik op dinsdagochtend in alle vroegte niet helemaal paraat heb waar we ons bevinden in dit patroon.
  En dan eens in de 4 weken het oud papier. Altijd op maandag, maar toch kan het handig zijn (weer ’s ochtends vroeg) om even op de kalender of app te kijken of het deze week wordt opgehaald of dat het een weekje later is.


  ⚠️ Meld

 5. Ja eens met PieterG, overzichtelijk is het niet meer.
  Vorige week was het in onze buurt ineens de bedoeling dat niet op donderdag maar op vrijdag de Grijze bak aan de weg moest. (heb eigenlijk geen idee of dit eenmalig is of niet) Gelukkig check ik meestal even de Rova App, want met grijze cellen alleen kom je er niet meer.


  ⚠️ Meld

 6. Ook heel erg eens met PieterG. Vorig jaar… maandag papier, dinsdag groen, woensdag plastic en dinsdag weer groen… en weer opnieuw. Logisch? Nee absoluut niet.

  Gelukkig is het dit jaar iets beter geworden. een weekje niks, weekje maandag papier en vrijdag groen, week later vrijdag plastic, en vervolgens weer op vrijdag groen. En we beginnen weer met een weekje niks. Snapt u hem nog?

  Jammer dat ik nu net het ‘logische’schema van vorig jaar in mijn kop heb.  ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.