Centre for Sports & Education in de steigers

Zwolle – Voor leerlingen en personeel van het Centre for Sports & Education staat dit jaar in het teken van een grootse verbouwing. Het gebouw wordt van binnen totaal vernieuwd, ook van buiten zal het een geheel nieuwe uitstraling krijgen.

cse_ceintuurbaan.jpg

Sinds november 2015 staat het Centre for Sports & Education in de steigers. ‘De verbouwing is op dit moment in volle gang. We hebben straks de beschikking over fors meer lokalen en gemeenschappelijke ruimtes, mede omdat de kelder als extra etage wordt benut. In het vernieuwde pand zullen kleedkamers gerealiseerd worden voor de jeugdopleiding van PEC Zwolle, op deze manier kan ook een deel van het gebouw in de weekenden worden gebruikt’ aldus Paul van den Bergh, teamleider van het CSE. Een groot deel van de leerlingen volgt dit schooljaar onderwijs in het PEC Zwolle stadion. Volgens teamleider Paul van den Bergh een prachtige ‘noodlocatie’. Fase 2 
Een groot deel van de leerlingen volgt dit jaar het onderwijs in het PEC Zwolle Stadion. De leerlingen van het vmbo en leerlingen uit groep 7/8 volgen hun lessen in een deel van het huidige CSE-gebouw dat op dit moment nog in gebruik is. Vanaf het voorjaar start fase 2 en zal dit deel ook verbouwd worden.

Nieuwe gebouw ademt topsport
Het CSE telt nu ruim 500 leerlingen voor vmbo, havo, vwo en basisonderwijs groep 7/8. Met ingang van schooljaar 2016 – 2017 zullen alle leerlingen weer hun onderwijs volgen op de locatie Boerendanserdijk 2a, naast het stadion van PEC Zwolle. Directeur Thomas van der Staak: ‘het wordt een schoolgebouw dat topsport uitstraalt en aansluit bij de onderwijsvisie van het CSE.’   
 
Open Huis
Op woensdag 27 januari houdt het Centre for Sports & Education (CSE) Open Huis voor talentvolle sporters met de ambitie om de top te bereiken. Het CSE biedt de volgende sporten aan in combinatie met vwo, havo en vmbo: basketbal, judo, atletiek, wielrennen, hippische sport, squash, tennis, volleybal, waterpolo, golf, hockey, sportacrobatiek, tafeltennis, voetbal, vrouwenvoetbal en zwemmen.
Tijdens het Open Huis gaan trainers en leercoaches in op het sporttechnische, sportondersteunende en het onderwijsprogramma van het CSE. Het Open Huis is in het tijdelijke gebouw van het CSE aan het Stadionplein 1 (PEC Zwolle Stadion). 
CSE Volleybal
Landstede stopt na dit seizoen als sponsor van het topvolleybal in Zwolle. CSE volleybal blijft bestaan, omdat de school het hoogste niveau in volleybal wil en kan blijven aanbieden.  
Centre for Sports & Education
Wie naar school gaat en de ambitie én het talent heeft om als sporter te slagen is bij het Centre for Sports & Education (CSE) aan het enige juiste adres. Het CSE in Zwolle is de topsportopleiding en onderwijsinstelling in één. Op het CSE haalt ieder talent dagelijks het beste uit zichzelf, of het nu in de schoolbanken, op het veld, in de rijbaan of in de zaal is. Door goed onderwijs, sportspecifieke trainingen en sportondersteunende lessen over bijvoorbeeld voeding, kracht en mentale aspecten worden de leerlingen van het CSE van A tot Z voorbereid op een toekomst als topsporter. 

Artikel delen:

Reageer