€ 8950,- na charity lunch voor Nepal

Zwolle – Stichting Help Nepal heeft op zondag 24 januari een charity lunch gehouden ten behoeve van de wederopbouw van Nepal als gevolg van de zware aardbeving op 25 april 2015. Bestuurslid Kees Schreuders stelde personeel en middelen ter beschikking van zijn horeca gelegenheid in Zwolle zodat de gehele opbrengst ten goede kwam aan het goede doel. Stichting Help Nepal zorgt er voor dat het gehele bedrag ten goede komt aan de Nepal Cyclist Ride to Rescue. Deze organisatie bouwt momenteel in zeven weken zeven aardbeving bestendige scholen. De charity lunch en de georganiseerde veiling leverde in totaal € 8950,- op.

helpnepal-logo.jpg 

Een groep betrokken Zwollenaren, die allen al diverse keren in Nepal zijn geweest en waarvan een deel ook ten tijde van de zware aardbevingen in Nepal verbleef, hebben direct gereageerd en de stichting Help Nepal opgericht. Het doel van deze stichting is concrete wederopbouw waarbij elke euro die de stichting binnen haalt in Nepal ter plekke wordt besteed. Samen met de Nepalese bevolking en lokale organisaties bouwen aan schokbestendige scholen zodat er voor de lange termijn een veilige leeromgeving kan worden gecreëerd voor kinderen in Nepal is de visie van de stichting.

 
Nepal Cyclist Ride to Rescue ( NCRR ) 
Een groep van mountainbikers van het Nepalese Mountainbike team was ten tijde van de aardbeving op 25 april 2015 aan het trainen in een dorp nabij Kathmandu. Ze zijn direct gestart met hulp bieden en haalden de eerste slachtoffers onder het puin vandaan. Hun doel is om fondsen te verzamelen en directe hulp te leveren in gebieden waar dit acuut nodig is . Deze gebieden kunnen vaak niet worden bereikt met voertuigen en niet worden veelal niet ondersteund door een bestuurlijke organisatie. Ze gaan naar deze afgelegen regio ’s op mountainbikes en indien dit niet fysiek mogelijk wandelen ze naar de dorpen in nood. Momenteel werken ze aan het project “Seven schools in seven weeks” met als doelstelling zeven schokbestendige scholen te bouwen.
Ondersteuning
Het bestuur van stichting Help Nepal heeft voor de ondersteuning van de NCRR gekozen omdat ze een gedeelte van de leden van de NCRR persoonlijk kennen. Daarnaast hebben beide organisaties een gezamenlijk doel; geen eenmalige noodhulp maar echte wederopbouw
Artikel delen:

Reageer