Medailleregen voor masters Swol 1894

Zwolle – 15 masters van zwemvereniging Swol 1894 namen afgelopen vier dagen deel aan de Open Nederlandse Kampioenschappen Masterszwemmen in Papendrecht. Het werd een ware record- en medailleregen. De damesestafetteploeg 240+, bestaande uit Bea Swijnenberg, Annemarie Vuist, Mathilde Vink en Christien Nieuwenhuis, stelde drie Nederlandse records met vele seconden scherper, te weten op de 4 x 200m vrije slag, de 4 x 100m vrije slag en de 4 x 50m wisselslag.

img-20160123-wa0000.jpg 

Op de persoonlijke nummers zwom Christien Nieuwenhuis, die dit jaar voor het eerst uitkomt in categorie 65+, vier nieuwe Nederlandse records. Op de 100m wisselslag stelde ze haar eigen record van 9 januari jl. in Zwolle met meer dan anderhalve seconde scherper. Verder zwom ze een nieuw record op de 200m wisselslag en op de 100m vlinderslag. Als klap op de vuurpijl zwom ze op de laatste toernooidag in een direct duel met haar rivale een nieuw Europees record op de 50m vlinderslag in een tijd van 36.39 sec. "Dat kwam als een volslagen verrassing ", aldus Christien.

“Hier had ik helemaal geen rekening mee gehouden. Ik wilde wel winnen van haar (Conny Boer-Buys) , want dan had ik weer een Nederlands mastersrecord (NMR), maar dat dit ook nog een Europees rekord werd, was wel heel erg gaaf! Vooral heel fijn, omdat ik 2e achter haar werd op de 50m en de 100m vrije slag, die zij in een nieuw Europees record zwom.”
Naast de bovengenoemde resultaten waren er nog 5 gouden medailles voor Kasper v.d.Berghe, Mathilde Vink (3x) en Annemarie Vuist.  7 x zilver voor Bea Swijnenberg (2x), Christien Nieuwenhuis (2x), Mathilde Vink en twee estafetteploegen dames 200+. 10 x brons voor Marjan Spoelstra, Annet Kootstra(2x), Beau Rijpers (2x), Mathilde Vink (2x), Kasper v.d.Berghe (2x) en Annemarie Vuist.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)