Handbaldames winnen van koploper uit Olst

Zwolle – Zondagmiddag was de thriller SV Zwolle DS1 – Overwetering DS1. Overwetering stond eerste op de ranglijst. Zwolle ging voortvarend van start en opende de wedstrijd met twee mooi gespeelde ballen naar Kelly van der Giessen, die voor Overwetering een pittige “tante” bleek op de cirkel. Zwolle kwam in een bepaalde flow met snelle aanvallen en prachtige passes, waardoor het makkelijk tot scoren kwam.

De dekking stond een tijd lang erg goed, dit resulteerde in een voorsprong van 4 doelpunten aan het begin van de eerste helft. Overwetering moest gaan bewijzen waarom zij eerste op de ranglijst staan en begon met terug knokken, waardoor het richting het einde van de eerste helft opeens 10-10 stond. Zwolle wist dat het een tandje bij moest zetten en ging door twee goals van Marissa Hersevoort alsnog de kleedkamer in met een 12-10 voorsprong op Overwetering.

In zo’n spannende wedstrijd als deze is het altijd maar zien wie er het sterkst de kleedkamer uit komt. Even leek dit Overwetering te zijn, die zich terugknokten naar een voorsprong van 14-15. Hier dachten de gezusters van der Giessen (Kelly & Lynn) anders over en zorgden ervoor dat Zwolle het initiatief weer in handen kreeg en nu tot het eindsignaal kon vasthouden.
 
Een onwijs spannende pot, doch geen moment getwijfeld dat de winst niet in Zwolle zou blijven. De dames van Overwetering konden met hun eerste verliespartij terug naar Olst, wat een heerlijk gevoel! Eindstand 23-20.
 
Artikel delen:

Reageer