Trent Sainsbury maakt overstap naar China

Zwolle – Trent Sainsbury maakt zoals al eerder bekend werd per direct de overstap naar het Chinese Jiangsu Suning FC. De verdediger tekent een contract voor drie seizoenen bij de club uit Nanking waar de Roemeense oud-voetballer Dan Petrescu trainer is. Sainsbury arriveerde twee jaar geleden bij PEC Zwolle en kwam in totaal tot 33 optredens in het eerste elftal.

In die periode werd de KNVB Beker en Johan Cruijff Schaal gewonnen, ook eindigde de club vorig seizoen op een historische zesde plaats in de Eredivisie. De verdediger sluit morgen bij de selectie van zijn nieuwe club aan. Trent Sainsbury: ,,De afgelopen twee jaar heb ik met veel plezier bij Zwolle gespeeld. Het voelde als een rit in de achtbaan; we hebben samen veel meegemaakt. Hoogtepunt voor mij was de winst van de Johan Cruijff Schaal, aangezien ik de historische bekerfinale tegen Ajax geblesseerd vanaf de tribune moest bekijken. Ook de band met de supporters heb ik altijd fijn gevonden. Dank jullie wel voor de support, ik wens de club veel goeds voor de toekomst en wie weet tot ziens." Technisch directeur Gerard Nijkamp over de transfer: ,,Trent heeft zich tijdens zijn periode in Zwolle goed doorontwikkeld. Zo heeft hij een plek in het nationale team van Australië veroverd, waarmee hij vorig jaar de Azië Cup won, en maakte hij veel speelminuten in ons elftal. Voor zowel Trent als PEC Zwolle is deze overstap een hele mooie overeenkomst, waar we simpelweg geen nee tegen konden zeggen. De club wenst Trent veel succes bij zijn nieuwe werkgever in China."

Artikel delen:
Reacties 5
 1. Jammer dat hij hier vanaf dag 1 geplaagd werd door blessureleed. Hierdoor hebben we nooit echt een top fitte Sainsbury kunnen zien. Maar wel van een investering van amper 2 ton naar meer dan 1 miljoen voor PEC. Laat die Noord tribune maar uitbouwen! 🙂


  ⚠️ Meld

 2. Voor beide partijen een goede deal. Nadat hij de Azië cup had gewonnen was pec financieel waarschijnlijk een maatje te klein voor skippy en hij kan nu lekker zijn poen bij elkaar ballen in een heerlijk Aziatisch zonnetje.;)


  ⚠️ Meld

 3. Van een Nederlandse provinciehoofdstad met zo’n 125.000 inwoners naar de hoofdstad van de Republiek China met zo’n 7.700.000 inwoners.
  Bedankt en veel succes daar Trent. 😀


  ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.