Heren 1 SV Zwolle verslaat UGHV 2

Zwolle – Na eerst het eerste dames team van SV Zwolle verdiend van koploper Overwetering te hebben zien winnen, vertrokken de heren van SV Zwolle richting Ulft, waar om 16:55 uur de wedstrijd tegen UGHV HS2 op het programma stond.

25012016hs1.jpg

De thuiswedstrijd tegen het jonge team van UGHV was met 34-17 een zeer gemakkelijke overwinning voor de heren van SV Zwolle. Toch was het vooraf duidelijk dat de uitwedstrijd geen complete walk over zou worden. Dit gezien het late tijdstip van de wedstrijd, waar de heren van SV Zwolle nog wel eens moeite mee hebben. Ook het eerste team van UGHV dat vrij was en de harsbal waarmee gespeeld werd. Ondanks deze nadelige factoren begonnen de heren van SV Zwolle erg sterk aan de wedstrijd en kwamen door een aantal afstandsschoten op een 5-10 voorsprong. UGHV besloot daarop offensiever te gaan verdedigen, waardoor er voor de midden- en rechteropbouw veel ruimte vrij kwam. Hier wisten de Zwolse heren goed gebruik van te maken.

Dennis Borst, normaal spelend in het tweede team, maar vandaag een basisplek bij het eerste heren team bemachtigd, werd op de linkerhoek goed vrij gespeeld en scoorde. Dankzij het fraaie doelpunt werd de stand op 8-13 gebracht. De Zwolse heren gingen met een stand van 8-17 de rust in. In de rust gaf coach Danielle ter Haar aan dat de 5-1 dekking goed stond en dat de mannen dit de tweede helft voort moesten zetten. Tevens werd er aangegeven dat ze in de aanval iets meer rust moesten nemen en de kansen/gaten af moesten wachten.

Vol goede moed begon de Zwolse formatie aan de tweede helft. Door een aantal snelle goals, van o.a. Bart Kroeze, liepen de heren al snel uit naar een 9-22 voorsprong. Door de offensieve en fysiek harde dekking van UGHV, hadden de heren uit Zwolle soms moeite met de afronding. De heren van UGHV kwamen nog terug tot 17-26, maar door een paar snelle breaks-outs van Lesley Rigter wonnen de heren van SV Zwolle deze wedstrijd met 19-29. Grote dank aan de meegereisde supporters, die ondanks de lange reis graag mee wilden!!

Doelpunten:
Rik Talens 11
Bart Kroeze 6
Luuk Broers 5
Lesley Rigter 3
Robert ter Stege 2
Hans Kan 1
Dennis Borst 1

Artikel delen: