Carnaval voor mensen met een beperking

Zwolle – Vrijdagavond 5 februari a.s. wordt er weer carnaval gevierd in ‘De Nieuwe Bierton’ aan de Schellerbergweg, voor mensen met een verstandelijke beperking uit Zwolle en omgeving. De entree bedraagt 2 euro. De start is om 19.00 uur en om 22.00 uur is de afsluiting, zodat mensen niet vroegtijdig het feest hoeven te beëindigen, omdat hun taxi wacht.

De zaal gaat open om 18.30 uur. Prinses Debbie en prins Nick worden om 19.00 uur binnengebracht door huisband ‘de Knollentrekkers’. Ook de “Towersnörr’n”, de dansgarde van de Tonnezotters en vele andere artiesten, zoals Wesley Wolters, Brendie, Henri van Velzen en Patrick van Eijk, zullen belangeloos optreden, waarmee de organisatie, die in handen ligt van “WIJ”, heel blij is! Vorig jaar waren er prachtige creaties. Het zal dit jaar vast opnieuw moeilijk zijn om een keuze te maken en prijzen toe te kennen aan degenen, die er het mooist uit zien. Er worden altijd veel helpende handen uitgestoken door ‘de Tonnezotters’ en hun familieleden. Alaaf ,en tot ziens op vrijdag 5 februari!

Voor meer informatie kan contact opgenomen worden met Annet van Hoof, tel 038-4651893 of stuur een mail naar loltrapperssassendonk@gmail.com.

Artikel delen:
Reacties 13
 1. Erg jammer weer deze reacties, ik vind het een mooi gebaar dat de organisatie ook aan deze groep mensen denkt en ze een geweldige avond bezorgt!!! ook alle artiesten, medewerkers en vrijwilligers en de Nieuwe Bierton TOP!!!!!


  Maak melding

 2. Idd die eerste opmerking van ‘is er soort ander carnaval’, slaat echt nergens op.Duidelijk dat deze persoon ‘deze ceremonie’ van dit mooie feest niet begrijpt.In ieder geval is dit feest voor alle gezindten en het mooie is dat er voor deze mensen ook een podium om het feest te kunnen vieren.Respect voor de uitbater die dit mogelijk maakt:D:D:D


  Maak melding

 3. @taalpurist Deze persoon weet heel goed wat carnaval is.

  Allereerst baalde ik er vroeger van dat op mijn openbare school geen carnaval werd gevierd, maar wel op de Katholieke school aan de overkant: Carnaval is van oorsprong geen feest van alle gezindten.

  Daarnaast staat op de Wikipedia pagina over Carnaval:
  Antropologisch gezien is het carnaval een omkeringsritueel, waarin maatschappelijke rollen worden omgedraaid en normen over gewenst gedrag worden opgeschort.

  Dus juist met carnaval mag je grapjes maken die op andere momenten ongepast zijn. Had je mijn knipoog smiley niet gezien? Heb je nooit een buutreedner gezien en gehoord?

  Verder heb je gelijk natuurlijk dank voor de vrijwilligers en anderen die dit mogelijk maken.


  Maak melding

 4. Hahaha

  Ik vond het wel een goeie. Ik lig nog blauw “Is er nog een ander carnaval dan ”

  Maar goed. Van welke leeftijden? Misschien dat ik dan met mijn zoon even kan komen kijken.


  Maak melding

 5. Deze carnavalsavond is voor mensen met een verstandelijke beperking en hun begeleidingen de toegang is voor alle leeftijden, de artiesten, mensen van het geluid, mensen van de blaaskapellen en alle medewerkers zetten zich allemaal vrijwillig in, dat maakt deze avond al 35 jaar tot een groot succes!


  Maak melding

 6. Ik vind de eerste reacties, ondanks dat ze misschien grappig bedoeld zijn, getuigen van weinig respect voor mensen met een handicap.

  Ga zelf eens een dagje in een rolstoel zitten en reageer dan nog eens.


  Maak melding

Reageer