Vierde editie Zwolse schoolzwemkampioenschap

Zwolle – Aankomende woensdag 27 januari 2016 wordt de vierde editie van het Zwolse schoolzwemkampioenschap georganiseerd voor basisschoolleerlingen uit groep 3 tot en met 8. SportService Zwolle, zwemvereniging Swol 1894 en Zwembad ‘De Vrolijkheid’ – Optisport Zwolle openen vanaf 13:00 uur de deuren voor 27 teams, om als team de strijd met elkaar aan te gaan om de titel ‘Zwols schoolzwemkampioen van 2016’!

Gaat basisschool De Duyvencamp evenals in 2015 met de eerste prijs naar huis? Vorig jaar wisten ze Het Festival (2e) en De Vlieger, loc. 3 (3e) achter zich te laten. Om de kinderen goed voor te bereiden op het kampioenschap, organiseerde de zwemafdeling van Swol 1894 op woensdag 13 januari jl. een clinic voor alle leerlingen die deelnemen aan het schoolzwemkampioenschap. Er komt toch best veel kijken bij zo’n zwemwedstrijd en dan is het fijn dat kinderen van te voren al weten hoe bijvoorbeeld het starten op een startblok in zijn werk gaat. Vandaar dat de kinderen allerlei tips van de trainers kregen gedurende de middag. Dit jaar doen er 16 basisscholen, 27 teams, 162 leerlingen mee om het klassement.

Om 13.30 uur gaan de zwemmers te water voor een warming-up, gegeven door de trainers van Swol 1894. Vervolgens begint de wedstrijd met een vrije slag estafette en nemen de kinderen individueel deel aan twee afstanden: vrije- en rugslag.
 
Het schoolzwemkampioenschap laat basisschoolkinderen op een creatieve en gezellige manier kennismaken met de zwemsport. Het plezier in zwemmen is belangrijk, maar de fanatiekelingen kunnen zich focussen op een uitdagende doelstelling. De scholen die lokaal bij de top drie eindigen mogen deelnemen aan het provinciaal kampioenschap van de provincie Overijssel welke dit jaar in Zwolle georganiseerd wordt.
 
Het belooft een gezellige, sportieve middag vol waterpret te worden. Komt allen van 13:00 tot 16:30 uur naar zwembad ‘De Vrolijkheid’ – Optisport Zwolle, Ossenkamp 7 te Zwolle en schreeuw jouw favoriete basisschool naar de overwinning!
Artikel delen:
Reactie 1
  1. Ik vond het afgelopen keren wel jammer dat het “fair play” principe nogal verschillend geïnterpreteerd werd.
    Dat wil zeggen: de ene school ziet het als “alleen netjes en sportief gedragen” terwijl andere scholen het zien als “ieder kind kan meedoen”.
    Heeft automatisch het gevolg dat er teams zijn met (zeer) goede (geselecteerde) zwemmers, en andere teams hebben willekeurige leerlingen “als ze maar zwemdiploma A hebben”.
    Geeft nogal een scheef beeld bij het wedstrijdelement 🙁


    ⚠️ Meld

Reageer