Aanpassingen aan bestrating Pletterstraat

Zwolle – In het voorjaar 2016 voert de gemeente Zwolle een aantal aanpassingen uit aan de Pletterstraat. Bij het kruispunt Diezerstraat-Pletterstraat komen meer parkeerplekken bij voor de fiets. De aanpassingen aan de huidige bestrating moeten de Pletterstraat voor fietsers en mindervaliden comfortabeler maken.

pletterstraat_2.jpg  

In de Pletterstraat, vanaf de Diezerstraat tot aan de parkeergarage P-Eiland, start de gemeente rond 15 februari met werkzaamheden om fietsstallingsruimte in dit gebied uit te breiden en de verblijfskwaliteit te verhogen. De activiteiten bestaan onder meer uit het versmallen van de rijbaan, het aanbrengen van fietsvakken langs de stadsmuur en het aanbrengen van beton/graniet zitelementen. Naar verwachting duren de aanpassingen tot medio maart. Gedurende de werkzaamheden ondervindt het verkeer beperkte hinder.

Bestrating
Na Koningsdag 2016 voert de gemeente aanpassingen uit aan de huidige bestrating van de Pletterstraat. Het betreft het gedeelte tussen de ingang van parkeergarage P-Eiland en het Pelserbrugje, bij ArtEZ Conservatorium.

De huidige verharding van dit gedeelte van de Pletterstraat is in het midden van de weg voorzien van natuurstenen keien (kinderkoppen). Fietsers rijden op de Pletterstraat over de smalle klinkerstrook aan de zijkanten van de weg omdat daar een comfortabeler bestrating ligt.

Tijdens de aanpassingen worden de natuurstenen keien met nieuwe klinkers vervangen die niet het ‘hobbeleffect’ hebben. De nieuwe klinker is een donkerpaarse gebakken steen die bij het karakter van de Pletterstraat past. Van de vrijgekomen natuurstenen keien worden enkele strookjes voor de gevel onder raampartijen van de woningen en bij ArtEZ Conservatorium aangebracht.

Artikel delen:
Reacties 6
 1. tuurlijk, maak het voor toeristen nog minder aantrekkelijk om overal fietsenstallingen te maken voor bezienswaardigheden of van die vuilcontainers te plaatsen bij stadspoorten ed.
  Als je een rondje binnenstad loopt an ook waar dat pannenkoekschip etc ligt staan er allerlei atributen voor en vaak vuilniszakken tegen de stadspoorten aan.
  Zwolle wordt zo steeds onaantrekkelijker voor mensen die een citytour doen. Ook fietsen neerzetten tegen een stadsmuur getuigt weinig respect voor de geschiedenis en monumenten.


  ⚠️ Meld

 2. @Gentle giant: Ik vind de binnenstad helemaal niet zo vies en ik fiets er echt dagelijks doorheen. Wanneer je iets ziet wat niet in de haak is, dan kun je dit bijvoorbeeld ook via Twitter melden aan de Gemeente Zwolle.

  Verder vind ik de fietsenstallingen op de hoek Pletterstraat/Diezerstraat prima, daar staan nu al veel fietsen en je kunt het ook positief zien dat zoveel mensen met de fiets naar de stad komen.

  Fietsen in de stad geeft ook een soort teken van levendigheid vind ik en dat die keien worden vervangen snap ik wel, daar fiets je inderdaad niet zo makkelijk overheen.

  Hoe nu die keien hergebruikt gaan worden bij Artez is mij nog niet helemaal duidelijk trouwens.


  ⚠️ Meld

 3. @Historichbesef,

  je moet ook niet fietsen maar wandelen.
  Ga maar eens de wandelroute lopen langs diverse grachten en historische gebouwen.
  Of er staan prullenbakken voor of verkeersborden en zoals bij thor en dat pannenkoekenschip staat een of andere kippenren en liggen vuilniszakken tegen de muur/toren.
  Ik was van plan omdit eens een keer vast telegeen maar weet ook niet waar ze zo te plaatsen.
  Er wordt in iedergeval te weinig nagedacht waar wat neer te zetten. Net als een glazen huis naast een proviaal overijssels museum.
  Er is te weinig besef hoe toeristen te laten genieten. Zelfs bij de katerveersluizen staat er een betonnenafval depot tussen de 2 bruggen, waarom niet gewoon 50 meter daar vandaan? Bij de sassenpoort allerlei verkeersborden enz. Ik denk ook dat ambtenaren van buiten zwolle komen helemaal niets kan interesseren hoe Zwolle er uit ziet. Als ik dat in bijvoorbeeld Groningen zou werken, weet ik toch ook niet hoe die binnenstad aan cultureel erfgoed heeft?


  ⚠️ Meld

 4. @Historischbesef
  Ik vind de bestrating op de pletter straat inderdaad niet prettig fietsen, bovendien lopi voetgangers over de hele breedte, m.i.niet handig ivm botsingen /irritaties e.d.
  @gentle Giant
  Zou het niet zo kunnen zijn dat er meespeelt dat sommige mensen anders hun afval op straat gaan dumpen, omdat ze te lethargisch 😉 zijn om naar de prullenbak te lopen?


  ⚠️ Meld

Reageer