40 dagen zonder alcohol

Zwolle – Vanaf woensdag 10 februari 2016 start de actie ‘Ik Pas’. Doet u mee? U kunt zich nu al inschrijven via de site www.ikpas.nl. GGD IJsselland en Tactus ondersteunen deze actie in de regio IJsselland. Iedereen kan een andere reden hebben om mee te doen aan Ik Pas. De winterkilo’s bestrijden, vasten na carnaval, een uitdaging, een goed voorbeeld zijn voor de kinderen of het goed vinden voor uw gezondheid.

image002.jpg 

Veel mensen drinken alcohol. Op feesten en verjaardagen, tijdens het eten, als slaapmutsje, na het sporten of op de vrijdagmiddagborrel. We zijn ons niet altijd bewust van de gewoonte om bij steeds meer gelegenheden alcohol te drinken. Hoeveel dagen gaan er voorbij zonder alcohol? Om daar eens bij stil te staan, kunnen mensen via Ik Pas meedoen met 40 dagen zonder alcohol. De gedachte achter Ik Pas is dat het samen met anderen makkelijker vol te houden is. Bijvoorbeeld met vrienden, familie of collega’s, die zich ook kunnen inschrijven.

Goede ervaringen
Landelijk onderzoek laat zien dat veel deelnemers aan Ik Pas 2015 zich na afloop meer bewust zijn van hun eigen alcoholgebruik. Ook geven ze aan dat ze beter slapen. Ze waarderen de actie met een 8.
 
Wat doen de GGD en Tactus?
GGD IJsselland en Tactus ondersteunen de actie gedurende de hele periode. Verschillende organisaties zoals wijkcentra, apotheken, bibliotheken, woon-zorgcentra en huisartsen krijgen informatie over de actie en hoe mee te doen. Deelnemers ontvangen in de actieperiode een regionale nieuwsbrief met informatie en tips. Daarnaast kan Tactus individuele deelnemers ondersteuning bieden wanneer daar behoefte aan is.

Artikel delen:
Reacties 7
  1. Op 10 februari begint de Vasten (40 dagen voor Pasen). Die datum is dus bewust gekozen. Daaraan voorafgaand vindt nou juist carnaval plaats (de dinsdagavond voor de Vaten heet daarom Vastenavond). Dus geen vasten zonder carnaval!


    ⚠️ Meld

Reageer