Open ‘wateratelier’ tijdens Club Cele

Zwolle – Heb je ideeën of plannen voor het versterken van het toerisme en de beleving op en rond de Zwolse wateren? Borrelt er iets maar heb je nog iets meer inspiratie nodig? Doe mee en meld je aan voor een open ‘wateratelier’ op 9 februari 2016 tijdens Club Cele. Tijdens dit atelier verkennen we mogelijkheden en wellicht creëren we samen een kansenkaart!

Op toeristisch vlak zit Zwolle in de lift. Nieuwe trekpleisters als Museum De Fundatie en Waanders in de Broeren spelen daarbij een belangrijke rol. De aantrekkelijke oude Hanzestad met haar stadsgrachten vormt het decor voor de talrijke winkels, horecagelegenheden en toeristische voorzieningen. De stadsgrachten worden nu nauwelijks gebruik, terwijl ze zo aantrekkelijk zijn. Er liggen talloze kansen voor toerisme én beleving, met de stadsgrachten, het Zwarte Water en het Almelose kanaal. Door die kansen te benutten wordt er een prettige sfeer gecreëerd en komen er meer mogelijkheden om te genieten van deze prachtige plekken in Zwolle.

Toeristische mogelijkheden 
De gemeente wil initiatieven graag ondersteunen. In Zwolle worden de kansen van de wateren door meerdere partijen onderkend. De laatste jaren is al een aantal initiatieven op en rond de stadsgrachten ontplooid. 
Er leven al behoorlijk wat nieuwe ideeën bij ondernemers en bewoners. Maar wellicht heb jij ook wel een idee voor de Zwolse wateren? Iedereen kennen met een idee of plan is natuurlijk niet haalbaar. Daarom is dit hét moment om je aan te melden om samen te verkennen waar we als stad met het water naar toe willen.
 
Aanmelden
Voor deze bijeenkomst werken Club Cele, ZAP en de gemeente samen. De bijeenkomst krijgt daardoor een wat ander karakter dan gebruikelijk. Er zijn al wat bestaande ideeën welke we gaan samenvoegen met nieuwe ideeën en plannen. Deze vertalen we naar kansen en locaties en mogelijke effecten op de omgeving. Dit leidt tot een kansenkaart. 

Meld je aan voor deelname via: redactie@clubcele.nl Start van de avond: 20.30-22.30 uur. 
Het stadscafé is een initiatief van Club Cele en Zap en wordt in samenwerking met de gemeente Zwolle en provincie Overijssel georganiseerd.
Wat is Club Cele?
Club Cele is een dynamisch platform voor culturele verdieping en publieke programma’s met een maatschappelijke context. Met een programmering van debat tot theatercollege en van politiekcafé tot VPRO Tegenlicht Meet-up kunnen inwoners van de brede regio Zwolle er wekelijks terecht voor de nodige dosis kennis, verdieping en inspiratie. Club Cele inspireert de stad en is een vertrekpunt om te komen van denken naar doen, gaat over samen oplossen en oppakken. 
Artikel delen:

Reageer