Repair Café In Café Foyé

Zwolle – Repair Café Stadshagen en Club Cele houden na een enthousiast ontvangen eerste editie een tweede Repair Café op locatie. Woensdag 3 februari van 14.00 tot 17.00 uur is iedereen weer van harte welkom bij het Repair Café in de binnenstad van Zwolle. In Café Foyé (Schouwburg Odeon) kan je jouw kapotte apparaten laten repareren. Broodroosters, armaturen, föhns, fietsen, speelgoed en alles wat het niet meer doet, is welkom.

De vorige editie in december was een daverend succes. Maar liefst 2 Senseo’s, 1 strijkijzer, 1 eierkoker, 3 schemerlampen en 1 stofzuiger werden gerepareerd tijdens de ‘openingstijden’ van het café. Mensen zijn enthousiast de deur uitgelopen, hun apparaat werkt weer!
 Laat je producten (gratis) repareren! Wat te doen met een broodrooster die het niet meer doet of met een fiets waarvan het wiel aanloopt? Weggooien? Echt niet! Tijdens het Repair Café zijn er vrijwillige deskundigen aanwezig om (gratis!) te helpen bij alle mogelijke reparaties.

Gereedschap en materialen worden verzorgd, zo kunnen de deskundigen van het Repair Café direct aan de slag. En met resultaat: zo’n driekwart van de producten gaat uiteindelijk weer werkend met de eigenaar mee naar huis. Enige verzoek is om de apparaten schoon aan te leveren voor de reparatie. Tijdens de reparatie kun jij als eigenaar blijven kijken om te zien wat er allemaal gerepareerd wordt aan je apparaat. Hierdoor is het niet alleen heel gezellig, maar ook erg leerzaam!
Verkleinen van de afvalberg
Na de geslaagde editie van afgelopen december hebben Club Cele en Repair Café Stadshagen de handen wederom in een geslagen. Hiermee hopen ze het repareren te promoten en de afvalberg te verkleinen. Door repareren te promoten, willen Repair Café Stadshagen en Club Cele bijdragen aan het verkleinen van de afvalberg. En dat is hard nodig, zo wees ook het afgelopen Repair Café al uit. 
Artikel delen:
Reactie 1

Reageer