Wit- en bruingoed wordt niet aan huis opgehaald

Zwolle – Wit- en bruingoed apparaten zoals een televisie , koelkast en wasmachine worden niet aan huis opgehaald door ROVA. Zet deze apparaten dus niet bij het grofvuil of bij de ondergrondse containers.

U kunt uw apparaten gratis brengen bij het ROVA milieubrengstation aan de Rijnlandstraat. Leveranciers van wit- en bruingoed zijn bij aankoop van een nieuw apparaat verplicht uw oude apparaat gratis in te nemen. U kunt ook uw apparaten (werkend en niet-werkend) bij Stichting Kringloop Zwolle aanbieden. De handhavers van de gemeente Zwolle zijn alert op apparaten die aan de weg worden gezet. Riskeer geen boete en breng uw wit- en bruingoed zelf weg.

Artikel delen:
Reacties 18
 1. Belachelijke gang van zaken. Wel verwijderingsbijdrage op je elektrische apparaten betalen, maar de grote afval inzamelaar in de stad weigert de rommel mee te nemen.

  Of je zelf even je vaatwasser / wasmachine / koelkast op het dak van je Peugeot 107 wil knopen…  ⚠️ Meld

 2. Zo raar is het toch niet? Als je een nieuw apparaat koopt, moet de leverancier je oude apparaat meenemen.
  Die leverancier krijgt daar ongetwijfeld een vergoeding voor betaald uit de verwijderingsbijdrage.
  Als Rova het apart moet doen, dan is het oneerlijke concurrentie. Immers: de leverancier strijkt dan de centen op.

  Je hoeft dus helemaal geen koelkast op je peugeot te kopen. Alternatief is natuurlijk de peugeot verkopen 🙂


  ⚠️ Meld

 3. En de minima zijn hiervan dus de pineut, want:
  1. geen geld om nieuwe apparatuur te kopen, waardoor de oude niet wordt meegenomen
  2. geen auto om de oude apparatuur naar de Hessenpoort te brengen.


  ⚠️ Meld

 4. @Zonde de verwijderingsbijdrage bestaat niet meer. Zie oa de site van milieucentraal

  “Voor groot witgoed, zoals wasmachines en ovens, is de verwijderingsbijdrage in 2013 afgeschaft. Voor lampen en kleine elektrische apparaten, zoals tv’s en koffiezetapparaten, is deze in 2011 afgeschaft. Je kunt alle apparaten blijven inleveren bij de winkelier bij aanschaf van een nieuwe.”

  Wel ben ik het met Arianne eens dat de minima (die nooit nieuw witgoed kopen) hier van de dupe worden. Wat ik een slechte zaak vind.


  ⚠️ Meld

 5. Het zou helpen als inleverpunten wat bereikbaarder waren i.p.v. dat ze ergens op een industriegebied buiten de stad zitten. Niet iedereen heeft namelijk een auto. Wat je wilt voorkomen is dat mensen alsnog apparaten in de gewone afvalcontainers gaan gooien omdat het inleveren zo moeilijk is.


  ⚠️ Meld

 6. @Das niet fijn

  Lekker kortzichtige opmerking. Minima hoeft nog niet te betekenen dat iemand niet werkt. Van een minimumloon kan je ook geen autobezit betalen of nieuw witgoed aanschaffen.

  Als iemand een uitkering heeft hebben ze inderdaad wel genoeg tijd, dat moet ik je nageven.


  ⚠️ Meld

 7. @Das niet fijn. Slaat nergens op wat je zegt, je mag hopen dat je zelf niet in die situatie geraakt. De meesten hebben er niet om gevraagd.


  ⚠️ Meld

 8. Dit is toch niets nieuws? Altijd al zo geweest!

  Tip:
  Zet je wasmachine oid gewoon op marktplaats. ben je hem zo kwijt. Ook als hij defect is.


  ⚠️ Meld

 9. Makkelijk om weer uit de heup te schieten op dit bericht.

  Ben benieuwd hoe vaak het bij minima voorkomt dat ze een kapot apparaat hebben dat ze niet vervangen. Koelkasten, wasmachines en TV’s worden waarschijnlijk echt wel vervangen, tot die tijd staat ie vast niet in de weg.

  Tevens worden er alternatieven aangeboden. Bij nieuwe aanschaf moet de leverancier de oude meenemen. Of je kan de kringloop bellen, die halen hem blijkbaar ook op. Tenslotte kan je hem ook nog op marktplaats aanbieden. Zal je verbazen wat je nog krijgt voor een kapot apparaat.


  ⚠️ Meld

 10. Maak een advertentie aan op marktplaats met de titel “gratis, oud ijzer”.
  Je wasmachine is binnen het uur opgehaald.

  Niet moeilijker maken dan het is


  ⚠️ Meld

 11. Ja, je kan het witgoed aanbieden op marktplaats bij het oud ijzer.
  Of op de weggeefhoek038 op facebook, er zijn altijd wel gegadigden voor. (mensen die oud ijzer inzamelen)

  Ik vond het zelf erg fijn dat de ROVA oude grote spullen kwam ophalen. Wanneer ik witgoed kocht werden de oude wasmachine/koelkast/ tv enz. uiteraard door de winkelier ingenomen.
  Andere grote spullen wordt een probleem, past niet in mijn kleine auto. Probeer ik het eerst wel via de weggeefhoek, meestal raak je het zo wel kwijt.  ⚠️ Meld

 12. @ Dieze-Oost, lekker kortzichtige opmerking. Weet je wel hoeveel mensen met een uitkering zowat in het ziekenhuis leven? ‘Maar gut, we hebben in ieder geval tijd zat om ons witgoed weg te brengen.’
  Slimme opmerking weer. >:(


  ⚠️ Meld

 13. Dan is het bij de Kringloop zeker veranderd?
  Heb in het verleden wel eens nog goed bruikbare spullen aangeboden die ik anders naar het grof vuil zou doen omdat het mij anders in de weg stond maar dat was de kringloop te min. En dat terwijl je in de winkel nog wel voor mindere kwaliteit zag staan waar ze ook nog geld voor durfden te vragen.


  ⚠️ Meld

Reageer