Gastlessen over geld op Zwolse basisscholen

Zwolle – Hoe ga je om met geld? Dat leren basisschoolleerlingen in de ‘Week van het geld’, die dit jaar van 14 tot en met 18 maart gehouden wordt. In deze nationale projectweek voor het basisonderwijs worden verschillende activiteiten georganiseerd zoals gastcolleges van financiële professionals. Scholen die mee willen doen kunnen zich aanmelden via de website.

Door kinderen al jong te leren omgaan met geld, wordt de basis gelegd voor financiële zelfredzaamheid op volwassen leeftijd. De gemeente Zwolle vindt het daarom belangrijk om aandacht te vragen voor de projectweek. Wij doen dit samen met de Zwolse banken en met de gemeente Kampen. Én met PEC Zwolle, die een sportieve bijdrage levert. Wat dit zal zijn, wordt later bekend. Op www.weekvanhetgeld.nl kunnen basisscholen (gratis) lespakketten aanvragen. Ook is op deze site allerlei interessante filmpjes, handige weetjes en leuke spelletjes te vinden die de leerlingen zelfstandig kunnen doen.

Voor de groepen 6, 7 en 8 verzorgen financiële professionals op aanvraag (gratis) gastlessen. Medewerkers van banken, verzekeraars en gemeenten staan dan voor de klas om leerlingen door middel van een educatief spel om te leren gaan met geld. Op www.bankvoordeklas.nl kunnen scholen een gastles aanvragen.

Wethouder Jan Brink geeft op vrijdagmiddag 18 maart een gastles op één van de scholen die zich hiervoor op de website hebben aangemeld. Eind februari wordt bekend gemaakt op welke school Jan Brink de gastles gaat geven.

Artikel delen:

Reageer