Celetour lezingen op Gymnasium Celeanum

Zwolle – Op het Gymnasium Celeanum worden dit schooljaar een aantal lezingen in samenwerking met het Nederlands Klassiek Verbond (NKV) georganiseerd. Op donderdag 4 februari is de tweede lezing van dit schooljaar. De lezingen zijn onderdeel van Celetour, een reeks bijeenkomsten op het Gymnasium Celeanum met meer en minder bekende Nederlanders over cultureel en maatschappelijk interessante onderwerpen. Deze lezingen zijn voor iedereen toegankelijk; dus ook voor belangstellenden die niet aan het Celeanum verbonden zijn.

De lezing van donderdag 4 februari wordt gehouden door Casper de Jonge en gaat over de klassieke retorica met daarbij speciale aandacht voor de speech van minister Timmermans over MH17. Waarom maakte deze redevoering zo’n indruk? De klassieke retorica kan hierop een antwoord geven. De derde lezing is op 16 maart en gaat over de onderbelichte rol van vrouwen in de Oudheid. De laatste lezing stond gepland op 16 juni, maar daarvoor zal een nieuwe datum gezocht worden. Tijdens de laatste lezing wordt getracht de beeldvorming rond de als krankzinnig bekend staande keizers Caligula, Nero en Dominitianus te nuanceren.

Alle lezingen starten om 19.30 uur (inloop 19.15 uur) en duren tot uiterlijk 21.30 uur. De lezingen zijn gratis voor leerlingen van het Celeanum en leden van het Nederlands Klassiek Verbond. Andere belangstellenden betalen 2.50 toegang. De lezingen worden gehouden in het Gymnasium Celeanum, Zoom 37 te Zwolle. Meer informatie en aanmelden via: kampen-zwolle@nkv.nl

Artikel delen: