Dennis Horstman terug naar Berkum

Zwolle – Dennis Horstman komt in het komende seizoen 2016-2017 uit voor VV Berkum, waar hij terugkeert op het ‘oude nest’. De nu 24-jarige verdediger ging in 2014 naar stadgenoot Be Quick ’28, waarmee hij afgelopen seizoen kampioen werd in de 2e Klasse H, maar kwam daarvóór jarenlang uit voor Berkum. “De overstap naar Berkum betekent toch dat ik sportief gezien een stapje hoger zet en dat is een leuke uitdaging. Bovendien is het een vertrouwde club, ik ken er veel mensen. Door die combinatie heb ik besloten om terug te gaan,” zegt hij er zelf over.

Horstman speelde de afgelopen jaren bij Be Quick ’28 centraal achterin maar liet eerder bij Berkum, toen nog in de hoofdklasse, zien dat hij ook op de flanken van de defensie goed uit de voeten kan. “In het centrum van de verdediging is toch mijn favoriete positie. Ik denk dat ik daar het best tot mijn recht kom,” aldus Dennis. Buiten het voetbal is hij nu bezig met een studie Human Resources Management aan de Hogeschool Windesheim in Zwolle, waar hij nog een jaar te gaan heeft en binnenkort aan zijn stage zal beginnen.

Artikel delen:
Reacties 3
  1. Ard, beide clubs moeten terug naar de basis: opleiden! max 5 externen in het 1e team voor de balans en dan proberen zo hoog mogelijk te spelen. Maar alles valt en staat met opleiden.


    ⚠️ Meld

  2. @Sjaak: hangt van de ambitie af. Hoe hoger de ambitie van een club, hoe hoger de eisen die aan spelers gesteld worden en hoe kleiner de kans dat je dergelijke spelers in je eigen jeugd hebt lopen (hoe goed je opleiding ook is).
    Het is daarom prachtig als dat met ‘eigen’ jongens kan, maar de realiteit is helaas vaak anders. Dit geldt voor zowel bvo’s als amateurverenigingen.


    ⚠️ Meld

Reageer