PEC Zwolle speelt gelijk tegen Vitesse

Zwolle – PEC Zwolle heeft woensdagavond gelijkgespeeld tegen Vitesse. In Arnhem werd de uitslag 1-1. Voor Zwolle scoorde Dirk Marcellis.

In de eerste helft had Zwolle recht op een penalty toen ex- PEC Zwolle speler Maikel van der Werff in het strafschopgebied Lars Veldwijk tegen de grond werkte. De Vitesse verdediger had ook de rode kaart moeten krijgen. Kort daarna wuifde scheidsrechter Ed Janssen een penalty voor de Arnhemmers weg toen captain Bram van Polen de bal met de hand beroerde. In de tweede helft werd Lars Veldwijk teruggefloten door buitenspel, maar ook dit was niet juist. Trainer Jans was woedend. PEC Zwolle leverde een goede teamprestatie, mede daarom is een punt meer dan verdiend.

Zwolle begon met Sheraldo Becker en Gustavo Hebling in de basis, dit ging ten koste van Queensy Menig en Wout Brama. De formatie van trainer Jans had het in de beginfase wat lastig met Vitesse, maar kwam daarna steeds beter in het spel. Via de omschakeling kreeg Zwolle een drietal grote mogelijkheden. De grootste was na een klein half uur spelen voor Lars Veldwijk. De spits kon, na een lange bal van Ouasim Bouy, doorlopen richting het doel van Vitesse. Maikel van der Werff trok echter aan de noodrem en haalde de Zwolse spits neer. Scheidsrechter Janssen en zijn assistenten beoordeelden het niet als een strafschop en lieten doorspelen. ,,Ik begon aan mijzelf te twijfelen, maar gelukkig zeiden mensen die de beelden hadden teruggezien dat mijn gevoel klopte. Het was een strafschop”, vertelt Veldwijk. In die fase had Zwolle via Hebling (schot gekraakt door Kevin Diks) en Sheraldo Becker een aantal prima mogelijkheden, die geen treffer opleverden. Bij Vitesse was Renato Ibarra in de beginfase een aantal keren gevaarlijk, maar doelman Mickey van der Hart redde bekwaam. ,,Na de eerste twintig minuten was ik heel tevreden, we waren gelijkwaardig aan Vitesse”, vertelt PEC Zwolle-trainer Ron Jans.

Halverwege de tweede helft werd er wel gescoord door Zwolle, zij het eerst in eigen doel. Bram van Polen zag plots een harde voorzet van Renato Ibarra op hem afkomen, omdat hij meeliep met de mee opgekomen Diks. ,,Die bal was zo hard, daar viel weinig meer aan te doen”, herinnert de aanvoerder zich het moment nog. De bal ging daardoor via Van Polen het Zwolse doel in. Lang had de ploeg van Jans niet nodig om zich te herpakken. Dirk Marcellis stond op de juiste plaats om de 1-1 in het doel te schieten. In de fase daarna had Zwolle via Stef Nijland nog een aardige mogelijkheid om zelfs de 1-2 te maken. Doelman Room voorkwam dit echter. Ook het Arhemse slotoffensief leverde niets op, waardoor de beide ploegen het moesten doen met een punt. ,,Er had meer ingezeten”, vinden zowel Van Polen als Veldwijk. ,,Ik ben tevreden over onze teamprestatie. Als we hadden gekregen waar we recht op hadden, had het nog beter kunnen zijn”, aldus Jans.

Komende zaterdag komt PEC Zwolle weer in actie. In het IJsseldelta stadion wordt er om 19.45 uur afgetrapt tegen FC Groningen

Vitesse – PEC Zwolle 1-1 (0-0). 
Toeschouwers:  14.876 
Scheidsrechter:  Janssen 
Gele kaarten:  Kruiswijk (Vitesse), Brama (PEC Zwolle)

Opstellingen: 
Vitesse: Room, Diks, Van der Werff, Kruiswijk, Ota, Nakamba, Yeini (79. Oliinyk), Vako, Ibarra, Solanke (66. Dauda), Brown (79. Baker)

PEC Zwolle: Van der Hart, Marcellis, Lam, Bouy, Van Polen, Dekker (74. Van Hintum), Hebling (41. Brama), Ehizibue, Nijland, Becker (71. Menig), Veldwijk

Scoreverloop: 
66. Van Polen (eigen doel) 1-0 
68. Marcellis 1-1

Bron: peczwolle.nl 

Artikel delen:
Reacties 16
 1. Goed gespeeld en hard gewerkt, trots op de spelers! Wel mega balen van het scheidsrechterskwartet. Man man man wat ongelooflijk slecht gefloten.


  Maak melding

 2. Puntje is mooi meegenomen.
  Als PEC niet verliest van Groningen dan is duidelijk dat ze tussen ergens gaan eindigen tussen plaats 8 t/m 12.
  En dat is netjes voor toch een team dat het minste is sinds de promotie.
  Hopelijk krijgt Jans een mooi team op de been voor volgend seizoen.
  En dan einidgen tussen plaats 6 t/m 9.
  De kans is overigens groot dan Jans bij een goede aanbieding in de zomerstop of winsterstop PEC gaat verlaten.
  PEC ontvangt dan een mooie afkoopsom en Lodeweges zal het roer dan overnemen tot eind van het seizoen.
  Nijkamp zal binnen nu en anderhalf jaar PEC ook gaan verlaten.
  Ook voor deze functie kan Lodeweges ingezet gaan worden.

  Nu hopen dat Adriaan Visser het negatieve eigen vermogen weet om te buigen naar een positief eigen vermogen.
  Een club als Heracles mag best een voorbeeld zijn voor PEC Zwolle.  Maak melding

 3. @Damjan, je weet dat Jans zijn contract met een jaar heeft verlengt? Dus dat hij ook volgend seizoen (2016-2017) voor de groep staat in Zwolle?


  Maak melding

 4. @mdV

  Ja dat weet ik.
  Maar er is ook een transfersom opgenomen indien hij tussentijds vertrekt.
  En er is door Jans aangegeven dat PEC na moet denken over een opvolger.
  Zowel tussentijds als na komend seizoen.
  PEC hoopt natuurlijk op een vertrek volgend jaar winterstop.
  De opvolger is al in huis en wordt ingewerkt dit jaar zodat hij feilloos in kan stappen.
  PEC blij, Jans blij en Lodeweges blij.

  Het beleid is hetzelfde als bij Ajax.
  Je gaat niet de deur uit zonder een transfersom op te leveren.
  Dat was in het verleden een groot probleem en Visser heeft dat goed aangepakt.  Maak melding

 5. Mooi een puntje en goed beleid van PEC dit jaar

  Ik hoorde dat de FEU er misschien mee gaad stoppen

  Weet iemand hier iets meer van af want zou het echt heel jammer vinden als zij er mee zouden stopen want zij maken nog als enige sveer in het stadion


  Maak melding

 6. De FEU stoppen?

  Heb je gezien hoe ze gegroeid zijn de laatste jaren?
  Vanaf vak 13 is goed te zien hoe groot de FEU is inmiddels.

  Gister was er volgens mij ook wel 20 man van hun in Arnhem.

  Gok niet dat ze er zomaar mee zouden stoppen.

  Wat is je bron @swaaiarm ??


  Maak melding

Reageer