Man wilde BOA’s aanrijden

Zwolle – Agenten hebben woensdagavond 27 januari een 24-jarige man uit Zwolle aangehouden. Hij wordt er van verdacht dat hij twee Buitengewoon Opsporingsambtenaren (BOA’s) wilde aanrijden.

De BOA’s waren een parkeerboete aan het uitschrijven voor een auto die geparkeerd stond aan Derde Bredehoek. Volgens hen kwam er een man aanlopen die in de betreffende auto stapte en achteruit reed terwijl zij achter de auto stonden. Ze konden allebei wegspringen. Daarna reed hij weg. Onderzoek leidde naar de 24-jarige man. Agenten hebben de man overgebracht naar het politiebureau. Er is een onderzoek gestart.

Veilige Publieke Taak
De politie tolereert geen verbaal of fysiek geweld tegen politiemensen en anderen met een publieke taak en treedt er altijd tegen op. De dader wordt niet alleen strafrechtelijk maar ook financieel aangepakt voor het veroorzaken van schade. Het beleid van het openbaar ministerie is erop gericht dat personen die geweld uiten in de richting van bijv. politie- brandweer- en ambulancepersoneel, een hogere strafeis tegemoet kunnen zien.  

Artikel delen:
Reacties 35
 1. Dit gedrag is zeker niet goed te praten,

  MAAR….

  Het gedrag van de boa’s in zwolle en dan met name de jongens en meisjes van parkeerbeheer laat ook we te wensen over.
  Het beginnen met groetten en iets vriendelijker kijken zou waarschijnlijk al een boel aggressie schelen.!  ⚠️ Meld

 2. Bericht door spuit 11, op 29 januari 2016 12:52
  Dit gedrag is zeker niet goed te praten,

  MAAR….

  Daar had je het moet laten, er komt nooit iets goeds achter zo’n MAAR


  ⚠️ Meld

 3. Nee hoor Leonardo, hij heeft idd een punt. Gedrag van deze heren last ook nog wel eens te wensen over. Gerdag van vrrdachte valt natuurlijk niet goed te praten.


  ⚠️ Meld

 4. Tja ik moest mijn gehandicapte moeder even bij de Hema naar binnen brengen kwam 5 minuten later terug had er al een bon op.Ja het zal mijn fout wezen maar ik legde uit wat ik even moest doen.Gaven geen antwoord maar lachten me recht in het gezicht uit.Als je niks meer kunt worden kun je altijd nog parkeerwachter worden het is om te kotsenn dat volk.


  ⚠️ Meld

 5. Ik weet niet wat jullie allemaal op je kerfstok hebben, maar als je je netjes aan de regels houdt heb je niks met BOA’s te maken en hoeven ze je ook niet ‘netjes gedag’ te zeggen. Altijd je eigen slechte gedrag maar goed praten door naar anderen te wijzen, wordt toch eens volwassen, jongens!
  Zal wel tegen dovemansoren gezegd zijn, maar goed…


  ⚠️ Meld

 6. Nou Bernard zit je kennelijk hoog, je kunt altijd nog naar het gesubsidieerde Correspondent gaan of Joop. Kom op zeg wat heeft gs hier mee te maken? Vooroordeel wederom, ik kijk er tenminste zelden op.


  ⚠️ Meld

 7. Vreemde gedachtengang Bernard. Dus alleen omdat een medium indruist tegen jouw ideaalbeeld, tegen je eigen belangen en haaks staat op een naïef wereldbeeld, meen je dat te moeten ombuigen naar een “negatieve invloed op de samenleving”? Dream on.


  ⚠️ Meld

 8. @ D erk, bernard heeft helemaal gelijk in zijn stijllozen-standpunt. En jij denkt dat ze dat bijtend sarcastische provovatie-dingetje niet in de lucht houden voor hun eigen geldbuidel? Tegenspraak wordt ook niet geduld. Mocht er een tijdje kritische noten kraken…tja dan krijg je een ban voor het leven. Weinig vrijheid van meningsuiting bij de bet-wetertjes die ook zeer zelden tot nooit, met een alternatief komen.

  14:07-gedrag (tegen BOA’s) komt ook bij de stijllozen vandaan. De waarheid mag best geschreven worden.


  ⚠️ Meld

 9. Ach, lieve Dick. DE waarheid bestaat niet. Dat weet je toch? 8)
  Het zit je diep. Heel diep. 😀

  In het maatschappelijke conflict delft de waarheid dagelijks het onderspit, slachtoffer van linkse belangen en linkse framing.
  Je kunt schouders ophalen, op je bankrekening kijken en niets doen, of je kunt het van je afschrijven, gaan duiden en gaan closereaden, zoals ook vandaag gelukkig gedaan is.

  Keuzes, keuzes.


  ⚠️ Meld

 10. @ GerardH, op 30 januari 2016 15:18
  Bij mij is het dus meer dan:
  – een medium indruist tegen jouw ideaalbeeld,
  – tegen je eigen belangen
  – haaks staand op een naïef wereldbeeld
  Maar ze hebben bestaansrecht, al is het maar om Dumpert en de VrijMiBo…hoe infantiel soms ook. Ook PowNed mag zijn best blijven doen, maar bestaan ze eigenlijk nog wel? Met domme Niek als houterige presentator en Ruktor als self-kickende ijdeltuit?
  Oh, wist ik niet.
  Bert Koenders (die gewoon op het CCC in Zwolle heeft gezeten) was er gister ook weer duidelijk in. Hij is altijd voor referenda, om vervolgens helder en kort uit de doeken te doen, hoe hij over dit referendum denkt.
  ——-
  Ontopic…van andere mensen blijf je af. Zeker van een ambtenaar die gewoon zijn/haar werk doet.


  ⚠️ Meld

 11. 😉 Gerard. Expres “de waarheid” (moet dan altijd aan die communistische krant denken) gebruikt. Sorry dat ik er geen smiley bij plaatste.

  De Waarheid was het partijblad van de Communistische Partij van Nederland (CPN) en te vergelijken met Pravda, de spreekbuis van de communistische partij in de Sovjet-Unie. Het blad werd in 1940 tijdens de bezetting opgericht als verzetskrant.

  Dan mag je 15:50 nog lezen.

  Wel eens met “keuzes, keuzes”…uh hoe krijgen we het weer op die BOA’s 😮


  ⚠️ Meld

 12. Bernard heeft geen gelijk die lokt uit draait corrigeert naar zijn inzicht gelijk een Pechtold en aanhang. Daar heen gaan wat gewenst is tsss


  ⚠️ Meld

 13. Haha, gelogen

  Bericht door D erk, op 30 januari 2016 18:47
  Ik mocht bij Joop twee keer kritisch zijn perma ban

  Kijk maar eens hoeveel kritische reacties er dagelijks onder staan.


  ⚠️ Meld

 14. Uh D erk, waarom heeft bernard geen gelijk?
  – uitlokking
  – draait
  – corrigeert naar zijn inzicht gelijk een Pechtold en aanhang,
  daarheen gaan wat gewenst is.

  Ok. Maar uitlokken doen veel reageerders op het www allemaal graag, op z’n tijd.
  ====
  On-topic goed dat er, immer goed geïnstrueerde BOA’s zijn!


  ⚠️ Meld

 15. Nee Dick is niet gelogen. Tot twee maal toe waarheid over jololo gezegd Bam ban. Maar goed over mijn mening over Bernard of jooohooop hoef ik niet in discussie te gaan.


  ⚠️ Meld

 16. Ik heb helaas nog geen tegenargumenten op 14:23 gezien. Wel persoonlijke aanvallen. Dat is meestal een teken dat er geen tegenargumenten zijn en men het er mee eens is, maar dat niet wil toegeven.


  ⚠️ Meld

 17. Dit vind ik in elk geval prijzenswaardig aan het beleid van Joop.nl

  Je moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.

  Hier zou ook alles moeten worden gedaan aan die triest-laffe wouzen, die onder meerdere nicks posten.

  @ D erk, dus je bent het eens met deze ontopic-opmerking

  Komt van de stijllozen af. Zij hebben een bijzonder negatieve invloed op de samenleving.  ⚠️ Meld

 18. @Derk, dat is waar. Hier de volgende voorbeelden:

  Spartacus:
  Het is doodeng om mensen met een IQ van een diepgevroren visstick meer boetebevoegdheden te geven om de gemeentekas te spekken met gratis geld.

  Bert Brussen:
  U kent de BOA (lol)? De Bijzondere Opsporings Ambtenaar (lol), voorheen bekend als Melkert-baner. BOA’s (lol) zijn in het leven geroepen om de burger een stukje veiligheidsgevoel terug te geven zonder dat er écht iets hoeft te worden ondernomen. Een BOA (lol) is zeg maar hetzelfde als een klein kind met een cowboyhoed op en een plastic ster op zijn borst waar “sherrif” op staat. Het lijkt heel wat, het is niks, iedereen kan het.

  Bert Brussen:
  De scheldende BOA, herkenbaar aan het te grote uniform, werd ooit ingevoerd om mensen die weinig tot niets kunnen toch aan een baan te helpen.

  Johnny Quid:
  Winkeldiefstal, ha! Daar hoef je een agent dus niet voor wakker te maken. Zodra het meer werk is dan het uitdraaien van een bon, besteedt de politie het liever uit. Bovendien loop je de kans zomaar echte criminelen tegen het lijf te lopen, brrr. In Roermond en Vlaardingen waren dus proeven gestart om zaken als winkeldiefstal uit te besteden aan hulpsherrifs. Of toezichthouders. Of faalgenten.

  Excuus dat ik me hiertoe beperk. Voor mijn doen is het al heel wat. (Ik ben namelijk hyperalergisch voor die site.) Maar je moet toch met me eens zijn dat het respect voor BOA’s niet van deze teksten afdruipt.


  ⚠️ Meld

 19. Tsja lees het, toch verwoorden ze kennelijk het gevoel van een grote groep die er net zo over denkt gezien de bezoekers aantallen.

  Joop kan er ook wat van hoor.

  Kijk een voorbeeld als dit de meppende boa in Rotterdam bv geeft aan dat er toch iets fout zit met sommige boa’s


  ⚠️ Meld

 20. Die site is ook niks te verwijten. Ze doen precies wat ze bovenaan de site als een soort disclaimer hebben staan: “tendentieus, ongefundeerd en onnodig kwetsend”. Met zo’n lijfspreuk moeten ze ook wel zo schrijven. Maar hele volksstammen realiseren zich dat niet en denken dat dat normaal is.  ⚠️ Meld

Reageer