Oranje Fonds steunt StinsKracht met € 20.000,-

Zwolle – Wijkvereniging WVF ontvangt van het Oranje Fonds een bijdrage van € 20.000,- voor de opzet en verdere uitbouw van StinsKracht; het burenhulpinitiatief dat in Westenholte is opgezet als opvolger van het project Noaberhulp Westenholte. Met de komst van StinsKracht is er, naast een fysiek loket, ook een (online) platform in de wijk waar iedereen uit Westenholte met een hulpvraag terecht kan of juist hulp kan bieden.

StinsKracht is opgezet door vrijwilligers en werkt met een team van buurtverbinders, waarbij ook (zorg)professionals zijn aangehaakt. Aan het loket werken vrijwilligers van StinsKracht samen met professionals van Sociaal Wijkteam Zwolle West om vraag en aanbod van burenhulp en professionele hulp zo goed mogelijk op elkaar af te stemmen. . Ook Travers Welzijn- en Icare Thuiszorg-professionals werken met StinsKracht- vrijwilligers samen aan informele zorg en burenhulp door mensen op verschillende vlakken te verbinden. Op het hulpvlak hebben al diverse geslaagde matches plaatsgevonden.

… online én aan het buurtloket

Naast deze unieke samenwerking tussen vrijwilligers en professionals is er nog iets bijzonder aan StinsKracht, namelijk de mogelijkheid om zowel online als op de meer traditionele manier te verbinden. StinsKracht heeft 15 januari jongstleden de website www.stinskracht.nl gelanceerd. Hierop hebben de buurtverbinders een online buurtplatform ingericht, op basis van het succesvolle concept van MijnBuurtje.nl uit Nijmegen. Een online dorpsplein van, voor én door Westenholte. Hierop kun je heel gemakkelijk zien wat er allemaal is in onze wijk en zelf een bericht plaatsen voor het vragen en aanbieden van hulp, gezelschap, gebruiksvoorwerpen, of het informeren over activiteiten. Van alles wat je maar kunt bedenken, als het maar betrekking heeft op Westenholte.
 
Daarnaast kunnen mensen dus ook terecht bij het fysieke buurtloket van StinsKracht en Sociaal Wijkteam Zwolle West. Het buurtloket is gevestigd bij Studio Jobpoint aan de Westenholterweg 50. Daar is op dinsdag- en woensdagmiddag en op vrijdagochtend altijd een medewerker van het sociaal wijkteam en/of van StinsKracht aanwezig. Zij staan mensen graag te woord en helpen bij het matchen van hulpvraag en –aanbod.
… voor een leefbare samenleving
Ronald van der Giessen, directeur Oranje Fonds: “Het Oranje Fonds wil graag op een duurzame manier de sociale kant van de samenleving stimuleren. Onze bijdrage aan dit bijzondere project is daarvan een uitwerking. We verwachten dat, mede door onze steun, dit project succesvol zal zijn en de lokale samenleving leefbaarder maakt.”
 
Oranje Fonds

Het Oranje Fonds steunt jaarlijks ruim 7.500 sociale initiatieven in Nederland en het Caribische deel van het Koninkrijk. Het afgelopen jaar ondersteunde het met € 27,4 miljoen initiatieven die ervoor zorgen dat mensen elkaar ontmoeten, minder eenzaam zijn, begrip krijgen voor elkaar en zich inzetten voor een ander. Het Oranje Fonds wordt onder andere gesteund door de Nationale Postcode Loterij, De Lotto en door Vrienden en bedrijven. Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima zijn sinds de oprichting het beschermpaar van het Oranje Fonds.

Artikel delen:

Reageer