HanzeOrkest Zwolle viert 25-jarig jubileum

Zwolle – 25 jaar een semiprofessioneel orkest zijn in Zwolle is een feestje waard voor het HanzeOrkest. Vandaar dat er vrijdagavond een extra mooi programma is samengesteld met in de gastrol de van radio en tv bekende mezzosopraan Tania Kross. De avond gaat van Haydn tot Heden.

hanze_orkest.jpeg 

Koor en orkest doen samen hevig onweer en zachte briesjes na in Der Sturm uit van Haydn, de rillingen kunnen over uw rug lopen als u hoort wat er gebeurt in de Nacht op de kale berg van Moessorgsky en van Verdi worden ontroerende aria´s en een koorwerk uitgevoerd. Elgar´s Sea Pictures voeren u mee naar de zee in al zijn facetten, en van Tania Kross´ cd`Krossover, opera revisited´ worden verschillende nummers gespeeld. Deze samenwerking tussen klassieke muziek en moderne componisten van populaire muziek levert een adembenemend resultaat op, en boeit vanaf het begin.

Dirigent: Frank Adams, projectkoor: Eugène van Boheemen, vrijdag 29 januari 2016, Theater de Spiegel Zwolle, aanvang 20.00 uur, kaarten www.zwolsetheaters.nl en www.hanzeorkest.nl.

Artikel delen: