Kans voor dancefeesten aan Blaloweg

Zwolle – Een open terrein aan de Blaloweg (bedrijventerrein Voorst) in Zwolle kan dit jaar onder voorwaarden gebruikt worden voor twee evenementen. Burgemeester en wethouders willen meewerken aan het verzoek van organisator High Energy Events om tussen 22 april en 8 mei twee (dance)feesten op deze locatie te geven. Door de locatie een kans te geven met Kingdance en Dance4Liberation moet duidelijk worden of dit terrein geschikt is voor evenementen.

De proef met de nieuwe locatie komt voort uit het streven van de gemeente om de balans tussen de lusten en de lasten bij evenementen te bewaren: bezoekers van evenementen moeten kunnen genieten van het programma, omwonenden moeten zo min mogelijk overlast ervaren. Uit een evaluatie die Zwolle eerder hield van het evenementenbeleid in de Overijsselse hoofdstad kwam naar voren dat die balans in een aantal gevallen beter georganiseerd kan worden. De gemeente inventariseert daarom op welke plek(ken) in de stad evenementen mogelijk zijn. De pilot aan de Blaloweg draagt bij aan dat onderzoek. Het terrein langs de Blaloweg is van de gemeente.

De evenementenorganisator heeft bedrijven in de omgeving van het terrein geïnformeerd over de activiteiten. High Energy Events zal binnenkort vergunningen aanvragen voor de evenementen.

Artikel delen:
Reacties 16
 1. Welk terrein is dit precies? Ik kan drie open terreinen bedenken. Vlak naast het spoor, maar voor zover mij bekend gebruikt Scania dat terrein. Direct naast Talentstad (de oude Blaloborgh), maar dat lijkt me wat klein en ongeschikt omdat er onlangs nog maïs verbouwd werd. Of het toekomstig terrein van Hornbach, maar die zullen binnenkort toch een keer de schop in de grond willen kunnen steken.

  Weet iemand welk stuk bedoeld wordt?


  ⚠️ Meld

 2. kan zelfs ook nog vlak daarbij het hoofdkantoor van ABN-AMRO tegenover het woonboulevard.daar ligt namelijk ook nog een heel stuk grond braak


  ⚠️ Meld

 3. Het terrein wat Scania gebruikt voor de vrachtwagens, dat gaat gebruikt worden. Scania mag zijn vrachtwagens bij de IJsselhallen parkeren.


  ⚠️ Meld

 4. Ik denk zelf dat geasfalteerde terrein van Scania daar naast het spoor, heel groot, hekken, ondergrond asfalt geen gezeur met modder, dus ook makkelijk schoon te maken na een festival.
  Ze hebben daar dacht ik ook die fietsbrug opgebouwd, of was dat net naast het terrein.
  Scania gebruikt het dan wel, maar het is ook vaak ‘bijna’ leeg. bekijk de streetview van google maar eens rond mei 2015.


  ⚠️ Meld

 5. Knettergek zijn ze bij de Gemeente Zwolle om hun inwoners zo te sarren om nog dichter bij Westenholte en Stadshagen geluidsoverlast toe te staan en dat Scania toestemt om hun parkeerplaats af te staan.
  Wie begint er met HUWES dat is Herrie Uit Westenholte En Stadshagen.


  ⚠️ Meld

 6. De meeste mensen willen dat er van alles georganiseerd wordt, maar niet in hun achtertuin. Goed dat onze gemeente meedenkt met alle belanghebbenden. Wie rust wil moet maar in een dorp gaan wonen. @zwollestad!


  ⚠️ Meld

 7. Westenholte is iets héél bijzonders en verfijnds, bernard.

  Wat een goed en creatief topic-idee trouwens.
  ————–
  Zou wel “lachen” zijn als dit, in korte tijd, weer een teugen-topic werd:

  Teugen zelf vuurwerk afsteken
  Teugen alcohol, vooral bij tieners
  Teugen de subjectieve kreet “lawaai (was hier laatst ook nog iets over)”
  Teugen zondagsopening winkels (nog even goed aangestipt in “Geloof en een hoop liefde” afgelopen week vanuit ZWOLLE)
  2 gelovige winkeliers voor de mic. Wieten wilde winkelsluiting op zondag en van Westerhof mochten ze open.
  Al weer wat langer geleden: Teugen legarisering soft-drugs.
  En Teugen bewakingscamera’s op belangrijke plekken.

  Teugen het plezier en vermaak van anderen 🙁


  ⚠️ Meld

 8. Het lastige met overlast is dat het vaak op subjectieve gronden ingeschaald wordt. Door persoonlijke smaak zou ik minder overlast ervaren van een melodieus bandje, dan van een hardcorefeest bij gelijk volume. Daar kan je dus moeilijk wat van zeggen, want voor een ander is het wellicht weer andersom. Als je het mij vraagt is met communicatie vooraf (!) over het soort feest en de duur daarvan een hoop te voorkomen…


  ⚠️ Meld

 9. Ach, voor die enkele keer in een jaar kan ik er mee leven.
  De wind heeft ook wel eens verkeerd gestaan vanaf wythem, toen hoorde ik het ook in westenholte, maar ook vaak goed, toen hoorde we niks. We wonen in een stad en ik vind persoonlijk dat dit moet kunnen.
  We moeten niet de status “suf stadje” krijgen.


  ⚠️ Meld

Reageer