IJskoude aftrap van het Sassendonkse carnaval

Zwolle – De Oudste Carnavalgroep De Mafkikkers uit Sassendonk regelden het weer : een ludieke Wereldrecordpoging. In samenwerking met de directie van het IJsbeeldenfestival zal vrijdag 5 februari om 18.11 uur een unieke en ludieke aftrap worden verricht. Een ludieke polonaise door landen als Amerika, China en Afrika maar dan wel onder barre omstandigheden van -8 tot -10 graden.

Het IJsbeeldenfestival is wegens succes verlengd tot de 7e februari, vandaar dat De Zwolse Mafkikkers dit oppakten. Uiteraard ook met een knipoog omdat dit IJsbeeldenfestival volgens hen in Zwolle zou moeten blijven. De ijskunstenaars zijn creatieve ontwerpers en dat zijn Sassendonkers ook. Een unieke eenmalige ervaring en daarom worden alle Sassendonkers uitgenodigd deze gratis toegankelijke polonaise mee te maken. Aangezien er veel (jeugd) prinsen / prinsessen met hun gevolg verwacht worden, is er gekozen voor een aanvangst tijd van 18.11 uur. De mafkikkers hopen dat Burgemeester en Wethouders ook mee zullen gaan doen. Alle carnavals- familiegroepen en verenigingen kunnen meedoen. Er wordt nog gezocht naar een echte Zwolse zanger(es) om na afloop een aan het sfeertje bij te dragen en natuurlijk blaaskapel(len) die dit aandurven. De eerste Kapel De Zwolsche Polle meldde zich zaterdag al aan.

Na afloop kunnen deelnemende kinderen nog in de gratis draaimolens, springkussen en kunnen ze zelfs hun eigen praalwagentje bouwen van Lego. Terwijl de ouders onder het genot van een drankje hun gemaakte carnavalsplannen kunnen doorspreken in het verwarmde café met uitzicht op de spelende kids. De prijzen zijn special aangepast op carnavalsnivo dus ijskoud naar beneden! Ook even carnavalsnetwerken met andere groepen kan ter plaatse. Zelfs een groepsfoto tussen de orka’s of ijsberen is mogelijk. De Mafkikkers zorgen ervoor dat alle bezoekers een zakje drop krijgen want door deze IJs en IJs koude polonaise mag niemand verkouden naar huis gaan. Vragen of aanmelden grote groepen kapellen kan via mail: ijsenijskoud@guuspr.nl

Artikel delen:
Reacties 5

Reacties zijn gesloten.