PEC Zwolle onderuit tegen FC Groningen

Zwolle – PEC Zwolle is er niet in geslaagd om het thuisduel met FC Groningen in winst om te zetten. De bezoekers zijn met 1-3 te sterk. Na de gelijkmaker van Thomas Lam zijn het de Groningers die via Michael de Leeuw en Danny Hoesen het vonnis vellen. ,,Ik kan wel verzachtende omstandigheden of excuses noemen, maar dat heeft geen zin. Het lukte vandaag totaal niet”, baalt trainer Ron Jans.

img_9781.jpg 

De Zwollenaren kregen in de eerste helft een aantal prima mogelijkheden om te scoren. Zo schoot Dirk Marcellis de bal uit een hoekschop op de paal. Ook Thomas Lam, Queensy Menig en Kingsley Ehizibue waren gevaarlijk, maar Groningen-keeper Sergio Padt bleek keer op keer een sta in de weg. Na een kleine twintig minuten was het de ploeg van Erwin van de Looi die op voorsprong kwam. Een hoge bal werd door de Noorse spits Alexander Sorloth. Doelman Mickey van der Hart werd geklopt in een luchtduel. ,,Van de 0-1 zal Mickey moeten leren”, vond Jans.

img_9466.jpg

img_9967.jpg 

img_9561.jpg

Via Lees verder meer foto’s… 

In de tweede helft pakte Zwolle direct het initiatief. Thomas Lam stond al snel op de goede plaats om een voorzet van Wout Brama binnen te koppen. In die fase had Zwolle ook het betere van het spel. Toch was het Groningen dat weer op voorsprong kwam. Een snelle uitbraak over de rechterflank, de bal kwam via Hoesen bij De Leeuw terecht. Hij schoot beheerst raak. Even later was het de spits, vervanger van de geblesseerde Sorloth, die de Zwolse hoop aan flarden schoot. In de slotfase probeerde de thuisploeg het wel door de bal in het strafschopgebied te pompen. Tot grote mogelijkheden kwam de Zwolse formatie echt niet. ,,Ik vond ons spel heel onrustig. Misschien hadden we na de 1-1 de modus teveel op winnen”, erkende de trainer. ,,We hebben vandaag niet gebracht wat we tegen Vitesse wel konden”, vulde spits Lars Veldwijk aan.
Volgende week zaterdag komt PEC Zwolle weer in actie. Om 20.45 uur wordt er afgetrapt tegen Heracles Almelo.
PEC Zwolle – FC Groningen 
Toeschouwers:  12.225 
Scheidsrechter:  Higler 
Gele kaarten:  Lam, Dekker (PEC Zwolle)
Opstellingen: 
PEC Zwolle: Van der Hart, Marcellis (58. Becker), Lam (84. Schenkeveld), Bouy, Van Polen, Brama (72. Dekker), Marinus, Ehizibue, Nijland, Menig, Veldwijk
FC Groningen: Padt, Hateboer, Lindgren, Reijnen, Payne, Maduro, Tibbling, De Leeuw (83. Bacuna), Drost, Linssen (70. Idrissi), Sorloth (23. Hoesen)
Scoreverloop: 
17. Sorloth 0-1 
56. Lam 1-1 
62. De Leeuw 1-2 
77. Hoesen 1-3
 
Bron: peczwolle.nl
 
img_9460.jpg
 
img_9470.jpg
 
img_9475.jpg
 
img_9506.jpg
 
img_9545.jpg
 
img_9550.jpg
 
img_9570.jpg
 
img_9580.jpg
 
img_9588.jpg
 
img_9606.jpg
 
img_9627.jpg
 
img_9679.jpg
 
img_9717.jpg
 
img_9768.jpg
 
img_9786.jpg
 
img_9916.jpg
 
img_9929.jpg
 
img_9959.jpg 
Artikel delen:
Reacties 17
 1. Je kunt niemand de schuld geven, het was een collectief falen vanavond. Groningen was gewoon een klasse beter. Het rechterrijtje is bereikt helaas. De gloryhunters zullen zo langzaam aan wel gaan afhaken. Geeft niet, zijn we ook van dat geloop af 10 minuten voor het einde.


  ⚠️ Meld

 2. Ik vond pec voetballend beter, maar op de verkeerde momenten Groningen de ruimte gelaten. Als alle (halve) kansen erin gaan wordt het 7-4


  ⚠️ Meld

 3. Vd Hart is wel een succes. Vorige week tegen Utrecht stond hij bij het doelpunt aan de grond genageld en gisteravond ging hij bij de eerste goal ook niet vrijuit.
  Verder oppassen dat we niet te ver afdalen in het rechter rijtje.


  ⚠️ Meld

 4. Met types als Van der Hart en Nijland zet PEC forse stappen richting
  de Jupiler-league. Ook het stadion hoort daar keurig thuis, ondanks alle wilde plannen van Visser ( vele miljoenen)
  Ook Veldwijk is een typische Jupiler-league spits, niets meer of minder.
  PEC speelde verleden jaar nog met Necid, Lukoki, Thomas, Saymak,
  Riemstra, Drost, Van der Werff, Broerse, Warner Hahn.
  Wat een afkalving in 2015/16.  ⚠️ Meld

 5. @Br

  Higler heeft een goede partij gefloten. Bij het eerste doelpunt was niks aan de hand. Van der Hart loopt naar achter ipv met de knie naar voren te springen. Het is een zuiver doelpunt. De tackle op Nijland van Lindgren was heel duidelijk op de bal geen strafschop.

  Men vraagt om moeilijkheden als men van Polen op de linksbackpositie zet, in mijn ogen was het beter geweest om Lam daar te zetten en Marcelis in het centrum waardoor van Polen gewoon zijn oude positie kan innemen.

  Het verbaasd me dat het positiespel bij Pec Zwolle zo achteruit is gegaan. Ben benieuwd wat Nijkamp en Jans uit de toverhoed halen voor het nieuwe seizoen. Men mag nu al concluderen dat alle aankopen via Raiola maar matige spelers zijn.


  ⚠️ Meld

 6. Bedenk ook wel wat er de afgelopen periode is gebeurd en wat reëel is voor onze mooie club. Een veertiende begroting en dus voor een lange tijd boven je stand staan. Dat is geweldig maar blijf wel met beide benen op de grond staan. Geniet van een leuke pot voetbal die onze ploeg regelmatig op het veld legt. Met alle middelen wordt er maximaal gepresteerd. Natuurlijk zitten er soms afknappers bij zoals gisteren maar over het algemeen hebben we weinig te klagen.


  ⚠️ Meld

 7. Een beetje realisme is wel op z’n plaats. De nummer 7 op de ranglijst heeft maar drie punten meer als pec. Chill mensen, een winstpartij en het ziet er weer totaal anders uit 🙂


  ⚠️ Meld

 8. De achteruitgang van het positiespel is wel te verklaren. Er zijn veel belangrijke spelers vertrokken afgelopen zomer en we hebben nog altijd aardig wat blessures. Het wordt eens tijd dat Thomas terug keert en stopt met janken over pijntjes. Mijn tip voor volgend seizoen is het minder huren van ajacieden uit de C categorie en de groep voor een groter deel bij elkaar houden waar de club wel druk mee bezig is. En volgende week winnen zou goed zijn voor het gevoel en voor het perspectief op de rest van dit seizoen!


  ⚠️ Meld

 9. En volgende week winnen zou goed zijn voor het gevoel en voor het perspectief op de rest van dit seizoen!

  Dat is uit bij Heracles, een ploeg waar PEC net als Groningen altijd moeite mee heeft. Ik hoop met je mee op een goede uitslag, anders Feijenoord thuis, daar geef ik ze meer kans op punten.


  ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.