Koos Postema en Philip Freriks treden op in Zwolle

In de periode 19 oktober t/m 16 november loopt de landelijke actie “Nederland leest”. Openbare bibliotheken delen dan een gratis exemplaar van “De gelukkige klas” van Theo Thijssen uit aan hun leden (zolang de voorraad strekt). Daarnaast zijn er activiteiten om het gesprek over het boek te stimuleren.

Koos Postema komt op 8 november

In de Statenzaal van de Centrale Bibliotheek vertelt deze beroemde presentator over het tv-programma “Klasgenoten” en over zijn ervaringen als onderwijzer. Er is volop ruimte voor debat over het thema en het boek “De gelukkige klas”. Iedere bezoeker van deze avond mag na afloop een exemplaar van dat boek mee naar huis nemen, evenals een leesgids met interessante informatie over Theo Thijssen en zijn boek. De avond begint om 20.00 uur. Entree 10 euro; voor all-in pasleden 7,50 euro. Kaarten zijn verkrijgbaar bij de receptie van de Centrale bibliotheek – Diezerstraat 80.

Philip Freriks en Bernard Kruithof op 12 november

Dit optreden is in samenwerking met Bibliotheek Novetheek (Noord-Veluwe) en Hogeschool Windesheim/VU-podium georganiseerd. Philip Freriks behoeft als journaallezer geen introductie. Hij is ambassadeur van “Nederland leest” en verzorgt deze avond een theatrale reading. Bernard Kruithof werkt bij de Universiteit van Amsterdam, en geldt als groot Thijssen-kenner. Hij zal de avond inleiden, en hij leidt het debat na de pauze. Ook is er na afloop gelegenheid boeken van Thijssen en Freriks te kopen, en te laten signeren. Het optreden vindt plaats bij Hogeschool Windesheim in auditorium in het hoofdgebouw (voldoende gratis parkeerruimte aanwezig). De basisentreeprijs is 10 euro. Voor alle bibliotheekleden, studenten/docenten Windesheim en leden van VU-podium geldt een prijs van 7,50 euro. Bij de prijs inbegrepen zijn: het boek en de leesgids “De gelukkige klas” en 2 consumpties. Kaarten zijn verkrijgbaar bij de Centrale bibliotheek Zwolle, de bibliotheken van Novetheek en via VU-podium.

 

Artikel delen: