Tweemaal zilver voor Lindsey Berghuis op NK

Zwolle – Lindsey Berghuis heeft twee zilveren medailles weten te bemachtigen op het Nederlandse Junioren & Jeugdkampioenschap (NJJK) korte baan zwemmen. De kampioenschappen vonden plaats van donderdag 28 januari tot en met zondag 31 januari 2016 in het Sloterparkbad te Amsterdam. De top van de Nederlandse Junioren & Jeugd zwemmers gaf hier dit weekend acte de présence.

lindseyvrijeslag.jpg 

Berghuis, lid van ZV 44, mocht maar liefst 9 keer aan de start verschijnen. Van de 9 starts wist zij zich 8 keer naar de top 10 te zwemmen. Naarmate het kampioenschap vorderde, werden ook de prestaties van de 12-jarige zwemster uit Zwartsluis steeds beter. Op de 50 meter vrije slag en op de 200 meter vrije slag bereikte zij al de vijfde plaats in het klassement. Op laatstgenoemde afstand slechts 0.47 seconden verwijderd van het podium. Tijdens de laatste sessie van het kampioenschap op zondagmiddag lukte het haar op de 100 meter vrije slag vanuit buitenbaan 8 in een fantastische tijd van 1.01.59 naar de tweede plaats in het eindklassement te zwemmen. Dit gaf de jonge zwemster vleugels want ook de 800 meter vrije slag die dag resulteerde in een podiumplaats. Met een tijd van 9.46.52, een persoonlijk record van ruim 20 seconden, mocht zij nogmaals de zilveren plak mee naar huis nemen.

Lindsey Berghuis nam samen met teamgenoot Tristan Scholten deel aan het NJJK. Beiden hebben dit weekend op meerdere slagen en afstanden een top 10 notering in hun leeftijdscategorie weten te bemachtigen. Tristan Scholten mocht zich 7 keer bij het startblok melden. Hij eindigde als tiende op de 100 meter vlinderslag en de 200 meter vrije slag. Op de 100 meter vrije slag verbeterde hij zijn toch al scherpe inschrijftijd naar 58.38 seconden. Dit leverde de 14-jarige zwemmer een prachtige zesde plaats op.

Beide zwemmers hebben zich in de aanloop naar het kampioenschap gedegen voorbereid. Zij voelden zich goed en hadden er zin in. Dit vertaalde zich uiteindelijk naar de prima resultaten van afgelopen weekend. Voor de eerste keer in haar jonge bestaan namen zwemmers van ZV 44 deel aan het NJJK. Dat in het oprichtingsjaar van de vereniging al dergelijke mooie resultaten worden behaald, biedt veel vertrouwen voor de toekomst. Berghuis en Scholten gaan zich nu voorbereiden op het behalen van de limieten voor de Nederlandse Junioren & Jeugd Kampioenschappen lange baan. Deze kampioenschappen vinden plaats in Dordrecht van donderdag 16 juni tot en met zondag 19 juni 2016.

Artikel delen: