Cursus Moderne levenskunst

Zwolle – Stap in de rijke traditie van het humanisme. Vanaf 10 maart organiseert het Humanistisch Verbond in Zwolle de cursus Moderne levenskunst. De cursus is bedoeld voor iedereen die woont in en rondom Zwolle en Meppel en die geïnteresseerd is in humanisme en filosofie. Niets is menselijker dan levensvragen te stellen. Hoe sta ik in de wereld? Hoe maak ik mijn keuzes? Wat is een goed leven en wat vind ik waardevol? Deze vragen zijn zo oud als de mensheid en hebben alles te maken met ‘levenskunst’.

In de levenskunst, heel belangrijk binnen het humanisme, draait het om de vraag hoe moet ik leven? De belangrijkste denkers van de moderne levenskunst komen aan de orde: Michel de Montaigne, Friedrich Nietzsche, Jean Paul Sartre, Emmanuel Levinas, Martha Nussbaum, Michel Foucault, Wilhelm Schmid en Joep Dohmen. Zij gaan in op hoe je je eigen levenskunst ontwikkelt. Centraal staan het belang van zelfkennis, het invullen van vrijheid en de betekenis van vriendschap. Daarover gaat deze cursus. Met inleidingen, presentaties, filmpjes en teksten komt onder begeleiding van de ervaren docent Ronald Wolbink de humanistische traditie tot leven. Maar levenskunst betekent oefenen. Ook daarvoor is aandacht.

Voorkom dat je leven aan je voorbij kabbelt en ontwikkel in zes bijeenkomsten de vaardigheid een ‘kunstwerk’ van uw leven te maken.
De cursus vindt plaats in de Groote Sociëteit in Zwolle op donderdagavonden van 19:30 – 22:00 uur op 10, 17 en 24 maart en 7, 14 en 21 april. De kosten zijn € 125,-. Leden van het Humanistisch Verbond betalen € 95,-. Voor mensen met een minimuminkomen gelden aangepaste prijzen. Er is geen voorkennis of opleiding vereist. Voor aanvang van de cursus ontvangt u een reader. U kunt zich tot 25 februari aanmelden via www.cursushumanisme.nl.
Artikel delen:

Reageer