1000-Jongerenplan regio Zwolle ondermaats

Zwolle – Het jaar 2015 is benut voor een soepele overgang van het 1000-jongerenplan. Dat heeft het college laten weten aan Provinciale Staten. De aanleiding daartoe is de motie van de ChristenUnie om het 1000-jongerenplan ook in 2015 te verlengen en in te zetten op de borging van het plan bij de gemeente. De ChristenUnie is blij met de geleverde inspanning.

Met name in Twente en Deventer zijn de prestaties gehaald. Het plan lijkt daar ook soepel geborgd te worden. In de regio Zwolle houdt de ChristenUnie haar twijfels over de aanpak en prestaties. In de regio Zwolle liepen er 31 trajecten, terwijl er 100 dienen te worden gerealiseerd. De regio heeft daar nog ruimte tot 1 mei 2016. De ChristenUnie wil weten of dat aantal ook daadwerkelijk per 1 mei wordt gehaald en of de borging wordt gerealiseerd. De verlening van het 1000-jongerenplan was daarop in de motie Westert gericht.

De doelstelling om jongeren een arbeidsplaats aan te bieden vanwege hun afstand tot de arbeidsmarkt via dit plan moet worden gerealiseerd door de gemeenten, zo vindt de ChristenUnie. Anders moet het geld terug naar de provincie.

CU: We stellen eisen aan mensen om te participeren op straffe van korting op hun uitkering. “Wat mij betreft gelden zulke eisen ook voor gemeenten die wel geld incasseren voor het 1000-jongerenplan, maar niet de beoogde doelen realiseren”, aldus Jan Westert namens ChristenUnie Overijssel. De ChristenUnie wil dat het college van GS na 1 mei nader rapporteert over de regio Zwolle.

Artikel delen:

Reageer