Park Noordereiland half februari open

Zwolle – Bezoekers kunnen half februari weer in het park op het Noordereiland wandelen. Het grootste deel van de locatie is inmiddels voorzien van schone grond. Nadat de schone grond is aangebracht, worden de wandelpaden aangelegd. Zodra dit gereed is, kan iedereen het gebied weer betreden.

De saneringswerkzaamheden op het Noordereiland startten in het laatste kwartaal van 2015 en verliepen in eerste instantie voorspoedig. Tijdens de werkzaamheden stuitte men op oude fundaties, stalen pijpen en een voormalige teerkelder van de gasfabriek die vroeger op het Noordereiland stond. Met name de sloop van de teerkelder en het afvoeren van de daarin aanwezige inhoud (sterk verontreinigde afvalprodukten van de gasfabriek) zorgde voor vertraging van de sanering.

Het grootste deel van het werk is inmiddels gereed. Na de aanleg van de wandelpaden, stelt de gemeente het gebied weer open voor publiek. Als alles volgens planning verloopt, is het park eind volgende week weer toegankelijk. Er moeten daarna nog wel afrondende werkzaamheden gedaan worden. Zo wordt dit voorjaar de halfverharding op de paden aangebracht en het gras ingezaaid; de beplanting (bomen en heesters) plant  de gemeente in het najaar. De kans dat deze goed aanslaat is dan het grootst. 

Artikel delen:
Reacties 4
 1. Fijn dat het weer open gaat..
  Blijft alleen heel erg jammer dat het een park gaat worden,
  Ipv een Hondenlosloopveld(want dat was het).
  Hondjes mogen nog wel los maar feit is dat er zeker zwerfafval zal gaan liggen,ik denk dan aan glas en etenswaren wat zeer gevaarlijk kan zijn voor een hond.
  Mensen die gezellig op een bankje hun lunch gaan nuttigen en loslopende honden gaan niet samen weet ik uit de praktijk.
  Vervelend voor beiden..

  We zullen gaan zien hoe het werkt in de praktijk.
  Maar ik vermoed dat de honden in de toekomst daar niet meer los mogen lopen..al was dit WEL de afspraak.

  Suus  ⚠️ Meld

 2. In de jaren zeventig van de vorige eeuw zijn na de afbraak van de gasfabriek in opdracht van de Rijksdienst Monumentenzorg ter plaatse de 17-eeuwse verdedigingswal aangelegd. Op de kruin ervan lag een wandelpad met een mooi uitzicht en er lag een dubbele bomenrij langs het pad. Het terreintje ervoor was het honden losloopveldje. De geschiedenis is nu geweld aangedaan door de verwijdering van de wal.
  De auto’s op het parkeerterrein zij nu duidelijk zichtbaar; dat is niet mooi. De andere kant van het Nijkerkenbolwerk zal ook nog aangepakt worden; herstel van de vorige situatie is dus nog mogelijk.


  ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.