Het weer: Buien na een droge start

Zwolle – Woensdagochtend schijnt af en toe de zon en is het droog. ’s Middags vallen opnieuw enkele buien. De westenwind is matig, en het wordt 6 a 7 graden.

weerfoto-3-februari-2016-nieuwstraat.jpg
Nieuwstraat

Donderdag wordt een bewolkte en natte dag. Na een koude start volgt vanuit het zuidwesten zachte lucht. De maximumtemperatuur komt uit op 8 of 9 graden. 

Artikel delen:
Reacties 3
  1. Nostalgische, sprekende foto. In dit deftig geconserveerde rijksmonument ⤽Het Hopmanshuis (anno 1663), wél aan het Rodetorenplein⤝ heb ik eind 1999 een geweldige ontmoeting gehad.
    Heb even bij Radio Zwolle rondgelopen, toen ik las dat ⤽held⤝ Kees Prins in Zwolle zou komen voor opnames van een serie over het leven van Johnny Jordaan. Omdat het wegdek in Mokum niet meer authentiek was, waren ze bij enkele straatjes/steegjes in mooi-Zwolle gekomen. Natuurlijk vroeg in Omroep Zwolle of ze daar geen verslag van deden. ⤽Nee⤝, werd gezegd en ik mocht ook geen opname-apparatuur mee. Terwijl Roel van O. het in die periode gelukkig nog wel ⤽illegaal⤝ had meegegeven, omdat ik Marcel Damman ⤽de beste amateurvoetballer van Zwolle ooit⤝ bij zijn afscheid wilde interviewen. Waar Omroep Zwolle dus ook niets aan deed, later werd dit toch uitgezonden.
    Vroeg de charmante regie assistente, bij het begin van de Korte Kamperstraat, of Kees Prins misschien wat tijd wilde vrij maken voor Radio Zwolle. Als ik even geduld had waren ze klaar en zou ze het gelijk vragen. Toen hij naar me toe kwam lopen, zei ik maar gelijk dat ⤽Radio Zwolle⤝ een smoes was en dat ik geen opname-apparatuur bij me had.
    De schrijven aan deze serie, waarin hij ook de hoofdrol vertolkte en verschillende prijzen mee veroverde…vond geen probleem. We zijn in Het Hopmans huis gaan zitten, daar was heet hoofdkwartier van de film-crew. Wat hebben we gelachen, met bier van hem en bijzonder veel anekdotes over o.a. Jiskefet, films waarin hij had gespeeld en over Melvin met zijn nummer ⤽Oh Oranje⤝. ⤽Dit is mijn club⤝ moest volgens mij nog komen. Na een uurtje of twee en half kwam zijn ⤽interessante dame⤝ ons intrigerend verpozen wreed verstoren. Kees moest nu maar eens meekomen naar de camper, die op het punt stond van vertrekken. Heb nog een keer zijn 06-nummer gebeld, maar toen ik zijn (oppassende) vader aan de telefoon kreeg, heb ik het nummer maar weggegooid. De herinnering zou immers sowieso onuitwisbaar zijn.    ⚠️ Meld

Reageer