Goede doelen Halve Marathon Zwolle bekend

Zwolle – De organisatie van het grootste loopevenement van Zwolle heeft besloten om ook aan de zestiende editie van de Scania Zwolse Halve Marathon drie goede doelen te koppelen. Zo kunnen de hardlopers tijdens de inschrijving er (geheel vrijblijvend) voor kiezen geld te doneren aan Coeliakie Kids, Voor Elkaar Zwolle (Warmlopers) en Vrienden van Zorgboerderij Molenzicht. De inschrijving start zondag 28 februari om 12.00 uur.

hm_zwolle-335.jpg 

Coeliakie (glutenintolerantie) is een chronische darmaandoening, een ziekte die ook heel veel jonge kinderen treft. Voor deze kinderen organiseert Stichting Coeliakie Kids één keer per jaar een kamp. Een weekend lang vol leuke activiteiten en vooral een weekend onbezorgd alles kunnen eten en drinken! Kinderen in de basisschoolleeftijd mogen naar dit kamp en er is plek voor maximaal vijftig kinderen. Dit kamp is duurder dan een gewoon kamp, want glutenvrij eten is vijf tot twaalf keer zo duur als ander eten. Geef deze kinderen één weekendje per jaar even niet ziek zijn.

Stichting Voor Elkaar Zwolle / Warmlopers
Stichting Voor Elkaar Zwolle is er voor jou! Heb jij schulden, ben jij je baan kwijt geraakt, ben je eenzaam of kom je er gewoon niet meer uit? Voor Elkaar Zwolle wil jou helpen! De stichting werkt samen met kerken, bedrijven, professionele hulpverleners en welzijnsorganisaties in Zwolle, om gezamenlijk oplossingen te bieden voor problemen waar jij tegenaan loopt. Stichting Voor Elkaar Zwolle wil helpen vanuit de verbondenheid tussen de inwoners van Zwolle. Met diverse projecten werkt de stichting aan het voorkomen en oplossen van schuldproblematiek.
Stichting Vrienden van Zorgboerderij Molenzicht
Molenzicht is een zorgboerderij waar diverse doelgroepen samenwerken. Jong en oud helpt mee aan het hele arbeidsproces van het bedrijf. Jongeren worden gecoacht om uiteindelijk een plekje in het bedrijfsleven te kunnen verwerven. Ouderen blijven meehelpen om het dagritme vast te houden. Mensen met NAH (niet aangeboren hersenletsel), ouderen (alzheimer), mensen vanuit de psychiatrie en jongeren met een grote afstand van de arbeidsmarkt werken samen om dit alles te kunnen verwezenlijken. om uiteindelijk te kunnen groeien naar een volgende stap!
Al vijftien jaar gaan sport en gezelligheid erg goed samen bij de Scania Zwolse Halve Marathon. De hardlopers worden aangemoedigd door duizenden supporters en weten iedere keer weer harder te lopen door de aanmoedigingen van het publiek. Ook in 2016 zal het evenement groots worden. Over belangstelling hoeft de organisatie niet te klagen, dus schrijf je snel in via www.halvemarathonzwolle.nl! Aan de Scania Zwolse Halve Marathon (21,1 kilometer) kunnen maximaal 4.000 lopers meedoen. Voor de Wavin 4 Engelse Mijlen (6,4 kilometer) geldt een maximum van 4.500 lopers. De inschrijving voor de Business Runs van de Zwolse Halve Marathon start eveneens op 28 februari. Bedrijven kunnen onder hun eigen naam een groep deelnemers inschrijven en zodoende meedoen in het klassement van de CRAFT 4EM Business Run of de Rabobank Business Run over 21,1 kilometer.
MYLAPS BibTag 
Voor de tijdregistratie van de Scania Zwolse Halve Marathon wordt dit jaar voor het eerst gebruik gemaakt van de MYLAPS BibTag. Op de achterkant van elk startnummer (Bib) bevindt zich een elektronische chip (Tag) en een kunststof afstandhouder. BibTag maakt het registreren van tijden heel eenvoudig en is tevens gebruiksvriendelijk. Prettig voor deelnemers is bovendien dat het startnummer, in tegenstelling tot voorgaande jaren, per post wordt toegestuurd. Uiterlijk een week van te voren heeft de verspreiding van alle startnummers plaats.  

Artikel delen:

Reageer