Voorronde NK Cheerleading 2016 in Zwolle

Zwolle – Zondag 7 februari 2016 organiseert de Dutch Cheerleading Association de eerste kwalificatieronde van het officiële Nederlands Kampioenschap Cheerleading 2016. 34 Cheer teams uit de provincies Friesland, Groningen, Overijssel, Noord-Brabant, Noord-Holland, Zuid-Holland en Utrecht strijden om een plek in de finale tijdens het NK Cheerleading 2016 dat tevens in Zwolle plaatsvindt, later dit jaar.

nk_cheerleading.jpg 

Meer dan 250 jongens en meiden, tussen 5 en 35 jaar oud, hebben het afgelopen half jaar meerdere uren per week getraind om in Zwolle te kunnen schitteren. Cheerleaden is een veelzijdige sport, waarbij vormen van dans, turnen en acrobatiek worden gecombineerd. Er worden menselijke piramides gebouwd en meisjes de lucht in gegooid. Daarvoor is veel training en concentratie nodig. Voor meer informatie over cheerleading en de DCA, de Nederlandse Cheerbond kunt u terecht op www.dutchcheer.nl.

DCA
De Dutch Cheerleading Association – DCA – is het officieel erkende nationale orgaan voor Cheerleading en Cheerdance.
Zij houd zich sinds haar oprichting in 2008 bezig met de ontwikkeling van de Cheer sport in Nederland.
Dit doet zij door het, met regelmaat, organiseren van wedstrijden, jurytrainingen, coachclinics en Cheer kampen voor nationale en internationale atleten. Het NK Cheerdance vind tevens in Zwolle plaats, op 2 oktober 2016 in Theater De Spiegel.
EK & WK
Door haar aansluiting bij de International Cheer Union, de wereld Cheer bond waarbij meer dan 100 landen aangesloten zijn, en de European Cheer Union, de Europese bond, waarbij 35 landen aangesloten zijn, bied de DCA de Nederlandse Cheer atleten de mogelijkheid om Nederland te vertegenwoordigen en haar krachten te meten met de internationale Cheer teams  tijdens het aankomende EK in Wenen en WK in Florida.
LANDSTEDE SPORTCENTRUM
De DCA heeft bewust gekozen voor het Landstede Sportcentrum, de thuisbasis van Landstede Basket- en Volleybal, als locatie voor deze eerste kwalificatieronde voor het NK van 2016. Deze sfeervolle locatie haar grootse elan sluit goed aan op het serieuze karakter van de Cheer sport. De wedstrijd begint zondagochtend om 11.00 uur en zal om 7.00 uur afgesloten worden met de prijsuitreiking. Bezoekers betalen slechts € 6,- om de wedstrijd als toeschouwer bij te wonen.
INTERNATIONAAL JURY PANEL
De jurering van de wedstrijd  is in handen van een internationaal jury panel met uit Schotland Shane Hay, bekend van Scotcheer, de officiële Schotse Cheer bond en Chris Rogers van Elite Cheerleading uit Duitsland, Europa’s grootste Cheerleading organisatie en Simona Míková uit Tsjechië.
Voor meer informatie over de Dutch Cheerleading Association kunt u terecht op www.dutchcheer.nl.

Artikel delen:

Reageer