Extra bijeenkomsten over AZC Zwolle

Zwolle – Voor de wijken Wipstrik Noord, Berkum en Herfte komen organiseert de gemeente Zwolle extra bijeenkomsten voor bedrijven en instellingen, om uitleg te geven over het plan voor een nieuw asielzoekerscentrum in het waterschapsgebouw aan de Dr. van Thienenweg op bedrijventerrein Oosterenk.

info_avond_azc.jpg 

Naast de extra informatie bijeenkomsten voor bedrijven krijgen een aantal omwonenden van de gemeente een extra gesprek aangeboden vanwege specifieke vragen. Het is de bedoeling dat er vanaf het eerste kwartaal van 2017 zeshonderd asielzoekers zullen worden opgevangen op de locatie in Oosterenk. Een jaar later zal dit aantal worden uitgebreid tot maximaal achthonderd gedurende een periode van maximaal vijftien jaar. Er werden tijdens de informatie bijeenkomst van 20 januari jl. veel vragen gesteld over de opvang van “zoveel asielzoekers op 1 locatie.” Met name direct-omwonenden uitten hun zorgen hierover. “We maken ons grote zorgen over onze veiligheid en privacy.” Er zijn in die omgeving veel scholen, zorginstellingen en het ziekenhuis en dat kan problemen geven als er in hetzelfde gebied een groot AZC komt.

De gemeenteraad neemt medio april een beslissing over de komst van het AZC. Voor de direct omwonenden zullen nog aparte sessies worden georganiseerd. De komende periode heeft de gemeente een website ingericht over alle ontwikkelingen m.b.t. dit AZC: www.zwolle.nl/azc.

Artikel delen:
Reacties 158
 1. Zou die beslissing m.b.t deze locatie al niet zijn genomen?
  Hebben burgers/bewoners werkelijk inspraak?

  Veel asiel-vragers op 1 locatie blijken nogal wat problemen te veroorzaken wat men overigens vaak in de doofpot probeert te stoppen..

  Het lijkt er op dat een soort van mensenhandelaren in die landen dure overtochten naar de EU verkopen met de belofte dat men hier een leven als een prins te wachten staat.
  En dat valt dan enorm tegen.  ⚠️ Meld

 2. hahaha wat een k.. spel van de gemeente…
  ZE krijgen gewoon hier in Zwolle te horen dat ze die gasten ergens kwijt moeten en waar maakt het niet zo veel uit…
  Onze burgemeester heeft niks te vertellen in Brussel en den haag is al lang alles beslist…
  DE Zwollenaren hebben helemaal niks te vertellen…… mensen moeten het accepteren en wanneer de ellende volg jaar begint dan zullen er veel problemen komen… dagelijks!!!
  maar dan is het te laat………………


  ⚠️ Meld

 3. Waarom zijn er zoveel mensen die inspraakavonden lezen, terwijl er toch echt overal informatieavonden staat. En dan commentaar leveren op de gemeente dat ze niet luisteren. Leer zelf eerst lezen!


  ⚠️ Meld

 4. Met dank aan de ChristenUnie gaat Zwolle nu een grote groep gelukszoekers opvangen die al door meer dan 5 landen in Europa zijn gereisd voordat ze in Zwolle aankwamen. Hier krijg je immers een uitkering, gratis scholing, tig subsidies, etc.

  Die 800 opvangplekken worden er straks 1200 en uiteindelijk 1800. Na een paar dagen slaat de verveling toe en gaan de gelukzoekers de buurt verkennen. Uiteraard komen ze dan terecht bij het nieuwe grote springparadijs boven de Sligro, waar net moeders met kinderen hun verjaardagsfeestjes vieren. Ook de wijk Berkum (winkelcentrum) en Wipstrik zijn interessant om te verkennen. Daarna even gratis koffie drinken bij de Isala Klinieken en rondhangen bij de scholen in de buurt (Landstede, Thorbecke, etc).

  Vluchten uit Syrie kost erg veel geld. In Zwitserland en Zuid Duitsland blijkt dat de vluchtelingen veel geld bij zich hebben. Het zijn dus vooral de rijken en criminelen die deze kant opkomen en hier ook blijven hangen. Letterlijk, want werk hebben en krijgen ze niet.

  Je moet vluchtelingen in hun eigen land opvangen in een door de VN bewaakte zone. Niet hier in Nederland. Niet in Zwolle  ⚠️ Meld

 5. Lachwekkend die krampachtige reacties van tegenstanders van de opvang. Allemaal aannames die nergens op gebaseerd zijn. Oh ja, in Keulen zijn verschrikkelijke dingen gebeurd, maar volgens mij ligt Keulen niet in Zwolle of in ieder geval niet in de buurt. Typisch dat die tegenstanders zich niet wekelijks druk maken om het uitgaansgeweld in Zwolle, gepleegd door Nederlanders uit Wezep, Hattem, Zwolle etc. Lekker subjectief shoppen heet dat…


  ⚠️ Meld

 6. Die 800 opvangplekken worden er straks 1200 en uiteindelijk 1800. Na een paar dagen slaat de verveling toe en gaan de gelukzoekers de buurt verkennen. Uiteraard komen ze dan terecht bij het nieuwe grote springparadijs boven de Sligro, waar net moeders met kinderen hun verjaardagsfeestjes vieren. Ook de wijk Berkum (winkelcentrum) en Wipstrik zijn interessant om te verkennen. Daarna even gratis koffie drinken bij de Isala Klinieken en rondhangen bij de scholen in de buurt (Landstede, Thorbecke, etc).

  Ik heb het je op de site van de Stentor ook al gezegd, maar nogmaals: hou eens op met dingen uit je duim te zuigen.


  ⚠️ Meld

 7. Laten de voorstanders van het AZC allemaal eens wat extra belasting betalen. Maar dan zullen ze wel niet thuis geven. Onze verzorgingsstaat gaat helemaal naar de kloten zo. Kan je nu al voorspellen, dat de uitkeringen voor ouderen en uitkeringsgerechtigden omlaag gaan om de gelukszoekers in AZC’s te betalen. Als je goed luistert kun je het in de politiek al waarnemen dat die omlaag gaan.


  ⚠️ Meld

 8. @Leondardo

  Niet alleen in Keulen, maar in heel plaatsen in Europa.

  Vluchtelingen moet je in een door de VN bewaakte zone opvangen in hun eigen land. Niet in Nederland.

  Vluchten uit Syrie kost heel veel geld. Het zijn dus vooral de rijken en criminelen die naar Nederland komen. En over een paar maanden is Assad er toch niet meer.


  ⚠️ Meld

 9. Aukje, waar ik echt niet tegen kan is extreme domheid. Kijk eens naar de volgende cijfers (jaarbegroting van het rijk, in miljarden)

  78 : sociale zekerheid
  73 : zorg
  33 : OCW
  8 miljard: defensie

  totaal, al met al : 260 miljard (2015)

  1 miljard : begroot voor opvang, oftewel minder dan 0.5 % van de totale begroting (en dan gaat dat waarschijnlijk nog ten kosten van de begroting van Buitenlandse Zaken ook)

  Onze verzorgingsstaat gaat eerder naar de kloten doordat we met zijn allen een stelletje slappe domme hommels zijn, bang voor mondialisering, en we worden ingehaald door hardwerkende Aziaten (en daarna door Afrikanen).


  ⚠️ Meld

 10. Bericht door Jaap jager, op 4 februari 2016 9:47
  @Jasper

  En wie bent u dan wel niet?

  Word eens wakker man!

  Kom maar met bewijs dan, dat het meer dan 800 wordt. En nee, je natte duim vertrouw ik niet.


  ⚠️ Meld

 11. Stoere knul @Zwollenaarisback, vanachter je anonieme nick commentaar leveren op mensen die wel de ballen hebben om hun hele naam bekend te maken.


  ⚠️ Meld

 12. Aukje, ik ken heel veel uitkeringstrekkers die het allemaal wel best vinden met al die huur- en zorgtoeslagen die ze krijgen, soms wel oplopend tot wel 2300 per maand. Gelukkig zijn er heel veel mensen die voor minder dan dat bedrag wel gewoon willen WERKEN. Vluchtelingen massaal gelukszoekers noemen is wel heel makkelijk, wat Marco zegt; wij zijn een lui en gemakzuchtig volk aan het worden, geen wonder dat de empathie voor vluchtelingen bij sommigen zo ver te zoeken is.


  ⚠️ Meld

 13. Als je in een koophuis woont is het makkelijk praten en om voorstander te zijn. Wachtlijsten voor huurwoningen ongeveer 8 jaar! Worden het er straks 15 of 20? Ook voor mensen die daar werk krijgen.
  Dan dat natuur terrein waar nu net rode lijst soorten beginnen te komen als bandheidelibel gaan we dat nu op de schop gooien en speeltuintjes maken? eerst duizenden euro’s uitgaven om natuur te realiseren en nu weer recreatie en de nodige vervuiling van etenswaren en plastic, of gaat de wethouder met een grijper alles opruimen?


  ⚠️ Meld

 14. marco_z.

  Onze verzorgingsstaat gaat eerder naar de kloten doordat we met zijn allen een stelletje slappe domme hommels zijn, bang voor mondialisering, en we worden ingehaald door hardwerkende Aziaten (en daarna door Afrikanen).

  De cultuur van die zgn hardwerkende Aziaten (die zichzelf inmiddels vergiftigen door hun eigen Vo2 uitstoot) is een heel andere dan de onze. Hardwerkende Afrikanen…bestaan die?

  78 miljard voor sociale zekerheid is een belachelijk hoog bedrag. Dat komt vooral door nuttelozen die zorgtoeslag, huurtoeslag, alleenstaande ouder toeslag, kinderbijslag, etc. opstrijken. Komen daar ook nog de vluchtelingen en pp 7 familieleden bij die ook al die uitkeringen en subsidies trekken.


  ⚠️ Meld

 15. Het hele project is al in kannen en kruiken. Wat denk je dan! Meijer danst helemaal naar de pijpen van zijn vriendje Mark R. in Den Haag. De bevolking van Zwolle krijgt haar “zin’ doordat er eerst niet meer dan 600 geplaatst worden, maar binnen de kortste keren komt familie etc over en hebben we er 2.000. En allemaal mee eten op onze kosten.  ⚠️ Meld

 16. Gezien de tijdstippen waarop de meest fanatieke tegenstanders reageren (vooral in de nachtelijke uren en ochtenduren waarop de meeste mensen slapen of aan het werk zijn) vraag ik me af waar deze mensen de tijd vandaan halen te reageren. Ik heb overdag (buiten mijn pauzes) echt geen tijd om te reageren………


  ⚠️ Meld

 17. @Pietje ook voor jou, waar haal jij die onzin vandaan? 800 plekken, niet 2000.

  @aapotheek je kunt niet in de agenda van anderen kijken, aannames daarover zijn dus een beetje onzinnig.


  ⚠️ Meld

 18. Jaap,

  De cultuur van die zgn hardwerkende Aziaten (die zichzelf inmiddels vergiftigen door hun eigen Vo2 uitstoot) is een heel andere dan de onze.
  Joh…… meen je dat ?


  Hardwerkende Afrikanen…bestaan die?

  Briljant idiote opmerking van een NL moerasbewoner met de blik naar binnen. Ooit daar gewest ? Gezien wat mensen moeten doen om een bordje eten bij elkaar te krijgen ? Mensen die zelf met de minste middelen een eigen huis in elkaar zetten ? elke dat kilometers lopen voor een paar liter water ? etcetera etcetera.
  Wel fijn dat je mijn stelling over “stelletje slappe domme hommels” bewijst.  ⚠️ Meld

 19. marco_z

  ik vraag me af waar de overtuiging vandaan komt dat je alles zo goed weet? Of werk je soms zelf bij de gemeente en help je je baas om de boel er door te drukken door Zwollenaren die hun zorg uiten de kop in te drukken? Ik heb werkelijk geen idee.

  Het grootste gevaar is niet de personen die kritisch zijn, maar de personen die met bossen bloemen het liefst duizenden vluchtelingen maar al te graag willen opvangen.

  Ja het is maar een zeer klein % van de jaarbegroting die opgaat aan kosten voor vluchtelingen. En als het daar bij zou blijven was het ook geen probleem. Echter tot in lengte van jaren zullen er kosten gemaakt moeten worden voor deze mensen. Denk aan scholing huisvesting ziektekosten uitkering etc etc… en ja dat gaat pas echt in de papieren lopen. Dat loopt dus in de miljarden. Ik heb liever dat dat geld gaat naar de zwakkeren in de samenleving. Denk aan (chronisch) zieken en gehandicapten en de ouderenzorg bijvoorbeeld.

  En dan heb ik het inderdaad nog niet over een groep die er tussen zit die totaal geen respect heeft voor onze normen en waarden. En nee, ook geen respect voor onze vrouwen. En nee dit is niet alleen in Duitsland maar de voorbeelden stapelen zich op en zijn heel lang stil gehouden door de politiek om geen rel te veroorzaken, want wat als het draagvlak verdwijnt onder de bevolking.

  Zo min mogelijk opnemen, zo veel mogelijk terugsturen, en als ze dan blijven, ze huisvesten in een klein overzichtelijk centra, buiten nabij gelegen ‘valkuilen’ als scholen met tiener meisjes en met voldoende bewaking en optreden met harde hand als ze de mist in gaan.

  Laat ons niet nog meer de fout in gaan dat iedereen maar welkom is. Laat ons land svp ook aub Nederland blijven, met onze normen en waarden en gewoonten.


  ⚠️ Meld

 20. doohnibor,

  dank voor je bericht.

  “waar de overtuiging vandaan komt dat je alles zo goed weet?” uhhmm… nou ik probeer me wel altijd op de hoogte te stellen van feiten en dan pas een conclusie te trekken. Niet alleen op gevoel of emoties.

  Verder:
  – ik sta niet met bossen bloemen mensen op te wachten
  – % aan kosten. Ik denk echt dat met een goede begeleiding veel van die mensen voor zichzelf (en voor onze ouderen, gehandicapten en zieken….) kunnen gaan zorgen. En voor een aantal zal dat zeker niet zo zijn en dat zal geld kosten. Liever een % minder koopkracht dan dode burgers door harteloosheid.
  – geen respect voor ‘onze’ normen en waarden? Dat is moeilijk te definieren (want die van jou zullen al verschillen van de mijne). Laat onverlet dat als een vluchteling de wet overtreedt (een misdaad, niet zozeer voor te hard rijden) hij/zij wat mij betreft snel zijn-haar rechten zou moeten verliezen
  – zo min mogelijk dit, zo veel mogelijk dat : dat wil iedereen. Ik zou ook liever hebben dat het in Syrie vrede is (net zoals de meeste vluchtelingen)  ⚠️ Meld

 21. OOSTENDE –
  België is opgeschrikt door een gruwelijke verkrachtingszaak. Zeven jongeren, onder wie twee asielzoekers, verkrachtten een 17-jarig bewusteloos meisje. De verkrachters werden ook gefilmd met een telefoon. Op de beelden is te zien hoe de daders tussen de 14 en de 25 jaar dansen en in het Arabisch zingen terwijl ze zich aan het meisje vergrijpen.

  Foto: AFP

  De verkrachting vond plaats in november, maar kwam pas onlangs aan het licht, schrijft Het Laatste Nieuws. Een 14-jarige jongen had aan klasgenoten een foto laten zien van zichzelf in legerkleding en met een machinegeweer. Toen de politie na een tip van de school nader onderzoek deed, werd het gruwelijke filmpje op de telefoon ontdekt.

  Het slachtoffer werd woensdag pas door agenten op de hoogte gebracht van wat er gebeurd was. Zij dacht dat ze na een feestje slechts daar geslapen had. Mogelijk is ze gedrogeerd of was ze onder onvloed van alcohol.

  De verdachten zijn twee Belgen en vijf Irakezen. Twee van hen zijn asielzoeker. Sommigen van hen omschrijven de verkrachting als de normaalste zaak van de wereld. ⤸Eén van hen zei lachend dat het meisje niet moet klagen. ??omdat vrouwen toch alleen moeten luisteren naar de mannen??,⤝ schrijft de krant over de verhoren. Een ander beweert dat ⤸het meisje vroeg haar te pakken,⤝ terwijl duidelijk te zien is op de beelden dat er geen beweging in haar lichaam zit.

  Fijn dat spul komt hier ook allemaal heen maar als het bij een bekende gebeurt dan neem ik het recht in eigen hand.


  ⚠️ Meld

 22. marco_z… fijn dat mensen met een andere opvatting nog gewoon onderbouwend en met respect kunnen reageren. *duim omhoog*

  Ik kan me ook best in een hoop van je tekst vinden en ben zeker ook geen harteloos persoon naar vluchtelingen toe. Vind alleen dat de politiek en heel veel ‘pró opvang burgers’ het zo aan het spelen zijn dat de burger of vóór is en als je niet vóór bent ben je een herrieschopper of racist. Zolang er nog onduidelijkheid is en zolang er nog dingen fout gaan in het vluchtelingen dossier moet je de angst van de burger serieus nemen.

  En met alle respect naar de gemeente, de zogenaamde informatieavonden zijn natuurlijk gewoon voor de sier. Besluit is al lang genomen en ze doen nu net of ze erg meeleven met de burgers. Echt hoe haal je het in je hoofd om een AZC naast een aantal scholen te zetten. Dat gaat geheid mis, dat ziet nagenoeg iedereen mijlen ver aankomen. Gemeente is echter allang blij want dat lege pand gaat dan weer geld opbrengen. Waar dan wel? Ik weet het niet zeg ik je eerlijk. Het is echt een moeilijke keuze. En ook nog honderden vluchtelingen bij elkaar, kleinschalige opvang is in mijn ogen altijd beter voor iedereen. Ook voor de vluchtelingen.


  ⚠️ Meld

 23. Dat soort berichten zijn verschrikkelijk, dat gaat ook niemand ontkennen. De weerstand komt pas als je gaat beweren dat dit normaal gedrag is onder de meerderheid van de asielzoekers. Iets wat pertinent niet waar is.


  ⚠️ Meld

 24. Ik denk overigens dat het Thorbecke voor meer overlast zorgt dan een AZC. Puur gebaseerd op het aantal leerlingen en het aantal asielzoekers en de leeftijdscategorieën van die twee groepen.


  ⚠️ Meld

 25. Er is m.i. geen echte keuze mogelijk, dat er ongeveer 600 asielzoekers komen lijkt vast te staan. Er kan alleen gediscussieerd worden over het aantal plekken waarover de asielzoekers verdeeld gaan worden.  ⚠️ Meld

 26. Daar is’ie weer de bekende linkse ontkenmanoeuvre: twee variabelen er bij halen die nu net geen correlatie hebben met overlast: aantal en leeftijdscategorie. Ik heb er nog 2 voor je die een iets realistischer beeld geven: culturele achtergrond en religie.  ⚠️ Meld

 27. Wat een lulverhaal Jasper de Thorbecke geeft helemaal geen overlast de Ambelt ook niet hoe dat komt omdat de kinderen zijn opgevoed met de westerse normen en waarden.Het woestijnvolk wat hier straks komt heeft totaal niks met deze normen en waarden.De incidenten beginnen zich op te stapelen met deze gelukszoekers en van een incident kun je zo langzamerhand ook niet meer van spreken.
  Nee hou maar goed vol dat het niks uitmaakt een verkrachtinkje hier een steniging daar ach zo nauw moet je het niet nemen of wel Jasper?


  ⚠️ Meld

 28. Japser

  Zolang we onze ogen sluiten en liefde prediken is er niks aan de hand mentaliteit. Helaas halen de feiten deze lieve fijne gedachte steeds vaker in. Fijn dat je niet angstig bent Japser, maar heel veel van ons houden het hart vast. En als het straks fout gaat… laat ik het zo zeggen, ik hoop maar niet dat het gebeurt. Want dan breekt de pleuris uit.


  ⚠️ Meld

 29. Maar eens terug kijken. De feiten en de reden waarom mensen vluchten:

  Frank Heinen (De Volkskrant) keek woensdagavond naar de documentaire E-team (woensdag, NPO 2, 96.000 kijkers). Hierin wordt het echtpaar Anne en Ole gevolgd, dat in Syrië werkt voor een speciale eenheid, het E-team, van Human Rights Watch. Zij documenteerden zo gedetailleerd mogelijk de gruwelen van de burgeroorlog. Zo interviewen zij een vrouw die haar kinderen thuis dood op de vloer heeft aangetroffen. ??Alles werd genoteerd op een simpel kladblokje. Het waren de verhalen achter de luidruchtige rouwweeklachten die je wel eens in het Journaal ziet. E-Team vormde daarmee de ontluisterende illustratie bij artikelen en foto’s, en de verhalen van hen die, radeloos, hierheen zijn gevlucht.??


  ⚠️ Meld

 30. Ook omdat alles hier toch al wel over is geschreven in een topic of 10…veelzeggend dat een groot aantal daarvan vroegtijdig is gesloten.

  Even 2 persberichten:

  AZC-haters verenigen zich landelijk om ??lokaal verzet?? op te stoken
  Rechts-extremisten die tegen de komst van asielzoekerscentra zijn, gaan zich nu organiseren. Anti-vluchtelingenclubs uit heel Nederland verzamelen zich om de krachten te bundelen. De politie maakt zich grote zorgen hierover en brengt een bezoek aan degenen die bekend zijn om op ze ??in te praten??.

  De politie houdt verschillende groepen in de gaten die zich niet langer tot de eigen gemeente beperken maar ook in andere steden en dorpen voor terreur zorgen. Een daarvan is de groep Demonstranten tegen Gemeente. In het AD reageert Janny Knol, de politiechef van Twente.

  Zij demonstreerden in het begin alleen tegen de komst van een azc naar hun stad, maar onlangs doken ze op in Apeldoorn. En nu kondigen ze aan naar Utrecht te komen. En dat is maar één voorbeeld.We zien de sfeer verharden, zoals bij de rellen in Geldermalsen. Daardoor durven andere mensen niet meer te praten. Dat vind ik zorgelijk ⤝

  Wijkagenten bezoeken leden van extreem-rechtse groepen die online oproepen tot geweld of aanzetten tot haat om hen erop te wijzen dat er hard opgetreden wordt wanneer de orde bij bijeenkomsten verstoord dreigt te worden. Dat is tot nu toe in Enschede, Sliedrecht en Leeuwarden gedaan. Volgens Knol is het noodzakelijk om aan te geven dat er gedemonstreerd mag worden maar dat er wel ??regels zijn waar iedereen zich aan dient te houden??.

  Volgens de Nationale politie is er nog niet één landelijk platform voor de xenofobische groeperingen. De politie volgt vooral de bekende groepen extremistische relschoppers op sociale media en houdt de oproepen in de gaten. Zoals AZC Alert, Pegida en de NVU (Nederlandse Volksunie) . Uit voorzorgsmaatregelen wordt bij alarmerende berichten de burgemeester vervolgens ingeschakeld.

  Wel maakt de politie zich zorgen om het onderlinge contact tussen de groepen. Het zou ervoor zorgen dat het steeds moeilijker wordt om de sfeer te voorspellen bij bijeenkomsten omdat er volgens Knol ook ??niet-openbaar contact?? is, wat het lastiger maakt om te weten wat er gezegd wordt en om daarop te anticiperen.
  —-
  Bron: http://www.joop .nl (spatie is helaas nodig hier, om het artikeltje tenminste geplaatst te krijgen…daarom ook geen link)  ⚠️ Meld

 31. Dickie toch, onze Joop-adapt:

  AZC-haters verenigen zich landelijk om ??lokaal verzet?? op te stoken

  Het grappige is dat dit blijkbaar nieuws is. Opmerkelijk, omdat de AZC-fans zich ook landelijk verenigd hebben. Waarom vermeldt het nationale wegkijk en ontkenlog dat niet?  ⚠️ Meld

 32. Tuurlijk naamverkleinen…wat moet je ook met de beschamende feiten.
  😮 tuurlijk wil ik wel meer aan dit verhaal-gerelateerde stukken van http://www.joop. nl plaatsen. Vind het alleen zo jammer en zonde van de moeite dat links hier vroeg of laat dood worden gemaakt. Zie het pol.log net. Of ga gerust zelf even op joop.nl kijken?

  Op het pol.log werd dit bericht trouwens ook werd bevestigd. Over dat politieke aanhangsel van die haat- en angstzaaiende opruiiende geblondeerde xenofoob….gelukkig mag een link van De Stijllozen/PowNieuws hier wel

  http://www.powned.tv/nieuws/politiek/2016/02/exit_pvvfractievoorzitter_limb.html

  Maar ik lees dus dat jij ook niets meer aan die stuk of 10 topics over vluchtelingen hebt toe te voegen Hans….geeft niet, had ik ook niet verwacht.


  ⚠️ Meld

 33. Dick, vertel eens: waarom worden islamcritici door types zoals jij altijd geassocieerd met PVV, Stijllozen etc?
  Jij was toch de man van het nuanceren en vooral niet generaliseren? Of doe je dat alleen als het jou uitkomt en ga je selectief met je principes om?

  En sorry dat ik je Dickie noemde: is niet kleinerend bedoelt, ook al zijn je ideeën en redenaties naiëf.  ⚠️ Meld

 34. @ Hans, gelezen en herlezen…maar dat mensen die het goed met vluchtelingen voor hebben ook verenigd zijn, staat gewoon in die link strak boven je tekstblokje. Wel alles lezen he.

  De burgemeester liet weten dat er inmiddels ook een tegendemonstratie is aangekondigd. “Dan moet je zorgen dat het in goede banen geleid wordt, dat iedereen zijn geluid kan laten horen zonder dat ze elkaar in de haren vliegen. Dat heeft met fysieke afstand te maken. We gaan hierover nog praten met het Openbaar Ministerie en de politie.”

  En wie kent dit soort organisaties niet:
  http://www.nederlandbekentkleur.nl/


  ⚠️ Meld

 35. 😀 Een broekie uit ’72 begint eerst met een ander zijn naam te verkleinen (dat herstelt met de infantiele vaststelling dat ik naïef zou zijn) om vervolgens te stellen “vertel eens…”..”types zoals jij” Wat denk je zelf jochie, dat je zo antwoord krijgt?

  Wel goed gevonden trouwens, dat mag hier nog wel een keer genoemd worden na 18:00

  van http://www.sargasso.nl “Hopeloos genuanceerd”. Daar heeft het maatschappelijk debat o.a. behoefte aan; aan nuance.


  ⚠️ Meld

 36. dick

  kun je ook zonder linkjes en algemene info die voor iedereen openbaar te lezen is… gewoon in normaal nederlands je standpunt beschrijven? Dus gewoon in eigen woorden of je voor of tegen bent. Waarom dat dan zo is. Wat je overtuiging hiervoor is etc… Kan er werkelijk geen touw aan vastknopen wat je nu eigenlijk probeert te zeggen. Een hoop knip en plakwerk van allerlei sites, maar zelf zeg je niks.


  ⚠️ Meld

 37. Beste doohnibor, zoals ik al schreef is dit ongeveer het 10e topic dat over vreemdelingen gaat. Hiervan zijn minstens de helft vroegtijdig gesloten omdat de discussie uit de klauw gierde. Toch heb ik mijn topic-mening overal kunnen neerzetten en onderbouwen. Laten we vooral het Politieke Log niet vergeten. Ook daar ging het zeer regelmatig over de opvang van vreemdelingen.
  Wel grappig dat jij me op

  normaal nederlands

  schrijven wilt controleren. Durf wel een vergelijk met jou aan. Wie namelijk in twee (geciteerde) woorden al het subjectieve “normaal” gebruikt én “Nederlands” zonder hoofdletter schrijft…
  Het is misschien nieuw voor je maar

  voor iedereen openbaar te lezen

  . Dat is elke letter die hier wordt neergezet.
  Als je hier ingelogd bent, kunt je ten alle tijde teruglezen wat je wanneer geplaatst hebt. Nou beste doohnibor als jij dat allemaal nog eens terug wilt lezen, ik wil het je wel presenteren. Vergis je niet (om met professor Pim te praten) dat zijn er heel wat!
  Maar al die ‘eigen woorden’, zijn gewoon ook door iedereen begrepen. Anders is het gangbaar dat iemand vraagt, welke zin en of alinea verduidelijking behoeft. Kom er dus maar in met concreet niet begrepen tekst?
  Als je wat over mijn overtuiging wilt lezen, is het helemaal raadzaam eens terug te lezen. Er zijn mensen die nu al bang zijn dat ik wéér met mijn overtuiging kom. Of dat ik wéér wat zeg/schrijf

  maar zelf zeg je niks

  Maar uh, doohnibor, mag ik vragen of je nieuw bent hier of dat je onder meerdere nicks post?
  Denk jij zelf dat er nog veel kwesties aangaande de vreemdelingen-stroom onbesproken zijn in de laatste (zeg maar 10 vreemdelingen-topics)?

  * Wil op dit topic overigens nog wel zeggen, dat ik niet begrijp waarom er nu extra bijeenkomsten zijn gepland. Haal dit alleen uit de topic-tekst

  specifieke vragen

  …ik neem toch aan dat mensen met ‘specifieke vragen’ ook naar de informatie-bijeenkomst van 20 januari zijn geweest. Dat er toen ook specifieke vragen zijn gesteld, blijkt ook uit de topic-tekst. Zijn er nadien dan nog spontaan veel specifieke vragen bij de specifieke-vragenstellers te binnen geschoten?


  ⚠️ Meld

 38. Onze weglacht MP trapt op PowNews weer eens een open deur in. Noem het maar scoringsdrift van een tijdelijk voorzitter van de EU.

  Aanpak vluchtelingencrisis = traag

  De aanpak van de vluchtelingencrisis gaat nog veel te langzaam. Ieder land moet nu zijn verantwoordelijkheid nemen.
  Dat benadrukte premier Mark Rutte vandaag na een internationale donorconferentie voor Syrië in Londen. Het conflict in Syrië is een van de belangrijkste oorzaken voor de vluchtelingenstroom naar Europa, die grotendeels via Turkije gaat.
  “We hebben eerder goede afspraken gemaakt over onder meer het actieplan EU-Turkije, het versterken van de bewaking van de buitengrenzen en goede registratie in functionerende hotspots. Maar de uitvoering gaat nog veel te langzaam”, aldus Rutte.
  De premier sprak als voorzitter van de Europese Unie met onder anderen de Duitse bondskanselier Angela Merkel en Europees president Donald Tusk over de aanpak van de crisis. Tijdens de komende Europese top midden februari wordt de stand van zaken opgemaakt, aldus de premier. (ANP)

  🙂 Voelt bevrijdend weer even een stukje internet-tekst te kopiëren.


  ⚠️ Meld

 39. dick

  beetje flauw om me te wijzen op het gebruik van het woord Nederlandse geschreven zonder hoofdletter icm het woord normaal. Dat wou ik graag als eerste even kwijt. Zegt een hoop al over je, maar zal het niet nu al tegen je gebruiken.

  Verder zeg je in je lap tekst wederom niks concreets. Je bent bang om in herhaling te vallen lijkt het. Daarom verwijs je naar iets wat je ergens anders al eerder hebt gezegd? En ik mag dan via allerlei linkjes gaan uitzoeken wat je in het verleden allemaal hebt getypt. Lijkt me nogal onzinnig om dat te gaan doen.

  Dus bij deze nogmaals…. fijn dat je je mengt in deze discussie. Graag in eigen woorden je opvattingen. Geen linkjes, geen verwijzingen naar wat je in het verleden ergens hebt geschreven, geen knip en plakwerk. Zeg nu gewoon in één of meerdere korte alinea’s hoe je er tegen aan kijkt. Voor een schijnbaar Nederlands woordkunstenaar moet dat toch niet al te moeilijk zijn voor je.

  Kun je dit niet, dan is dit mijn laatste reactie op een tekst van jou. Ik wil graag in discussie/gesprek met iemand, echter wel graag met iemand die zijn eigen mening ook onder woorden kan en wil brengen.

  Verder snap ik dat het ‘iedereen openbaar te lezen’ logisch is voor deze site. Echter bedoelde ik je knip en plakwerk van allerlei andere internet of nieuws sites. Tot slot ik heb 1 account. Weet niet wat voor toegevoegde waarde het voor je heeft dat te weten, maar geluk er mee.


  ⚠️ Meld

 40. Die verwijzing was toch minimaal een slechte start als jij het over

  normaal nederlands

  hebt. Maar hoe kom je eigenlijk aan je naam

  doohnibor

  en nooit overwogen onder je echte naam te posten of je zelfs in te loggen? Sorry, een vraag vanuit een zijweggetje. Het is ook nooit goed of

  Een hoop knip en plakwerk van allerlei sites, maar zelf zeg je niks/kun je ook gewoon in normaal nederlands je standpunt beschrijven?

  en nu is het weer een

  lap tekst

  Vind je 20:04 niet te “lapperig”? Ik zeg toch niets concreets en ben BANG (:)) in herhaling te vallen. Je kunt/mag ook gewoon aannemen dat ik veruit de meeste eigen tekst hier op het onvolprezen WeblogZwolle heb gezet. Nee, daar dweep ik niet mee. Ik meld het omdat jij het tegenovergestelde suggereert.

  Tot slot, wat is je ontopic mening? Zelf postte ik die onder 19:32 achter het “*”.


  ⚠️ Meld

 41. dick, mijn ontopic mening heb ik vanmiddag al gepost. Daar zelfs nog een keer op gereageerd. Misschien even teruglezen voor je weer gaat knippen en plakken.

  Ik stop met reageren op je onzin berichtjes zoals aangekondigd. Wederom zeg je niks nuttigs en haal je er van alles bij wat juist off topic is.

  Van harte met je status van ongekroonde koning van deze site. Het is je gegund. Ik denk echter dat de meeste je zullen zien als hofnar. Enige minpuntje… jij bent eerder saai en irritant als grappig.

  Ik wens je een heel fijn leven. Heb zo’n idee dat je alle gelukswensen wel kan gebruiken in je bestaan.

  Tot ziens en oprecht, ja zo ben ik dan weer wel, een hele prettige avond. Succes met knippen en plakken!!  ⚠️ Meld

 42. @dick

  Maar hoe kom je eigenlijk aan je naam
  doohnibor

  Dit is Robin Hood achterstevoren. Dat staat in het algemeen voor stelen van de armen en geven aan de rijken. Niet echt iemand met sympathie voor de zwakkeren in de samenleving zogezegd.


  ⚠️ Meld

 43. @ doohnibor, dank je. Jij ook een hele prettige avond verder jongen (?:o). Geniet zoveel mogelijk van alles en iedereen. Vergeet vooral niet te lachen. Verzuurde verbittering zien we helaas al te vaak in dit tekorte leven.

  Ontopic: dat gun in de vluchtelingen ook!
  Iedereen eigenlijk, alsof dat iets vanzelfsprekends is.


  ⚠️ Meld

 44. @ PieterG, wat skerp! Of ik heb natuurlijk liggen slapen. Dit deel ik absoluut met je

  Dat staat in het algemeen voor stelen van de armen en geven aan de rijken. Niet echt iemand met sympathie voor de zwakkeren in de samenleving zogezegd.  ⚠️ Meld

 45. De Thorbecke geeft geen overlast? Is dat waarom de dichtstbijzijnde supermarkt al jaren een maximum aantal scholieren toestaat?

  Een grote middelbare school heeft gemiddeld gezien ook veel onrust veroorzakende pubers. En ik vermoed dat die meer onrust veroorzaken dan 600 asielzoekers, in allerlei leeftijden en fases in het leven.


  ⚠️ Meld

 46. Ik krijg hier warempel een deja vu!! Zelfde mensen, zelfde meningen. Wat kun je er verder nog van zeggen, behalve dat t goed is om je voor te bereiden wat komen gaat. – Editted –


  ⚠️ Meld

 47. Zwolle wordt nu toch eens wakker.
  Dit gaat echt niet goed komen met die verschillende culturen.
  Opvangen in hun eigen regio i.p.v. nog meer moskeeen in ons mooie nederland.
  En wat betreft zwolle :opvang in een heel mooi natuurgebied met mooie wandel en fietspaden voor de bewoners van zwolle en bezoekers en medewerkers van de isala.
  Stop met deze opvang en zwollenaren onderteken de petitie!!


  ⚠️ Meld

 48. De Thorbecke geeft geen overlast? Is dat waarom de dichtstbijzijnde supermarkt al jaren een maximum aantal scholieren toestaat?

  Een grote middelbare school heeft gemiddeld gezien ook veel onrust veroorzakende pubers. En ik vermoed dat die meer onrust veroorzaken dan 600 asielzoekers, in allerlei leeftijden en fases in het leven.

  Jasper: je verdraait weer. Niemand beweert dat scholieren nooit overlast veroorzaken. Maar laten we de vraag eens anders stellen: waar zou jij je vrouw of dochter liever los laten rondlopen: op de Thorbecke SG of in het AZC?

  En @ Van Gaalen: – Editted –


  ⚠️ Meld

 49. @ Van Gaalen, weer een nieuwe nick aangenomen. Hoef je geen antwoord op je vraag op het Pol.log? Schijnbaar ga je bij jezelf af want wanneer heb ik hier gepost terwijl ik zou moeten werken?


  ⚠️ Meld

 50. Jetta Klijnsma tijdens de burgemeester Dales lezing:

  ———Het is de taak van de overheid om discriminatie aan te pakken, maar dat ontslaat ons, burgers, niet van onze eigen verantwoordelijkheid. Artikel één van de Grondwet is van en voor ons allemaal. Ook voor nieuwkomers. Ook al komen ze uit landen waar ze anders tegen vrouwen aankijken dan hier. Ook al komen ze uit landen waar ze anders tegen (mensen met een handicap) en homo??s aankijken dan hier.

  Daarom vond ik het ook vreselijk om vorige maand in De Gelderlander te lezen over homo??s in Heumensoord die zich door andere vluchtelingen gepest voelden. Dat willen we hier niet.

  Maar twee dagen daarna las ik ook een ander verhaal in De Gelderlander. Een interview met twee homo??s in een vluchtelingenopvang in Arnhem: George en Sarjon. Zij vertelden dat ze eerst door andere vluchtelingen werden genegeerd of vies aangekeken. Om daar iets aan te veranderen waren ze het gesprek aangegaan. En dat hielp. Ze voelden zich beter begrepen. ⤽Je merkt dat mensen door beginnen te krijgen dat homoseksualiteit in Nederland is toegestaan en dat wij niet iets verkeerd doen. Ze stellen ons vragen en zijn nieuwsgierig.”

  Zo??n verhaal geeft mij een positief gevoel: zie je wel, het kan. Als mensen maar voor elkaar open willen staan, bereid zijn om naar elkaar te luisteren. Het begint met respect en vooral fundamentele interesse in elkaar.

  Niet benauwd voor de ander, maar benieuwd naar de ander.

  Zo neem je domme vooroordelen weg. Het is onzinnig en onrechtvaardig om mensen met één en hetzelfde geloof of één en hetzelfde kenmerk over één kam te scheren.

  Ik moet echt heel diep zuchten als ik mensen hoor schreeuwen dat ze de grenzen willen sluiten voor alle moslims of als alle vluchtelingen worden weggezet als potentiële verkrachters. Dat is in strijd met de fundamentele waarden waar artikel één van de Grondwet nou juist voor staat.

  We moeten onze oren niet laten hangen naar de ordinaire schreeuwers.

  Ik kan me verplaatsen in de mensen die zich zorgen maken over het aantal vluchtelingen; die zich afvragen hoeveel asielzoekers onze samenleving aankan; die zich afvragen hoe mensen met een andere culturele achtergrond hier omgaan met de rechten van vrouwen en homo??s.

  Dat doe ik ook. Het zou naïef zijn om die vragen niet te stellen. Maar ik vind dat we ons ook moeten verplaatsen in de oorlogsvluchtelingen uit landen als Syrië. Die verdienen veilige opvang en fatsoenlijke bescherming.

  We mogen vluchtelingen niet aan hun lot overlaten, en we zullen vluchtelingen niet aan hun lot overlaten.

  Dit is nog altijd een sociaal en solidair land waar we ?? barmhartig en rechtvaardig ?? opkomen voor onschuldige slachtoffers van oorlog en onderdrukking. Dat zien we hier ook in Nijmegen. Ik vind het echt dik verdiend dat de Burgemeester Dales Prijs naar de vrijwilligers van Heumensoord gaat.

  Ik ga niet op de prijsuitreiking vooruitlopen, maar ook als de prijs niet naar deze vrijwilligers was gegaan, had ik ze hier een dikke, vette pluim gegeven. Ik vind het hartverwarmend om te zien hoe vrijwilligers zich hier ?? en op veel andere plaatsen in ons land ?? voor vluchtelingen inzetten. Tegen al die vrijwilligers zeg ik hier: bedankt dat jullie je hart laten spreken en echt iets doen voor vluchtelingen. Jullie zijn het sociale hart van Nederland.

  Ik ben ook trots op al die dappere lokale bestuurders die doen wat ze moeten doen en doortastend meewerken aan het opvangen van asielzoekers. Ik weet zeker dat Ien Dales het ook zo zou hebben gedaan…………  ⚠️ Meld

 51. Wat nou Dick als je zolder vol zit met vluchtelingen die jij met liefde behandeld en he huis zit echt vol. Nu zie je je bent populair en dr komen er nog 30 aan je deur? Je hebt geen plaats wat doe jij dan?


  ⚠️ Meld

 52. Ik heb niets tegen vluchtelingen, niets tegen buitenlanders, niets tegen verschillende religies.
  Ik vind dat de vluchtelingen, asielzoekers, immigranten of weet ik veel wat van vandaag de dag eruit gezet moeten wordenbedekt met de mantel def liefde werd op de eerste azc vergadering publiek selectief aan het woord gelaten.
  een schande.
  vrouwen kunnen niet meer de straat op.
  kinderen niet alleen meer naar school.
  enkel kerels die eigenlijk de wapenen op moeten pakken in eigen land, gaan hier de boel verzieken.
  ik heb kennissen uit de marokkanse hoek die tegenwoordig massaal pvv stemmen!
  dat heb ik zelf als rasechte nederlander nog nooit gedaan.  ⚠️ Meld

 53. Mijn dochtertje (waar ik heel zuinig op ben) moet volgend jaar naar het voortgezet onderwijs. Ze had specifiek gekozen voor de Thorbecke. Na alle geluiden uit ons land en buurlanden met problemen rondom AZC’s maak ik mij grote zorgen als zij straks dagelijks langs het AZC moet fietsen. Ik begrijp werkelijk niet waarom voor deze locatie gekozen is direct naast een school en ziekenhuis. Wij hebben dit met haar besproken en zij kiest gelukkig nu een andere school in de stad. Ik ben erg boos over het feit dat wij ons moeten aanpassen en wij ons niet veilig kunnen voelen .


  ⚠️ Meld

 54. @42jrZwollenaar veruit de meeste mishandelingen en verkrachtingen worden gepleegd door bekenden, vaak binnen de eigen gezinssituatie. Het lijkt me een goed plan, in het kader van de veiligheid, dat we je dochter uit huis plaatsen. Dat zet veel meer zoden aan de dijk dan een andere school uitzoeken omdat ze dan niet langs een AZC fietst.


  ⚠️ Meld

 55. Inderdaad. Maar daarover praten is een taboe. Dat is te dichtbij.
  Als het waar is wat die 42jrZwollenaar schrijft, is het toch triest dat mensen zich zo laten bang praten door een gecreëerde sfeer die niets met feiten te maken heeft.
  Leuk voorbeeld is wat in Kaatsheuvel. Daar kwam ook een AZC op een plek waar schoolkinderen langs moesten fietsen. Bezorgde ouders eisten dat er begeleiding met die kinderen mee moest fietsen. De gemeente zegde dit toe voor een bepaalde periode. De kinderen zelf waren daar echter niet van gediend en hadden zelfs een watts-Appgroep gemaakt om die begeleiders te ontwijken. Al na twee dagen is men daar maar mee gestopt.


  ⚠️ Meld

 56. @42jrZwollenaar; specifiek gekozen voor TSG; en waarschijnlijk ook om samen met haar vriendinnen en vriendjes te gaan. Om haar nu naar een andere school te sturen: daarmee geef je jezelf en je dochter een stempel; lijkt me niet verstandig.


  ⚠️ Meld

 57. Alle media moeten dan gaan rectificeren Bernard, je hebt gelijk. Het gaat in de hele vluchtelingendiscussie niet meer om de feiten, maar om een zeer negatieve beeldvorming. Wat een land.


  ⚠️ Meld

 58. Hoe zo rectificeren?? Het blijken in dit geval weliswaar weinig syriers te zijn, maar vrijwel allemaal noord-Afrikaanse asielzoekers. Reden te meer om de instroom van dergelijke culturen en religies te stoppen. Feitelijk land van herkomst is dan ook minder relevant, als het om aanrandingen, overlast, bedreiging en geweld gaat is het dominante profiel in onze westerse samenleving al jaren duidelijk.


  ⚠️ Meld

 59. Jasper, of het nu asielzoekers, vluchtelingen of ‘ nog maar kort in het land verblijvende’ noord Afrikanen zijn is totaal niet relevant. Het gaat erom dat het gajes ook nu weer vrijwel uitsluitend uit islamitische landen komt. Maar als jij wilt wegkijken is dat jouw keuze. En het door je geestverwanten Bernard en Leonardo blij verwelkomde bericht blijkt helaas toch niet zo bruikbaar te zijn om het roze wereldbeeld in stand te houden. Kop in het zand dus maar weer. Of erkennen dat de islam weinig goeds brengt in de wereld.


  ⚠️ Meld

 60. Rectificeren? Even een stapje terug hoor.

  De #1 zorg van de gemiddelde Duitser is er totaal geen controle is op wie of wat er binnenkomt. De registratie is al een ramp, migranten doen zich anders voor dan wie zij zijn en honderdduizenden mensen zijn van de radar.


  ⚠️ Meld

 61. Sorry voor mijn realisme, japser. Jij stelt dus dat het waarschijnlijk oerblonde, typisch Duitse daders waren ipv noord Afrikanen? Check je facta, linkse verrader.
  Leo, dat er ook roomblank tuig is, betekent dat dat we die categorie moeten aanvullen met lichtgetint moslimtuig? Of hebben we aan onze eigen probleemgevallen al genoeg?


  ⚠️ Meld

 62. Ik stel dat het in Duitsland geboren eikels zijn en dat je dus niet op basis daarvan hier in Nederland het als excuus kunt gebruiken om vluchtelingen te weigeren. Of om alle licht getinte mensen op één stapel te gooien. Als dat mij een verrader maakt, best. Ik ben toch al niet zo’n fan van blank eerst.


  ⚠️ Meld

 63. Euhm….dan communiceren jij en Jesse langs elkaar heen. Jesse heeft het over het feit dat het voornamelijk moslims waren en jij hebt het over al dan niet geboren zijn in Duitsland en maakt dan de link naar vluchtelingen. Sorry, maar een beetje krom is dat wel. Ook al redeneert Jesse in mijn ogen te strak, de correlatie tussen maatschappelijke onrust en overlast door moslims valt moeilijk te ontkennen, ook al zijn er ook goeien.


  ⚠️ Meld

 64. @Erikvd: japser, Leonardo, Dick en Bernard zijn tijdens hun linkse zweefdenktochten het contact met de realiteit kwijtgeraakt. En als iemand daar iets van zegt volgt de standaardreflex van ‘ racist/PVV/nazi’. OF’ er zijn ook Nederlandse veelplegers, verkrachters, aanslagplegers enz. Kort om: het standaardrepertoire van krampachtig wegkijkend links. Bang voor de waarheid en indirect medeplichtig aan de ellende die aanhangers van deze religie over de wereld uitstorten. Als je de westerse normen en waarden aanhangt is het oppassen voor dit soort lieden, ze zijn gif vermomd als weldoeners.


  ⚠️ Meld

 65. Goh dat Bernard en Jasper zomaar ineens van een krante berichtje nu wel uitgaan van de waarheid. Lieve menseknuffelaars die denken dat er nog wel zoveel ruimte is om de onophoudelijke stroom *vluchtelingen* op te vangen Nee helaas het houdt eens op dus scheiden de echte van de economische zoals die elders die illegaal daar verblijvende dit gedaan hebben. Jasper echt jij geloofd dat ze dld nlt hadden man man hou je in het spel bij je sience fiction niet in real life


  ⚠️ Meld

 66. Erikvd het gaat erom dat er in het begin werd geroepen dat het om vrijwel alleen maar asielzoekers ging. En dat werd gebruikt als excuus om hier in Nederland alle vluchtelingen tegen te houden. Daar ageren Bernard en ik tegen. Niks meer, niks minder.

  @Derk nu gaan we wel uit van de waarheid uit de krant omdat hij nu is gebasseerd op feiten in plaats van onderbuikgevoelens.

  Overigens blijf ik er bij dat dit geen praktiserende moslims waren. Dit zijn jongens met problemen. Die nu ze de wet overtreden hebben daar voor moeten boeten. Die andere die er zijn, moeten zsm helpen om te voorkomen dat die het zelfde pad in slaan.


  ⚠️ Meld

 67. nu gaan we wel uit van de waarheid uit de krant omdat hij nu is gebaseerd op feiten in plaats van onderbuikgevoelens.

  Dream on Jaspert!


  ⚠️ Meld

 68. Ja nee, eerst waren het een paar mensen op het internet die riepen dat het allemaal asielzoekers waren. Nu is het de politie die naar gedegen onderzoek zegt dat het geen asielzoekers zijn.

  Raar dat ik die tweede geloof, echt superraar…


  ⚠️ Meld

 69. http://www.demorgen.be/buitenland/politie-keulen-identificeert-73-verdachten-overwegend-asielzoekers-of-illegalen-b1bc2b8f/

  Ehmmm, Japser: de laatste berichten lijken toch de bekende kant op te wijzen….de hoofdaanklager noemt de suggestie die jij doet ‘nonsens’.

  Zonde, was aardig geweest als het nu eens gewoon roomblanke duitsers waren geweest die zoals jij het zegt ‘problemen hebben’. Vooroordelen en feiten blijken weer erg dicht naast elkaar te liggen.  ⚠️ Meld

 70. We zullen zien waar de waarheid ligt. Voor nu ligt mijn realiteit bij de objectieve politie.

  En er zijn ook zat roomblanke Duitsers met problemen. Het heeft vrijwel altijd te maken met achterstand.


  ⚠️ Meld

 71. Ja en de grootste groep van die ‘asielzoekers’ is volgens datzelfde bericht uit Marrokko en Algerije. Voorzover ik weet is daar geen oorlog. Dus ik weet niet in welk land ze asiel aangevraagd hebben, maar in Nederland ben je dan kansloos. Geen vluchtelingen dus.


  ⚠️ Meld

 72. Dus wel lichtgetint gajes uit moslimstaten. En daarvan moeten er meer deze kant op komen? Of ze nu uit Syrië, Irak, Marokko of Algerije komen, maakt geen moer uit, een en al ellende wat je binnenhaalt! En japser, bedoel jij die objectieve politie die eerst de geiten in de doofpot stopte? Wahahaja, jij bent echt een luchtbel die met alle linkse winden meedraait, ongeloofwaardiger en schijnheiliger dan jij bestaan ze niet, jij kunt zo de kamer in voor D66.


  ⚠️ Meld

 73. Jessezwolle: geiten en doofpot lijkt me een lastige combinatie;).

  Bernard heeft gelijk: het waren niet hoofdzakelijk vluchtelingen. Wel daders met een vergelijkbare culturele en religieuze achtergrond, normen en waarden. Inmiddels weten we wel dat dit een moeizame combinatie is met onze westerse normen en waarden.Dus in die zin begrijp ik de zorg van Jesse ook wel. Maar ja, we hebben er mee te dealen en houden het niet tegen. Het is onze gezamenlijke uitdaging om niet-tolerante moslims zo snel mogelijk duidelijk te maken wat we van ze verwachten en wat we wel en niet tolereren. Hebben ze zelf de keuze om het te accepteren of weg te gaan. Daar worden we op termijn allemaal beter van.  ⚠️ Meld

 74. een vergelijkbare culturele en religieuze achtergrond, normen en waarden.

  Ben het daar niet mee eens. Syrië (voorzover het nog bestaat) was een land met een heel andere cultuur (veel meer lijkend op de westerse cultuur) dan Marokko. Niet zo gek dat verschil, trouwens. Syrië ligt nog verder weg van Marrokko dan Nederland. In Syrië was een aanmerkelijk deel van de bevolking Christen, wat in Marokko niet het geval is.


  ⚠️ Meld

 75. Bernard, in beide landen is de islamitische cultuur leidend. Ook al woonden er rond de 10% christenen in Syrië, dat is een kleine minderheid en ook in Syrië zijn de islamitische gebruiken en overtuigingen dominant. Met andere woorden: als je er 100 binnenhaalt, zijn het er statistisch 90 islamitisch. De vraag is gerechtvaardigd of dat een positief effect heeft op de westerse samenleving. Deze vraag niet durven stellen of hem beantwoorden vanuit ‘hoe je graag zou willen dat het was’ is veel gevaarlijker dan hem met open vizier en vanuit feitelijke waarnemingen te beantwoorden. Vervolgens kun je dan conclusies trekken en daar handelingen aan koppelen. Zo ingewikkeld is het allemaal niet.


  ⚠️ Meld

 76. Komt er een Europese versie van de islam of zal Europa islamitisch worden?

  Indien een varken wordt geboren in een paardenstal, is het meteen een paard?


  ⚠️ Meld

 77. Wel daders met een vergelijkbare culturele en religieuze achtergrond, normen en waarden.

  Ja, dus niet, want in die normen en waarden, past roven en verkrachten niet. Dit waren geen handelingen vanuit de islam, dit waren gewoon criminelen.

  En of we dus daarom moeten ophouden om mensen in de nood te helpen, kan ik heel kort in zijn: nee natuurlijk niet.


  ⚠️ Meld

 78. Ik weet het niet Japser: roven, massa-aanrandingen, moordpartijen, aanslagen, het is wel heel opvallend erg vaak het werk van moslims. Laat ik het anders formuleren: onder het uitschreeuwen van de kreet Alluah Akbar is het laatste decennium een hoop shit over ons uitgestort. En dat lijkt op z’n zachtst gezegd toch iets met de religieuze overtuiging te maken te hebben. Soms kunnen ze daar weinig aan doen, want het is zoals ze opgevoed worden, maar toch…
  Kwam onderstaand stukje tegen, als je zo de feiten op een rij ziet wordt je daar niet echt blij van…

  http://www.atheistrepublic.com/blog/james-lawrence/islam-religion-peace-do-not-insult-my-intelligence

  En mensen in nood moet je natuurlijk helpen. Als je er tegelijkertijd maar voor waakt daarmee anderen niet in nood te helpen;)


  ⚠️ Meld

 79. De islam is een prima plek om heen te vluchten als je al zwakker bent. En daar wordt dankbaar misbruik van gemaakt. Maar we moeten wel twee zaken onderscheiden. Misdaad door jonge mensen die een islamitische achtergrond hebben, maar ook zijn opgegroeid in achterstandswijken, en die qua gedrag niet afwijken met het gedrag van andere mensen met een achterstand (gemiddeld genomen uiteraard) aan de ene kant, die praktisch geen reet te maken hebben met de islam. Aan de andere kant islamitische terreur gepleegd door jonge mensen die zich hebben om laten praten door mensen die macht zoeken en daarvoor alles gebruiken om dat te krijgen. Op dit moment zwakkelingen die denken dat de redding in de islam ligt. Maar dat had elke andere uitlaatklep kunnen zijn. Het probleem is niet de islam, de islam is een middel.


  ⚠️ Meld

 80. Maar dat had elke andere uitlaatklep kunnen zijn. Het probleem is niet de islam, de islam is een middel.

  Ik geloof dat ik je even kwijtraak Japser: help me even, waarom IS het dan geen andere uitlaatklep? En als het een middel is dat zoveel ellende veroorzaakt, is het dan niet het middel islam wat toch wel het probleem is?
  En wat betreft die jongeren: niet zo relevant waar ze wonen. De huizen waarin ze wonen plegen geen overvallen, aanslagen of aanrandingen. Dat zijn toch echt de bewoners van die huizen, toch? Op die manier kun je de woningbouw straks nog de schuld geven als zich er hier heen opblaast tijdens een voetbalwedstrijd of z’n kalashnikov leegschiet tijdens een concert. Op die manier sluit je de ogen wel heel erg voor de individuele verantwoordelijkheid en het gedrag van bepaalde bevolkingsgroepen. Ik zou dat niet kunnen uitleggen aan de nabestaanden in Parijs. Zo van: Nee, dat allauh akbar heeft u verkeerd verstaan, net als al die andere mensen. Het heeft te maken met de wijk waar ze wonen, het hadden net zo goed autochtonen kunnen zijn. En dat dat niet het geval is: puur toeval, steeds maar weer’.
  Ik ben bang dat iemand met gezond verstand en observatievermogen daar niet intrapt;)


  ⚠️ Meld

 81. Het is nu de islam, waarschijnlijk omdat er in het midden-oosten al jaren gezeik is, en daar de islam al was.

  Het is wel relevant wat voor achtergrond ze hebben. Rijke, hoog opgeleide islamieten staan niet in Keulen vrouwen aan te randen.

  Als we in Zwolle kijken uit welke wijken de meeste criminaliteit vandaan komt, zullen we naast de Holtenbroek ook zeker de Indische buurt en Kamperpoort noemen. Blanke buurten. Maar allemaal achterstandswijken. Dan kun je wel wijzen naar de islam, maar ik zie iets wat overkoepelender is.


  ⚠️ Meld

 82. Huh? Kamperpoort? Een mooiere wijk bestaat er niet! Nog nooit criminaliteit hier meegemaakt. Oh, nou ja, ik geef het toe: Soms fiets ik zonder licht.


  ⚠️ Meld

 83. Erikvd, op 18 februari 2016 12:56 heeft het over

  feitelijke waarnemingen

  Maar dat is juist waar ik (en volgens mij Jasper ook) vanuit probeer te gaan. Feiten! Maar iets is nog NIET meteen een feit als het tien keer heel hard geroepen wordt of voorafgegaan wordt door een hele brij aan bijvoeglijke naamwoorden.  ⚠️ Meld

 84. Eens Bernard. Daarnaast: als iets tien keer gebeurd en benoemd wordt (hoe hard dan ook) zou het best wel eens een feit kunnen zijn.

  Dan Jasper: ik hoop niet dat je het vervelend vindt dat ik het benoem, maar je doet wel heul erg krampachtig je best om de islam te verdedigen. Ik pak er even wat bij:

  Het is wel relevant wat voor achtergrond ze hebben. Rijke, hoog opgeleide islamieten staan niet in Keulen vrouwen aan te randen.

  Klopt. Je suggereert dat rijke, hoog opgeleide moslims geen aanrandingen plegen. Dat zou waar kunnen zijn. Maar die categorie is nog veel gevaarlijker. Bin Laden was niet onbemiddeld, de leiders van IS ook niet en veel imams ook niet.

  Als we in Zwolle kijken uit welke wijken de meeste criminaliteit vandaan komt, zullen we naast de Holtenbroek ook zeker de Indische buurt en Kamperpoort noemen. Blanke buurten. Maar allemaal achterstandswijken. Dan kun je wel wijzen naar de islam, maar ik zie iets wat overkoepelender is.

  Altijd mooi, de overkoepeling zoeken. Maar nu zoek je erg ver. Als het gaat om straatgeweld wil ik enogszins met je meegaan. Maar wat er in de Schilderswijk of Molenbeek in België gebeurt is toch echt van een andere orde en -sorry voor jou-wel degelijk islam-gerelateerd. Aanslagen zoals Charlie Hebdo, Parijs etc. hebben niets met achterstandswijken te maken, maar alles met haat tegen het westen.

  Het is nu de islam, waarschijnlijk omdat er in het midden-oosten al jaren gezeik is, en daar de islam al was.

  He Jasper, nu draai je zaken wel heel erg doorzichtig om. Bij vrijwel alle mondiale conflicten is de islam betrokken. Zowel binnen als buiten het Midden-Oosten. En vooral dat laatste is zorgwekkend.

  Ik vind het leuk om te discussiëren, maar je draait je wel heel opvallend om van wat er om je heen gebeurt. Dat mag hoor, ik ben tolerant, maar het komt de kwaliteit van de discussie en je geloofwaardigheid niet ten goede. Maar no offense, laat dat duidelijk zijn. Ben alleen een beetje verbaasd over je denkwijze.


  ⚠️ Meld

 85. Soms heb ik het idee dat er zelfs verschil van mening is over wat feiten zijn. Als iets gebeurd is, is het een feit, zelfs als het helemaal niet benoemd is. Het lastige is echter dat de meeste dingen waarover we praten we niet zelf gezien hebben. Iemand moet het ons vertellen. Het liefst iemand die het wel zelf gezien heeft, maar zelfs dat is vaak niet het geval.

  In de journalistiek geldt de regel dat je minimaal twee verschillende bronnen moet hebben voor een verhaal betrouwbaar geacht wordt. Maar soms lijkt het dat je meerdere bronnen hebt, maar blijkt later dat die ‘bronnen’ elkaar na gepraat hebben.

  Maar tegenwoordig in dit Facebook- en Twittertijdperk vliegt de grootste onzin je veelvuldig om de oren, die vervolgens als waarheid door sommige nieuwszenders opgenomen wordt. (en vervolgens weer door andere nieuwszenders gejat wordt…)

  Gebrek aan zorgvuldigheid is tegenwoordig een enorm probleem.


  ⚠️ Meld

 86. Nog nooit gekeken wat dat is. Uit je woorden merk ik dat dat dus de correspondent is. Nee hoor klik er niet op dus stoor me er ook niet aan. 🙂


  ⚠️ Meld

 87. Tja. Soms moet je keuzes durven maken. En het feit dat er ook goede zijn is geen argument om daarmee het gedrag van de kwaden te ontkennen of te bagatelliseren. Om problemen op te lossen moet je het brede kader durven te zien. Zelfde principe als chemotherapie: dat kost je haaruitval, maar redt je toekomst. Niet zo ingewikkeld. Maar in jouw redenatie is het zonde van je haar en zie je af van een aanpak die het echte probleem bestrijdt.


  ⚠️ Meld

 88. Zinloze discussie over land van afkomst op papier uit gebieden waar het een rotzooi is. Feit blijft dat men totaal geen controle heeft over wie er binnenkomt. En er vrijwel niks uit gaat.  ⚠️ Meld

 89. M.i. hoef je inderdaad niet tolerant zijn naar intolerantie, zoals je die tegenkomt bij de islam wereldwijd. Dit betekent niet dat iedere moslim intolerant is, maar als geheel is de islam het m.i. wel.  ⚠️ Meld

 90. Dat vind ik zo laf hé. “Nee, ik bedoel niet de individuele moslim, alleen de islam en iedereen die daar naar leeft”. Zeg dan ook gewoon dat je moslims niet moet.


  ⚠️ Meld

 91. Nog laffer, zieliger, gevaarlijker en schijnheiliger: doen alsof het allemaal wel meevalt met de islam.
  Dat is een mes in de rug voor allen die onze westerse normen en waarden een warm hart toedragen! Jij bent er dus zo eentje.


  ⚠️ Meld

 92. Wow, wat een heldhaftige zelfgenoegzaamheid. Erik:

  Tja. Soms moet je keuzes durven maken. En het feit dat er ook goede zijn is geen argument om daarmee het gedrag van de kwaden te ontkennen of te bagatelliseren. Om problemen op te lossen moet je het brede kader durven te zien.  ⚠️ Meld

 93. @japser
  Sorry Japser maar ik vind je niet erg sterk argumenteren de laatste dagen. Het enige wat je doet is proberen op de persoon te spelen. Kom dan eens met inhoudelijke argumenten.


  ⚠️ Meld

 94. Ontopic, zijn er eigenlijk nog mensen die hier belang bij hebben? Zo te lezen zijn er toch een aantal die minstens vragen gaan stellen…die tenminste durven vragen te stellen op de

  Extra bijeenkomsten over AZC Zwolle


  ⚠️ Meld

 95. Wat een misselijk gepost op de persoon weer. Lekker met z’n allen een mannetje of 4 continu afkraken. Nou, doe mij als nummer 5 er maar bij.

  Het wegkijken van links, het fascisme van links, het links is de oorzaak van al onze problemen. En als je dan een overduidelijke vergelijking maakt tussen de PVV mentaliteit van nu en Duitsland in de jaren 30, dan is de wereld te klein. We hebben weer niets geleerd.

  Links kijkt niet weg, JUIST niet. Vaak is links zich wél bewust van het feit dat ze onderdeel van het probleem zijn (we zijn al tijden militair actief in Midden-Oosten). Links wil graag bijdragen in een oplossing en voelt zich hier, in het rijke Nederland, ook moreel verplicht toe.
  In plaats van het lekker makkelijke ‘we laten niemand meer toe. We sturen alle ‘buitenlanders’ het land uit (minder minder minder) en we negeren de Islam volledig vanaf nu’. (of: ‘we starten de heilige oorlog tegen Islam’, notabene het gene waar ze de Islam van beschuldigen.)

  Islam is +/- 1.6 MILJARD gelovigen groot. Dat verdwijnt niet.

  Zolang zo veel mensen, en zelfs de NOS, zich laten leiden door onzin…. en het blijven geloven als het bewezen onwaar is…wordt het een langzame les voor ons allen.


  ⚠️ Meld

 96. massa-aanrandingen is wel heel opvallend erg vaak het werk van moslims.

  Dat is dus bewezen niet waar!! Er was geen vluchteling bij in Keulen.
  Waarmee ik natuurlijk niet het gegeven (door Noord Afrikanen) goedpraat. Flink straffen.


  ⚠️ Meld

 97. Helemaal eens met Erikvd en Veldwachter. Ik denk ook niet dat die hele moslimimport een verrijking is voor onze samenleving. De normen en waarden waar de meeste moslims voor staan, stammen uit de Middeleeuwen en die tijden hebben we al lang gehad.


  ⚠️ Meld

 98. Bericht door Roel van Selling, op 19 februari 2016 20:16

  Islam is +/- 1.6 MILJARD gelovigen groot. Dat verdwijnt niet.

  Ga jij er maar mee leren leven. Ik pas er voor en heb geen zin om maar wat toe gaan geven aan dat intolerante geloof.  ⚠️ Meld

 99. Nou Assie dan ben ik het ook weer met jou eens 🙂

  Zouden – Editted – Bernard of – Editted – Jasper weten welk islamitisch land de mensenrechten respecteert? Oh daarom rennen ze weg maar blijven islam aanhangen. Tsja wel of niet een beetje zwanger kun je ook niet zijn of wel soms?


  ⚠️ Meld

 100. @kijkdan: domheid krijgt door jou een nieuwe dimensie. Noord Afrikanen zijn ook afkomstig uit islamitische culturen. Of is dat ook niet bewezen?

  @ roelvanselling: backstabbertje meldt zich weer? 1.6 miljard moslims zullen niet verdwijnen, helaas. Maar laten we ervoor waken dat we onze normen, waarden en verworvendheden niet verkwanselen. En ga je overige wegkijkende pro-islam betogen even afsteken tegen de nabestaanden van Charlie Hebdo, Parijs, de dames in Keulen en al die andere Europese steden. En ze dan recht in de ogen aankijken als je durft.

  – Editted –


  ⚠️ Meld

 101. Tweederde van de verdachte daders aanrandingen Keulen zijn volgens het ministerie asielzoekers:
  http://www.elsevier.nl/Buitenland/achtergrond/2016/1/Ministerie-geeft-toe-tweederde-verdachten-Keulen-is-asielzoeker-2743004W/

  http://nieuws.tpo.nl/2016/02/15/verdachten-nachtmerrie-oudejaarsavond-keulen-waren-illegaal-of-hadden-asielaanvraag-gedaan/
  Vermeld staat:
  “Veel waren illegaal in Duitsland, sommigen hadden een asielaanvraag gedaan. Dit meldt de Keulse hoofdaanklager Ulrich Bremer, aldus @wol van de NOS.

  Van de 73 verdachten die de politie nu in het oog heeft komen er 61 uit Noord-Afrika: 30 Marokkanen, 27 Algerijnen, drie Tunesiërs en een Libiër.”


  ⚠️ Meld

 102. Islam is een zieke ideologie en wil er niets mee te maken hebben. Ik ben juist van baan veranderd en kan iedere vrouw in de zorg het aanbevelen. Je bent niets voor een islamiet en zo zul je behandeld worden tenzij je een hoofddoek draagt of rekening wil houden met intoleranten.

  Ik stop met het rekening houden van andere culturen wanneer andere binnenkomende culturen geen rekening houden met de onze. Ook al gaat dit ten koste van de goeden.

  Als de overheid moord, verkrachting, roven en stelen goed laat keuren door nieuwe Nederlanders of de kinderen ervan zoals het de laatste twintig jaar gebeurd, dan had de overheid ons moeten vragen.

  Dat kunnen we zelf en vaak nog beter ook.


  ⚠️ Meld

 103. ‘backstabbertje’? Wie steek ik in de rug dan? Het ‘Nederlandse Volk’ omdat ik een andere mening heb?

  Ik ben helemaal niet pro-Islam. Ik zeg helemaal niet dat ik islamitische normen en waarden wil overnemen. Ik geef nergens een pro-islam betoog.
  We hebben in Nederland trouwens niet eens één islamitische partij in de Tweede Kamer. Voordat iemand de PvdA – of welke andere linkse partij ook ?? een noemt, dit zijn geen islampartijen. Er is geen enkele linkse partij die homohaat goedkeurt, de vrouw als minderwaardig ziet, of Islam als staatsreligie wil. Ik snap nooit zo waar deze simplistische angst voor islamitische overheersing vandaan komt.

  Mijn ??betoog?? is dat 1.6 miljard moslims niet verdwijnen, dat ze ons echt niet allemaal doodwensen, dat ze niet allemaal hun geloof aan ons willen opdringen. Wil je de extremisten onder hen stoppen? Dat kan, dan moet je zorgen dat de massa binnen moslims zich daar actief tegen kan verzetten.
  Helaas zijn er zo veel mensen, ook politieke machtshebbers (bijv. Trump), die juist het tegenovergestelde doen. Die zorgen alleen maar dat de islam en moslims meer gehaat worden. En zodra ??wij?? meer haten (zoals jij Jesse), creëert dat natuurlijk een gelijke reactie terug binnen de moslims. Die gaan ‘ons?? ook meer haten, en zo krijg je juist dat de massa de kant van het extremisme op gaat. In plaats van samen het extremisten-probleem op te lossen, komen we steeds verder uit elkaar te staan.

  Verschrikkelijke aanslagen als Charlie Hebdo, Parijs, Keulen, of welke andere aanslag dan ook, praat ik nooit goed. Dit zijn aanslagen uit pure haat, niet uit geloofsovertuiging. Dit heeft niets te maken met de gemiddelde moslim. En dat durf ik ook wel te beweren tegenover de slachtoffers. Niet iedereen zal er open voor staan, maar ik weet dat een deel van de mensen dit zich zal realiseren.

  Wat ik zo graag zou willen is dat we in Nederland heel simpel het uitgangspunt respect & fatsoen gaan gebruiken. Heb je geen respect voor een ander en kan je niet fatsoenlijk doen? Dan 1e waarschuwing, 2e waarschuwing en 3 strikes: you??re out. Gewoon opdonderen, ga maar naar waar dan ook ter wereld, maar val ons niet langer lastig. Geldt voor zowel de islam-haters als de jihadisten, voor christenen, moslims, of aanhangers van welke religie dan ook. Voor autochtone Nederlands als allochtone Nederlanders. Voor >iedereen< in dit land.


  ⚠️ Meld

 104. Bij iedere aanslag in europa wordt er geroepen allah hakbar. Charlie Hebdo, Bataclan, busaanslagen London, dood van Theo van Gogh. “En dat heeft met haat te maken” volgens sommigen. Natuurlijk niets met islam.

  Wanneer deze uitspraken in real life worden gedaan naar mij, zie ik je nog minder als de asielzoeker of vluchteling. Verraad door eigen volk is toch wel het laagste van het laagste.  ⚠️ Meld

 105. Lees je bijdragen nog eens terug, Belinda Udo. Jijzelf bent intolerant en voelt je ver verheven boven anderen. De pot verwijt de ketel dat hij zwart ziet.


  ⚠️ Meld

 106. Ergens moet een persoonlijke grens worden gesteld. Dan maar pot verwijt de ketel. Succes met de multi culti gedachte in stand houden.


  ⚠️ Meld

 107. Verschrikkelijke aanslagen als Charlie Hebdo, Parijs, Keulen, of welke andere aanslag dan ook, praat ik nooit goed. Dit zijn aanslagen uit pure haat, niet uit geloofsovertuiging. Dit heeft niets te maken met de gemiddelde moslim. En dat durf ik ook wel te beweren tegenover de slachtoffers. Niet iedereen zal er open voor staan, maar ik weet dat een deel van de mensen dit zich zal realiseren.

  Echt schandalig dat je dit durft te stellen. Verraad van achter de eigen linies is het laagste en geniepigste dat er is. En dan met een verongelijkt gezicht D66 of PvdA flyertjes uitdelen straks en de gutmensch uithangen?

  Speciaal voor jou en je geestverwanten een aantal feitelijke waarnemingen en een interessante stelling:
  http://www.atheistrepublic.com/blog/james-lawrence/islam-religion-peace-do-not-insult-my-intelligence  ⚠️ Meld

 108. Asielzoekers zijn niet per definitie vluchtelingen.

  Die discussie en definities zijn zo volledig oninteressant als het merk schoenen dat de daders dragen. De overeenkomst als het om dit type geweld gaat aanrandingen en andere vormen van overlast gaat is de religie en cultuur. Asielzoeker, vluchteling, immigrant of dubbel paspoort: allemaal zelfde respectloze overtuigingen, religie en gedrag.

  Google anders even op ‘aanrandingen asielzoekers’, ‘verkrachtingsepidemie Zweden’ en trek je conclusie. Of steek je kop ervoor in het zand en doe alsof er niets aan de hand is. Is ook een (laffe) keuze.


  ⚠️ Meld

 109. Laf en dom is het als je niet de feiten wilt zien. Let wel, ik ben tegen alle criminele activiteiten door wie dan ook. Wat mij betreft ongenadig hard straffen daarvoor!


  ⚠️ Meld

 110. Vind dat dit topic overruled is door

  Praat met raadsleden over AZC Zwolle

  Tenminste voor mensen die oplossingsgericht zijn ingesteld…ga…namelijk altijd en overal

  In gesprek! Dit lijkt ook nog wel of er behoorlijk wat gesprekken onder 4 ogen zullen plaatsvinden!


  ⚠️ Meld

Reageer