Youness Mokhtar keert terug bij PEC Zwolle

Zwolle – Youness Mokhtar keert terug bij PEC Zwolle. De creatieve vleugelaanvaller, die zijn contract deze winter liet ontbinden bij Al-Nassr in Saoedi-Arabië tekent een contract voor 2,5 jaar bij de Blauwvingers. In het verleden kwam Mokhtar al tot 41 officiële wedstrijden voor de club, hierin scoorde hij tien doelpunten. Het is overigens niet waarschijnlijk dat Mokhtar dit seizoen nog voor PEC Zwolle kan uitkomen.

Hij speelde deze jaargang immers al voor FC Twente en Al-Nassr en volgens de regels van de FIFA mag een speler niet voor een derde club in één jaar spelen. Wel onderzoekt PEC Zwolle de mogelijkheid om Mokhtar alsnog speelgerechtigd te krijgen. Youness Mokhtar over zijn terugkomst: ,,Aan mijn eerste periode in Zwolle heb ik goede herinneringen. Het voelt vertrouwd om weer terug te zijn, ik ken de mensen van de club en heb een fijne band met de trainer. Ook kijk ik ernaar uit om het plezier in het spelletje terug te krijgen en hopelijk zo spoedig mogelijk mijn rentree binnen de lijnen te maken."

Ook Gerard Nijkamp, technisch directeur PEC Zwolle, is te spreken over de terugkeer van Mokhtar: ,,We zijn zeer blij dat Youness wederom een verbintenis met PEC Zwolle aangaat. Hij heeft in het verleden immers aangetoond een meerwaarde te zijn in de Eredivisie. Er bestaat een kleine kans dat het lukt om Youness dit seizoen nog speelgerechtigd te krijgen. Mocht dit niet lukken, dan hebben we nu in ieder geval onze eerste zomeraanwinst vroegtijdig te pakken.”

Artikel delen:
Reacties 14
 1. Vind het wel bijzonder dat er nu zo snel gehandeld is voor langere tijd, terwijl duidelijk is dat hij het eerste half jaar waarschijnlijk niet mag spelen. Er spreekt wel vertrouwen uit naar Mokhtar, maar kan me voorstellen dat het ook fijn is om hem eerst eens een paar weekjes op de training te zien ballen…..


  ⚠️ Meld

 2. Als ze hem wel spelminuten willen laten maken, moeten ze hem wellicht verhuren aan Twente voor de rest van het seizoen.
  Weet alleen niet of dat wenselijk voor PEC is.


  ⚠️ Meld

 3. Zijn acties op de linkerflank staan mij nog helder voor ogen, een enorme dreiging gaat er van hem uit en wanneer hij zijn ‘oude’ niveau haalt, dan is hij zeker een klasse beter dan Becker, laat staan Menig.

  Misschien jammer dat hij pas vanaf volgend seizoen aan spelen toe komt, maar het zegt wel wat dat hij dan nu toch (al) voor Zwolle heeft gekozen.

  Met een fitte Saymak en een flitsende Mokhtar op de flank kijk ik al weer uit naar volgend seizoen!


  ⚠️ Meld

 4. En we hebben volgend seizoen ook nog de andere smaakmakers Thomas, Saymak, Nijland, terwijl Hebling, Dekker, Marinus, de Boom ook talenten zijn

  Als ik Veldwijk, Lam, van Hintum, Brama, Marcellis was, zou ik maar lekker bij PEC willen blijven en het jaar daarna de klapper maken

  Trots op pec en dank aan Jans en Nijkamp:)


  ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.