Volgend IJsbeelden Festival op andere locatie

Zwolle – Het IJsbeelden Festival in Zwolle wordt dit weekend afgesloten. Het thema voor het volgend jaar zal muziek zijn. Dat werd in verband met marketing bekend gemaakt. Een nu al aanwezig ijsbeeld van een dame met basgitaar wordt het beeldmerk voor de volgende editie.

ijsbeeld.jpg 

Of dan het festival ook in Zwolle gehouden zal worden is maar zeer de vraag. De huidige locatie, de NS loods bij het station wordt gesloopt. Het Organisatieteam heeft twee alternatieven in Zwolle op de korrel, een fabriekshal van Wärtsila en het voormalige Ecodrome waar binnenkort Dinoland gehuisvest wordt. Maar ook een onderkomen buiten Zwolle is mogelijk. Eerdere locaties voor het festival in Zwolle waren Park de Wezenlanden en het Rodetorenplein. Zwolse ondernemers zien het ijskoude festival het liefst terugkeren op het Rodetorenplein. Komend weekend mogen bezoekers aan de ijsbeelden voelen, speciaal bedoelt voor blinden en slechtzienden.

Artikel delen:
Reacties 8
 1. Terug naar het Rodetorenplein.
  Mooie locatie daarna gezellig de stad in om een hapje te eten. Gezelliger en goedkoper dan de schreeuwige hal met fele lichtjes. Beperkt mensen die overgevoelig zijn voor prikels.


  ⚠️ Meld

 2. Het is toch wel te hopen dat de gemeente Zwolle er alles aan doet om dit evenement hier te behouden, want het is wel echt een trekker van formaat in een periode dat het normaal toch wat rustiger in de stad is (met uitzondering van de feestdagen).

  Wanneer je het Rode Torenplein in zijn geheel zou benutten, dus ook het lager gelegen gedeelte, dan moet er toch wel genoeg ruimte voor zijn.


  ⚠️ Meld

 3. Mogelijk vertrek uit Zwolle
  Van Aalst sluit niet uit dat het IJsbeeldenfestival volgend jaar in een andere stad dan Zwolle wordt gehouden. “Plan B is dat we weggaan uit Zwolle. Het liefst zouden we hier blijven, het bevalt ons ontzettend goed hier. Maar we moeten gewoon een plek hebben, we willen doorgaan met het festival.”

  Als het festival verkast naar een andere stad, dan staat Amsterdam bovenaan het lijstje van Van Aalst. Daar zijn ook al gesprekken gevoerd over een mogelijk nieuw onderkomen.

  “We praten onder andere met Sugar City, dat is halfweg het station,” doet Van Aalst uit de doeken. “Maar eigenlijk is het hier ideaal, maar dit gebouw gaat helaas weg.”

  Als men in Zwolle slim is doet men alles eraan om dit festival te behouden, net als lego world wat vertrok naar de jaarbeurs in Utrecht, kan men er beter alles aan doen om deze publieks trekker voor de stad te behouden. In het westen zit al genoeg ‘vertier’.


  ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.