Getuigen van mishandeling gezocht

Zwolle – De politie is op zoek naar getuigen van een mishandeling die op dinsdagavond 26 januari jl. plaatsvond op perron 7 van het station in Zwolle. Een 70-jarige man uit Almelo kwam daarbij ten val en brak zijn heup.

politienieuws.jpg 

De man uit Almelo stapte die avond rond 18.55 uur uit de trein die vanuit Utrecht kwam. Terwijl hij stond te wachten op zijn vrouw die nog uit de trein moest stappen, kwam er een man op hem af. Zonder aanleiding duwde deze man hem waardoor hij kwam te vallen. De onbekende man liep daarna door zonder zich om het slachtoffer te bekommeren. Deze werd door omstanders en NS-personeel geholpen. Hij werd overgebracht naar het ziekenhuis waar een gebroken heup werd geconstateerd. Het slachtoffer deed deze week aangifte waarna een onderzoek is gestart. De politie is daarin op zoek naar getuigen. De dader betrof een kleine (ong. 160 cm), blanke man met een normaal postuur en kort blond haar. Hij droeg een bril en een halflange jas. Personen die die avond de mishandeling op het perron gezien hebben worden gevraagd contact op te nemen met de politie in Zwolle via telefoonnummer 0900-8844.

Artikel delen:
Reacties 14
 1. In het rijtje veel geplaatste opmerkingen

  Het is wat met die donkere/halfbloed mannen

  Door mensen die verschillen willen creeeren, om ze daarna vol verontwaardiging te presenteren.
  “Verschillen” zijn er volgens mij om beslecht te worden en om van te leren. In een samenleving met verschillende mensen (niet alleen met een andere huidskleur), wordt het vaak alleen maar kleurrijker.
  Volgens mij hoor.


  ⚠️ Meld

 2. Uhm.. als je per ongeluk tegen iemand aan botst die valt, en je daarna dom doorloopt… Dat doe je niet, terecht dat ze hem zoeken!


  ⚠️ Meld

 3. Daar staan overal camera’s
  het slachtoffer en de omstanders weten neem ik aan hoe laat het gebeurde. politie kan toch beelden bekijken
  Wat die eikel betreft hoop dat hij zelf een keer neervalt en veel pijn zal hebben..


  ⚠️ Meld

 4. Is dit mishandeling of gewoon gevallen bij het in- en/of uitstappen vanwege de drukte bij de treinen. Dan wordt er altijd voorgekropen, geduwd en gedrogen etc. door zowel jong als oud als de middengroep. Men wacht tegenwoordig niet meer tot iedereen is uitgestapt maar we moeten zo vlug mogelijk een plaatsje hebben en de trein moet natuurlijk zo snel mogelijk weer door.

  Kortom is het niet gewoon een ongelukje zonder gelijk van mishandeling te spreken? Dat deze meneer zijn heup gebroken heeft heeft waarschijnlijk ook te maken met zijn leeftijd om het maar eens eerbiedig te zeggen.

  Ik wordt dagelijks geduwd op het perron, dus wordt ik daarom dan elke dag mishandeld?


  ⚠️ Meld

 5. Van Gaalen, daarom maakte ik juist de kwinkslag

  Maar is gewoon een incidentje zou het ook in het nieuws zijn gekomen als het een allochtoon zou zijn geweest Dick?

  Voor mij zijn alle mensen gelijk, voor jou?


  ⚠️ Meld

 6. En waarom wordt dit vermeld als mishandeling door de politie en de 33 geregistreerde geweldmishandelingen door Asielzoekers c.q. Gelukszoekers hier in Zwolle niet?


  ⚠️ Meld

 7. Bericht door JeanineV, op 5 februari 2016 18:40

  Is dit mishandeling of gewoon gevallen bij het in- en/of uitstappen vanwege de drukte bij de treinen. Dan wordt er altijd voorgekropen, geduwd en gedrogen etc. door zowel jong als oud als de middengroep. Men wacht tegenwoordig niet meer tot iedereen is uitgestapt maar we moeten zo vlug mogelijk een plaatsje hebben en de trein moet natuurlijk zo snel mogelijk weer door.

  Kortom is het niet gewoon een ongelukje zonder gelijk van mishandeling te spreken? Dat deze meneer zijn heup gebroken heeft heeft waarschijnlijk ook te maken met zijn leeftijd om het maar eens eerbiedig te zeggen.

  Ik wordt dagelijks geduwd op het perron, dus wordt ik daarom dan elke dag mishandeld?

  Ik weet niet op welk station jij komt, maar ik herken me hier helemaal niet in! Mensen wachten altijd netjes tot iedereen is uitgestapt en ik ben werkelijk nog nooit geduwd! Ook niet een beetje.

  Enige mindere ervaring die ik onlangs had was dat ik netjes stond te wachten om de trein in te stappen, er komen een stuk of 5 mensen uit en NIEMAND zegt me iets. Eén persoon kom ik nog tegen in het gangetje onderweg naar de uitgang. Toen ik eenmaal wilde gaan zitten tikte een vrouw op het raam om me te laten weten dat dat treinstel niet verder zou gaan. En dat was iemand die gewoon Zwolle als eindbestemming had. Wie denk je dat ik tegenkwam in het treinstel dat wel verder ging? Juist: alle mensen die ik netjes had laten uitstappen!


  ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.