GGD bezoekt ROC’s in Week van de Liefde

Zwolle – Volgende week is het Valentijn. Voor de GGD weer een goed moment om extra aandacht te besteden aan het belang van veilig vrijen en het aangeven van wensen en grenzen. De week voorafgaand aan Valentijn organiseert GGD IJsselland verschillende activiteiten. Ook dit jaar bezoekt de GGD weer ROC’s in de regio. Want gezonde jongeren presteren beter op school, dus ook seksueel gezonde jongeren.

GGD IJsselland bezoekt deze week 8 verschillende ROC’s. Per ROC verschilt de uitvoering enigszins. De boodschap van de GGD tijdens de Week van de Liefde is: ‘Vrij veilig en doe niets tegen je zin in’. In de klas vertellen de GGD medewerkers vooral over Sense: hét online informatiepunt voor jongeren over seksualiteit: www.sense.info. Op deze site kunnen jongeren goede informatie vinden over seksualiteit. Voor de docenten is er een speciale lesbrief ontwikkeld zodat ook zij deze week in de klas extra aandacht kunnen besteden aan seksuele gezondheid.

In de kantine staat een interactieve informatiestand. Medewerkers van de afdeling Seksuele gezondheid van de GGD gaan in gesprek met de studenten over seksuele gezondheid. De informatiestand heeft informatie en verschillende werkvormen over liefde, relaties en seksualiteit. En natuurlijk  leuke gadgets om uit te delen.
 
Elke ROC beschikt over digitale informatieborden en ook deze zet de GGD graag in voor hun voorlichting. In 2015 is er een regionale YouTube-wedstrijd gehouden onder ROC studenten voor het maken van een filmpje over Sense. De GGD vraagt de ROC’s om dit filmpje deze week te draaien op hun digitale informatieborden.
 
Jongeren en seks
Aandacht vragen voor veilig vrijen, wensen en grenzen blijft belangrijk. De Week van de Liefde is bij uitstek een moment om hierover met elkaar in gesprek te gaan. Carla van der Avoird, afdeling Seksuele gezondheid GGD IJsselland: “Er is voor jongeren veel informatie te vinden over seksualiteit, bijvoorbeeld op internet. Toch bestaan er voor veel jongeren nog altijd onzekerheden op het gebied van seksualiteit. Het is en blijft een gevoelig onderwerp om over te praten. Het is van belang dat jongeren de juiste informatie krijgen en weten waar ze terecht kunnen met eventuele vragen.” 
Artikel delen:

Reageer