Carnaval in Sassendonk van start gegaan

Zwolle – Het carnaval in Zwolle is begonnen. Zwolle is weer Sassendonk geworden. Vele carnavalsvierders beleefden rond middernacht de ceremonie met het Eileuversnest.

sas_1.jpg 

Op de kille Grote Markt dromden de honderden liefhebbers van het carnaval vanaf 23.00 uur bijeen om de traditie van het opzetten van het Eileuversnest bij te wonen. Honderden Sassendonkers hadden deze avond de moeite genomen om naar het centrale plein in de stad te gaan. Een jarenlange traditie die ook dit jaar weer veel feestgangers naar de Grote Markt trok. Toen de paal met de emblemen en natuurlijk de Eileuver erop stond werd uit volle borst De Zwollenaar gezongen en werd er vuurwerk afgestoken. Na deze traditie wensten de Sassendonkers elkaar veel pleizer de komende dagen. Vervolgens trokken de feestvierders naar de Veurstroate, De Tent of de vele café’s om daar de start van het carnaval te vieren.

sas_2.jpg 

Artikel delen:
Reacties 10
 1. Laat het geneuzel maar weer komen over lawaai ppfffff.
  Ga dan lekker in een hutje op de hei wonen !!!!
  Dat gezeur altijd over geluidsoverlast !!!!
  Mensen ga leven !!!!


  Maak melding

 2. 😮

  Bericht door els, op 6 februari 2016 8:11 Wat een lawaai vannacht!

  Wie heeft het zo bont gemaakt bij jou dan? En wat maakt het dat je het met ons wilt delen? Nou ja, het is je van harte gegund en ik hoop dat er nog veel van zulke nachten mogen volgen!
  Maar uh, dit is wel een heel ander topic.


  Maak melding

 3. Els, houd je het nog ’n beetje uit deze dagen? Ik heb gisteren heerlijke stamppot boerenkool gehad bij Bruut in de voorstraat. Wat is dat een leuke tent geworden, daar waar vroeger de Docter was. 🙂


  Maak melding

Reageer