Molenkamp deelt waarde cheques uit

Zwolle – Op 8 februari geven mensen met een verstandelijke beperking waarde cheques aan twee goede doelen: het Ronald McDonald Huis en Vluchtelingenwerk.

Het wordt een feestelijke bijeenkomst die om 10.30 uur start bij Frion, locatie De Molenkamp, Molenkampsweg 1 in Zwolle. De zeer betrokken deelnemers van deze locatie adopteerden in 2015 deze twee doelen. Daarbij ondernamen ze verschillende acties. Met als resultaat mooie bedragen. Beide goede doelen mogen ruim € 400,- in ontvangst nemen. Aansluitend aan de uitreiking volgt er een voorlichting door en over het Ronald McDonald Huis.

Ondernomen acties 
De deelnemers zijn trots op het resultaat en de verschillende acties die zij bedachten, uitwerkten en uitvoerden. Zo leverden zij statiegeldflessen in en verkochten eigen gemaakte producten. Ook organiseerden ze de Snert-in sponsorloop tijdens de kerstverkoop van De Molenkamp. Al deze inspanningen leverde meer dan € 800,- op. 
Daarnaast verzamelden zij ook nog plastic doppen voor een actie van de KNGF Geleidehonden en nodigden zij mensen uit die betrokken waren bij het vluchtelingenwerk op Lesbos. Aleid Koskamp, werkbegeleider bij Frion: ‘We waren diep onder de indruk van de verhalen, de dia’s en de film over de mensen die hun huis en land verlieten omdat het niet veilig is. 8 februari krijgen we uitleg over wat het Ronald McDonald Huis doet. We kijken er nu al naar uit. Ook is dit het eind van onze goede doelen actie. De cheques en de doppen worden die dag overhandigd door de deelnemers van De Molenkamp.”

Artikel delen:

Reageer