Contactpunt slachtoffers van seksueel misbruik

Zwolle – Per 1 maart 2016 gaat het Reformatorisch Meldpunt van start. Slachtoffers van seksueel misbruik in de reformatorische gezindte kunnen volledig anoniem contact opnemen via WhatsApp op het nummer 06-11462758 en via e-mail. Het Reformatorisch Meldpunt wil hiermee de stap om te spreken over misbruik zo laagdrempelig mogelijk maken. Het meldpunt wordt bemenst door vrijwillige hulpverleners, onder andere uit Zwolle.

Eén op de drie kinderen in Nederland krijgt te maken met seksueel geweld. Berna de Ruiter, projectleider van het Reformatorisch Meldpunt: “Seksueel geweld loopt uiteen van een vervelende seksueel getinte opmerking, tot verkrachtingen die herhaaldelijk over een langere tijd plaatsvinden. De drempel om te spreken over seksueel misbruik dat je overkomt, is enorm hoog. Toch is het belangrijk dat de stap om te spreken wordt genomen, omdat hierdoor misbruik kan stoppen en ook verwerkt kan worden.” Het Reformatorisch Meldpunt werkt bewust anoniem. De Ruiter: “Hiermee zijn we zo laagdrempelig mogelijk. Is het een te grote stap om openlijk te spreken over misbruik dat je overkomt? Zet dan deze eerste stap anoniem via WhatsApp op 06-11462758 of via een anoniem e-mailaccount! Een e-mailaccount kan aangemaakt worden op de website van het Reformatorisch Meldpunt, www.ikmeldhet.nl.

De vrijwilligers van het Reformatorisch Meldpunt zitten klaar om te luisteren.” Er zijn 16 gemotiveerde vrijwilligers actief voor het meldpunt. Zij bemensen de WhatsApp en de e-mail. “Deze mensen investeren vrijwillig hun tijd in deze hulp aan slachtoffers van seksueel misbruik. Heel fijn dat ook in Zwolle een vrijwilliger zich heeft aangemeld.” 

Artikel delen: