Ruimte voor leden Dahliatuin Ruusbroecstraat

Zwolle – Een groep van ca. 15 leden zijn vanaf eind maart tot en met november in de weer met hun dahliatuin. De tuin omvat verenigingsbedden en de bedden van de leden. In de loop van het seizoen, als de bloemen volop bloeien, organiseert de Dahliavereniging Rondom de Peperbus bloemschikmiddagen in verzorgings-tehuizen en is er een Open Dag. Ook zijn er plukmiddagen aan het einde van het seizoen als er nog voldoende bloemen zijn. Elke maandagavond verzorgen de leden gezamenlijk de verenigingsbedden, de paden en gazons.

dahlia.jpg 

Naast de dahlia’s kweken de mesnen ook pompoenen, kalebassen en grassen. Na gedane arbeid drinken ze gezellig een bakje koffie of thee en bespreken de nodige punten. Daarna vertrekken de leden voldaan en met verse bloemen naar huis. De leden kunnen het hele groeiseizoen door genieten van hun eigen bloembed(den) en van de ruimte en de rust in de tuin. Zij kunnen naast een dahliabed ook een bed met snijbloemen en grassen kweken. Desgewenst werk je er samen met familie of vrienden. Behalve het lidmaatschapsgeld betaal je een bijdrage per bed. Verder zijn palen en gaas nodig om de planten te steunen. Daar heb je vervolgens jaren plezier van. Ook de dahliaknollen, mits goed verzorgd, kunnen jaar na jaar opnieuw tot bloei komen.

De Ruusbroectuin maakt deel uit van Dahliavereniging Rondom de Peperbus (ROP) en is prachtig gelegen op een oeroude zandafzetting van Vecht, Zwarte Water en IJssel in de huidige Diezerpoort. Er is ruimte voor enkele nieuwe leden. Neem contact op of kom langs als u van dahlia’s en tuinieren houdt. Vanaf half april bent u op de maandagavond tussen 18.00 – 20.00 uur van harte welkom in de tuin.
Meer info over de Dahliavereniging vindt u op www.dahliazwolle.nl

Artikel delen: