Snelheidscontroles in Spoolde

In verband met klachten over de hoge snelheid waarmee gereden zou worden in de wijk Spoolde, heeft de politie woensdag 31 oktober op diverse plaatsen snelheidscontroles gehouden. Van 07.45 tot 08.30 uur is er driemaal geverbaliseerd op de Klipperweg. Tweemaal werd er 70 gereden en eenmaal 75 waar 50 is toegestaan.

Van 16.40 tot 17.00 uur is er gecontroleerd op de Oude Veerweg. Daar werd één bestuurder bekeurd omdat hij 57 reed waar 30 is toegestaan. Van 17.00 tot 17.20 uur stond men op de Turnhoutseweg. Ook hier werd eenmaal geverbaliseerd voor een overschrijding van 22 km. Op de Blaloweg en de Zwartewaterallee is nog tweemaal bekeurd voor het rijden zonder gordel en het rijden door rood. 

Artikel delen:
Reacties 2
 1. Wie heeft er nou last van harder rijden op de Klipperweg? Een lange rechte lege weg met nog een aardige strook tussen de weg en Westenholte.


  Maak melding

 2. Toch zijn er wel wat aanrijdingen geweest op de Klipperweg waarbij overstekende fietsers betrokken waren. Goed, fietsers moeten voorrang verlenen maar auto’s mogen er max 50 km/h rijden.

  Maar ik kan me wel redelijk plaatsen in je opmerking. Het stuk tussen de Westenholterbrug en Auto’s Wieten (niet Bert Wieten!!) is betrekkelijk veilig. Toch is 70 daar geen goed idee. Er is redelijk wat groter vrachtverkeer wat van het industrieterrein (Voorst C) de Klipperweg op wil rijden. Hoe hoger de snelheid, hoe lastiger het wordt zonder ‘voorrang te nemen wat ze niet hebben’.
  Daarbij komt dus ook dat het van 4-baans met gescheiden fietspad vrij ineens overgaat in 2-baans met aan de ene kant een aanliggend fietspad.
  Ik zou de Klipperweg zeker niet als éérste nemen om ijverig te laseren (ik heb ze gezien ’s morgens; ze stonden naast de bosjes bij Auto’s Wieten), en dan zeker niet op het 4-baans gedeelte want dáár stonden ze dus te laseren, niet op het stuk tussen Auto’s Wieten en Bert Wieten.
  De Turnhoutsweg vind ik een wat betere plek om te flitsen. Er komen daar aardig wat fietsers langs die over willen steken. Ook zit die brug van de sluis ertussen wat ook voor gevaar vormt omdat die het zicht ontneemt.


  Maak melding

Reageer