Broedplaats Estafette in Het Langhuis

Zwolle – De Broedplaats Estafette is onderdeel van het jubileumproject ‘Emmanuelshuizen een Gouden Broedplaats’. Op 14 februari om 16.00 uur wordt de estafette in het Langhuis geopend. Deze estafette-expositie meet het kunstklimaat in Zwolle. Er is nieuw werk te zien uit zeven kunstbroedplaatsen, zoals DOAS, R10, Bergkloosterweg en de Emmanuelshuizen. Gedurende deze expositie presenteren de broedplaatsen naast beeldend werk ook tal van activiteiten die hun eigen identiteit onderstrepen.

broedplaats.jpg 

In februari 2016 bestaan de Emmanuelshuizen 50 jaar als ateliergebouw. In een publicatie en in een expositie in het Stedelijk Museum Zwolle worden deze 50 jaar belicht. Nog steeds zijn ateliervoorzieningen en vrijplaatsen voor kunst en cultuur onmisbaar voor de stad. Het Langhuis zoomt in op het heden en toont de actualiteit en relevantie van ateliergebouwen en kunstbroedplaatsen in Zwolle anno 2016. In de Estafette-expositie presenteren 7 Zwolse kunstbroedplaatsen zich, 7 weken lang. De Emmanuelshuizen bijten het spits af en presenteren hun [nog] niet-gerealiseerde kunstprojecten.

Het is een actief en poëtisch onderzoek die de bezoeker door zijn of haar eigen verbeelding kan realiseren. Met exposities en activiteiten brengen de verschillende broedplaatsen hun uniciteit en specifieke bindende kracht naar voren. De actuele activiteiten zijn te vinden op de facebookpagina van Het langhuis en de speciale pagina “Estafette-expositie Langhuis: broedplaatsen”.
 
Data:
zo 14 t/m zo 21 febr.                     Emmanuelshuizen  
do 25 t/m zo 28 febr.                     R10
do 3 t/m zo 6 maart                       Bergkloosterweg
do 10 t/m zo 13 maart                  Koewegje
do 17 t/m zo 20 maart                  Doas
do 24 t/m 27 maart                       Curieweg
do 31 maart t/m 3 april                 Cyclamenstraat
 
Openingstijden: do t/m zo: 13.30 tot 17.00 uur
Op 14 februari wordt om 14.30 uur ook de tentoonstelling in het Stedelijk Museum Zwolle geopend.
Deze tentoonstelling loopt van 14 februari tot en met 8 mei.

Artikel delen:
Reactie 1

Reageer