PEC Zwolle verliest in Almelo

Zwolle – Een gehavend PEC Zwolle heeft bij Heracles Almelo geen resultaat kunnen boeken. De thuisploeg is na rust effectiever en wint dankzij treffers van Illias Bel Hassani en Jaroslav Navratil met 2-0. ,,Al vroeg moesten we wisselen en schuiven. Zo gauw het strafschopgebied in de buurt kwam duurde het bij ons te lang”, vertelt trainer Ron Jans.

Zwolle moest al gauw een tegenvaller incasseren. Aanvoerder Bram van Polen moest vanwege een bovenbeenblessure al binnen tien minuten het veld verlaten. De ploeg van Jans zat al niet ruim in de achterhoedespelers doordat ook Ouasim Bouy met griep niet kon meespelen. Zwolle had desondanks de controle en kreeg via Bart Schenkeveld een kans. De linksback stoomde op en leek binnen het strafschopgebied onderuit gehaald te worden. ,,Schenkeveld deed alles goed, we hadden recht op een strafschop. Het wordt een keer tijd dat we ergens recht op hebben", vond Jans. ,, Bij PSV hadden we recht op een strafschop, daarna nog drie keer. Dit was vier. Benieuwd of we nog vier onterechte penalty’s meekrijgen.” Aan de andere kant was Wout Weghorst gevaarlijk, doelman Mickey van der Hart redde bekwaam.

Na tien minuten in de tweede helft kwam de thuisploeg toch op voorsprong. Illias Bel Hassani kreeg de bal uit een klutssituatie voor zijn schoenen en schoot beheerst raak. Zwolle probeerde het wel, maar menig aanval stokte richting het strafschopgebied van Heracles. Ook het inbrengen van Sander Thomas en Wouter Marinus veranderde daar niets aan. In de slotfase was het Heracles dat via Navratil op 2-0 kwam. ,,Heracles was effectiever”, constateerde Jans.
Volgende week zondag komt PEC Zwolle weer in actie. Om 14.30 uur wordt er in het IJsseldelta stadion afgetrapt tegen Feyenoord.
Heracles Almelo – PEC Zwolle 
Toeschouwers:  10.543 
Scheidsrechter:  Van Boekel 
Gele kaart:  Gosens (Heracles Almelo)
Opstellingen:   
Heracles Almelo: Castro, Droste (84. Heerkes), Te Wierik, Zomer, Gosens, Pelupessy, Bel Hassani, Bruns, Kada (64. Navratil), Weghorst, Darri (77. Garcia)
PEC Zwolle: Van der Hart, Schenkeveld, Lam, Marcellis, Van Polen (8. Becker, 84. Marinus), Dekker, Brama, Ehizibue, Nijland, Menig (61. Sander Thomas, Veldwijk
Scoreverloop: 
54. Bel Hassani 1-0 
81. Navratil 2-0
Bron: peczwolle.nl
Artikel delen:
Reacties 27
 1. De ziekenboeg wordt voller en voller. De spelers op het veld hebben het ondanks dat toch redelijk goed gedaan. Wederom aardig voetbal echter door individuele fouten geen punten (foutje Rick Dekker luidt de 1-0 in en bij de 2-0 komt Van der Hart wederom twijfelend uit zijn goal). Dat moet toch echt wel gaan veranderen in de verdere maand februari. En ben het eens met Ron Jans, een zuivere strafschop en weer niet toegekend. Daar word je ook wel gek van inmiddels en kost je een hoop punten. Nu aanvallend nog wat fanatieker en scherper, want dat was vandaag ook niet echt goed.


  Maak melding

 2. Ik heb de hele wedstrijd voor de tv gezeten en mij lopen ergeren aan de beperkte inzet.
  Ook Jans is een stuk milder dan voorgaande jaren.
  Welke plaats gaan wij eindigen?
  Linkerrijtje is niet realistisch meer.
  Maar plaats 11-14 is wel realistisch.

  Compliment voor de meegereisde supporters.
  Want dit seizoen zijn uitwedstrijden geen pretje om mee te gaan.

  Ik las net een tweet van Adriaan Visser.
  Slap excuses om te verwijzen naar een penalty.
  Het team bakte er simpelweg niets van…..  Maak melding

 3. @doohnibor; aardig voetbal? Dan heb ik een andere wedstrijd gezien. Je zag wel dat ze hun best deden maar de vorm is ver te zoeken. M.n. Brama, Nijland en Meenig waren niet best. Niet dat ik Heracles nu zo goed vond, maar zij maakte goed gebruik van fouten van Zwolse spelers. Bij de 1e goal Kingsley en Dekker en bij de tweede goal toch weer vd Hart. Volgende week tegen Feyenoord maar weer de punten pakken!


  Maak melding

 4. Erg jammer deze reacties uit het PEC-kamp. Topsportorganisaties accepteren geen excuses, het was gewoon weer zwaar ondermaats. Zeuren over niet gegeven strafschoppen verandert daar niets aan. Daarnaast: PEC heeft het leeuwendeel van de thuiswedstrijden het voordeel van kunstgras. Daar hoor je Jans ook niet over. Kortom: weer een bewijs dat Jans een modale trainer is en niet meer. En het gezanik over blessures: PEC heeft een modale selectie zonder topspelers, alle geblesseerden zijn makkelijk vervangbaar. Strijdlust en kwaliteit schieten gewoon tekort om tegen ploegen uit het rechterrijtje goed te presteren. Dat was de eerste seizoenshelft zo, en nu zal het niet anders zijn. Maar volgende week geef ik ze een prima kans tegen het zwalkende Feyenoord, die zijn nu door elke ploeg te pakken, dus ook door PEC!  Maak melding

 5. Het zou overigens goed zijn om eens kritisch naar de invulling technische staf te kijken. De ja-knikkende krullebol naast Jans lijkt me ook niet iemand die in staat is de boel eens goed op scherp te zetten. Allemaal gezeligheid troef binnen en buiten het veld, maar voor progressie en resultaten zijn andere zaken nodig!


  Maak melding

 6. Ben het helemaal eens Hans72, ligt aan de te vriendelijke technische staf. Ook de wisselspelers zijn eigenlijk beter dan wat normaal in de basis staat. Is ook niet raar met een tientallen miljoenen begroting als PEC. Dan heb je alleen maar toppers op de bank. Het feit dat Begois, Van Hintum, Van Polen, Bouy, Hebling, Saymak en Thomas niet inzetbaar zijn doet daar natuurlijk niets aan af. Dat is alleen maar meer dan de helft van je basis spelers.

  Kom op nou, PEC is aantal jaren geleden gepromoveerd en is sindsdien de club stapje voor stapje naar hoger plan aan het tillen. Met de huidige begroting en spelersgroep is plek 9-14 realistisch. Als het dan even wat minder gaat (dus niet linkerrijtje of bekerwinst) niet meteen gaan roepen. Dit is gewoon de normale positie. Zeker als er veel geblesseerden zijn. Ron Jans word gezien als top trainer en nu kan hij het zogenaamd niet meer. Laat me niet lachen. Het blijkt wel dat jij de lat veel te hoog hebt gelegd.


  Maak melding

 7. Even serieus: van Polen was er de vorige wedstrijden bij en toen was het ook ruk. En wat hebben Bouy, Hebling, Saymak nu helemaal laten zien? Thomas is en blijft een wisselvallige momentenvoetballer, echt niet zo goed als sommigen denken.
  En wie ziet Ron Jans als een toptrainer? Noem me 1 speler die is doorgebroken naar een grote club onder zijn bewind. Het is een systeemtrainer die het vooral gezellig wil houden en in de kramp schiet als er druk op komt te staan. Inderdaad, prima voor een middenmoter, maar daarom absoluut ongeschikt voor een grote club.
  Ik denk dat je als club de ambitie moet hebben steeds beter te worden. Als je tevreden bent met lijfsbehoud is dat een zwaktebod.


  Maak melding

 8. In jou ogen ben je dus of kampioen of degradeer je, daar tussen zit niks wat interessant is? Als dat zo is word het een enorm rotseizoen. Blijkt wel dat we een totaal verschillende kijk hebben op PEC en de ontwikkeling die de club doormaakt. In mijn ogen met een rustig gedegen en verantwoord beleid de club elk jaar stukje beter maakt in zowel spelersgroep als organisatie. Dit gaat altijd met ups en downs. In jou ogen is het allemaal droevig en mogen ze blij zijn in de eredivisie spelen. Weet niet waarom je dan nog naar PEC kijkt als ze alles fout doen.


  Maak melding

 9. Doohnibor heeft het begrepen.

  De (nog dronken van succes)fans zijn wat verwend geraakt, dat moge duidelijke zijn.

  Liever langzamer en gestaag groeien dan het voorbestaan op het spel zetten met onverantwoorde risico’s. En vergeet niet dat we net uit cat1 komen.  Maak melding

 10. Maar volgende week geef ik ze een prima kans tegen het zwalkende Feyenoord,

  Feijenooit speelde een prima wedstrijd vanmiddag, dus ik denk dat we ze net een week te laat tegenkomen.
  De hoge snelheid waarmee ze speelden trekt PEC niet ben ik bang.


  Maak melding

 11. Door de vele blessures zijn de automatismen eruit. De basisspelers zijn prima op elkaar ingespeeld. Nu staan meerdere spelers op plekken waar ze normaal niet spelen doordat er tig basisspelers geblesseerd zijn. Nu afgeven op staf en op oa Bouy (als verdediger prima speler) Hebling (over meerdere wedstrijden misschien totaal een uur gespeeld ) Saymak (die dit seizoen nog niet eens 1 wedstrijd gespeeld heeft!!) geeft wel aan dat men er weinig van snapt en eigenlijk geen commentaar zou moeten geven. Van lijfsbehoud met 29 punten is natuurlijk al helemaal geen sprake. Kortom, een hoop slap gelul wat je niet serieus moet nemen!
  Forza Zwolluuhh!!


  Maak melding

 12. Denk dat we als supporters gewoon blij mogen zijn dat pec in de eredivisie speelt… wat betreft resultaten ja dat is eerlijk gezegd niet zo gek, want de meeste clubs ( heb het meer over de az,vitesse, nec, Utrecht,Groningen) hebben op elke positie net zo goede of misschien zelfs betere speler..
  Zolang er geen geld is om de goede spellers te halen wordt het niet beter en of er goede spellers uit de eigen jeugd moeten komen dat wordt dus afwachten…


  Maak melding

 13. dilemma van Jans c.s.: zodra de zestien in beeld komt: niet denken maar doen. Maar, denkt aleer gij doende zijt en doende denkt dan nog…


  Maak melding

 14. In jou ogen ben je dus of kampioen of degradeer je, daar tussen zit niks wat interessant is? Als dat zo is word het een enorm rotseizoen. Blijkt wel dat we een totaal verschillende kijk hebben op PEC en de ontwikkeling die de club doormaakt. In mijn ogen met een rustig gedegen en verantwoord beleid de club elk jaar stukje beter maakt in zowel spelersgroep als organisatie. Dit gaat altijd met ups en downs. In jou ogen is het allemaal droevig en mogen ze blij zijn in de eredivisie spelen. Weet niet waarom je dan nog naar PEC kijkt als ze alles fout doen.

  In mijn ogen moet je het uiterste uit je selectie en mogelijkheden halen. Dat betekent dat je als techische staf best wat kritischer mag zijn naar sommige spelers en je eigen functioneren. Zolang je tevreden bent met een middenmoot plek ontstaat er een cultuur waarin matig presteren geaccepteerd wordt. Jammer, want er zit meer in.


  Maak melding

 15. Ben je zelf trainer, Hans72? Zo niet, dan zou ik meteen aan de opleiding beginnen. Het inzicht heb je al. Nu nog laten zien dat je het ook waarmaakt.;D


  Maak melding

 16. Nou Jans was anders wel redelijk scherp richting de vierde man gisteren. Verder terecht verloren, Dekker ging flink de fout in en voorin is er totaal geen stootkracht. En het grote aantal blessures ergert mij, zou het liggen aan het kunstgras? Of aan de pijngrens van de spelers? Want het blessureprobleem is er al sinds PEC in de eredivisie speelt. Maar vooral nu moeten we achter de ploeg blijven staan, ook al zal de rest van dit seizoen als een nachtkaars uitgaan.


  Maak melding

 17. Hans72 schreef: En wie ziet Ron Jans als een toptrainer? Noem me 1 speler die is doorgebroken naar een grote club onder zijn bewind.

  @ Hans72: Wat dacht je van Louis Suarez.
  Tja… Het is er zomaar eentje.  Maak melding

 18. Nog 6 thuiswedstrijden: Feyenoord, De Graafschap, Willem2, RJC, NEC en de laatste: PSV: kan wellis een sleutelwedstrijd worden ivm kampioenschap. Blijven genieten dus.;)


  Maak melding

 19. Bericht door Hans72, op 7 februari 2016 12:08
  Even serieus: van Polen was er de vorige wedstrijden bij en toen was het ook ruk. En wat hebben Bouy, Hebling, Saymak nu helemaal laten zien?

  Nu afgeven op staf en op oa Bouy (als verdediger prima speler) Hebling (over meerdere wedstrijden misschien totaal een uur gespeeld ) Saymak (die dit seizoen nog niet eens 1 wedstrijd gespeeld heeft!!) geeft wel aan dat men er weinig van snapt en eigenlijk geen commentaar zou moeten geven.

  Hans72 schreef: En wie ziet Ron Jans als een toptrainer? Noem me 1 speler die is doorgebroken naar een grote club onder zijn bewind.

  Zoals ik al zei, totaal niet serieus te nemen..


  Maak melding

 20. 10 geblesseerden; toch siert het Jans dat hij daar niet de nadruk op wil leggen:
  Sheraldo Becker,
  Bram van Polen,
  Bart van Hintum,
  Mustafa Saymak,
  Ryan Thomas,
  Abdel El Hasnaoui,
  Gustavo Hebling,
  Kevin Begois,
  Max de Boom
  Thanasis Karagounis

  Alles succes jongens!


  Maak melding

 21. En het grote aantal blessures ergert mij, zou het liggen aan het kunstgras?

  Zo ergerlijk dat je elke wedstrijd hart vast houdt.

  Dat het aan het kunstgras zou liggen is een voor de hand liggende gedachte.

  Toch heb ik niet de indruk dat al die andere profclubs met kunstgras nou structureel zoveel geblesseerden hebben. Tel daar nog bij de niet fitte spelers om wat voor reden dan ook.  Maak melding

Reageer