Grote brand in basisschool De Morgenster

Zwolle – Zondagavond rond 19.15 ur is aan het Korianderplein in de wijk Westenholte een grote brand uitgebroken in Christelijke basisschool De Morgenster. Diverse hulpdiensten waren bij de brand paraat. Na een half uur was de brand geblust. De verwachting is, dat de school door de brand- en rookschade de komende dagen niet gebruikt kan worden. Maandag is de school in ieder geval dicht. De school heeft de ouders en verzorgers van hun leerlingen inmiddels geinformeerd via e-mail.

160207_grote_brand_westenholte_012.jpg

De directe omgeving van de school werd afgezet voor het publiek. Van buitenaf zagen wijkbewoners dat de vlammen uitslaand waren. Verder was er veel rookontwikkeling. De brandweer zaagde een gat ik het dak van de school om de actuele situatie beter te kunnen beoordelen. Een half uur later, tegen 19.45 uur, was het vuur gedoofd, en had de brandweer van Zwolle de brand onder controle. De politie controleerde enkele personen. Mogelijk is de brand aangestoken geweest. Er waren geen sporen van een inbraak. Met medewerking van de gemeente is de omgeving afgezet met dranghekken.

160207_grote_brand_westenholte_023.jpg 

160207_grote_brand_westenholte_019.jpg 

160207_grote_brand_westenholte_013.jpg 

Via Lees verder meer foto’s… 

160207_grote_brand_westenholte_010.jpg
 
160207_grote_brand_westenholte_011.jpg
 
160207_grote_brand_westenholte_014.jpg
 
160207_grote_brand_westenholte_015.jpg
 
160207_grote_brand_westenholte_016.jpg 
 
160207_grote_brand_westenholte_017.jpg
 
160207_grote_brand_westenholte_018.jpg
 
160207_grote_brand_westenholte_020.jpg
 
160207_grote_brand_westenholte_021.jpg
 
160207_grote_brand_westenholte_022.jpg
 
160207_grote_brand_westenholte_024.jpg 
Artikel delen:
Reacties 19
 1. Er was vooral veel rook, liep even een rondje om de school en overal zag je wel rook. Werden ook nog 2 kereltjes gefouilleerd.
  Mooiste was nog dat er veel volk was, met andere woorden…er gebeurd ook iets in westenholte;D


  ⚠️ Meld

 2. Wat erg. Deze hoek is geliefd voor hangjeugd. Er is in de loop van de jaren al veel vernield. Ook de gymzaal moest in het verleden aan geloven. Ik weet niet hoe dat nu is.
  En wat een nare reactie dat het mooi is dat er veel publiek is. Dit is niet raar aangezien het midden in de woonwijk ligt en het de school betreft. er gebeurd wel vaker wat in Westenholte. Zeker vergeten de inbreker die betrapt werd en de hierdoor de bewoonster dodelijk verongelukte.


  ⚠️ Meld

 3. Nee en hoe reageer jezelf.? Door meteen een vinger naar de jeugd te wijzen… Zo te lezen lag het waarschijnlijk aan de meterkast. Dus met jouw reactie ben je geen haar beter.!


  ⚠️ Meld

 4. Zo te lezen lag het aan de meerkast!!
  Da’s lekker helder, dat is is ongeveer hetzelfde als ” de butler heeft het gedaan”, want dat zegt de dader meestal.
  Nou Cis, ik hoop voor jou dat het met een Cisser afloopt.
  😉


  ⚠️ Meld

 5. Guys ff serieus dat kan nooit de meterkast zijn geweest ik ben daar vaak genoeg geweest dit was brandstichting zat er zelfs op school


  ⚠️ Meld

 6. Ik wijs niet direkt naar de jeugd. Ik meld duidelijk dat ik niet weet hoe dit nu is. Maar er is heel vaak in het Koriander, Ridderspoor vernield in het verleden.


  ⚠️ Meld

 7. Nou de jeugd haalt heel wat uit daar bij die school, is geregeld politie te vinden die ze er dan weer op moet wijzen. En altijd dezelfde gastjes. word tijd dat ze eens aangepakt worden.


  ⚠️ Meld

 8. Dtjuh ja dt hebben ze maar dit was sowieso brandstichting de meterkst zit volgens mij verder weg maar weet dat niet zeker het is gewoon al de tweede keer in een paarmaanden dat hier bij deze school (mijn oude school) brand word gesticht het s gewoon heel raar maar er zag een man 2 jongens van tussen de 12 en 14 jaar jongens bezig bij de prullenbak die vervolgens op een wiel wegfiettste en ook hoorde ik dat er een zoontje (van die leeftijd) er in de buurt was wat ik best verdacht vind maar ja je kan dat niet zo mazr zeggen ik hoop voor men oude leraren en difecteur dat t straks alemaal mee valt maar ik houd t dus ij brandstichting


  ⚠️ Meld

 9. AG misschien moet een mens geen vooroordelen trekken maar gewoon de politie hun werk laten doen dan kom je uit eindelijk wel bij het goede antwoord inplaats elkaar de bloed onder de nagels weg te halen met dit vind ik dat vind ik en dit is zo gebeurd en dat zo als je der bij bent en weet hoe het gegaan is prima maar denk aan de kinderen die nu gewoon geen school hebben en aan wat er nog verder aangericht kon worden inplaats van brand gesticht en het kont uit de meterkast


  ⚠️ Meld

Reageer