Sprookje van Blue Dew komt uit

Zwolle – Na meer dan 25 jaar muziek maken en optreden heeft de Zwolse theaterfolkband Blue Dew in haar huidige formatie en met haar nieuwe voorstelling ‘The Fair-Haired Boy’ bereikt waar ze al die jaren naar toe heeft gewerkt: een bijzonder hechte groep muzikanten en technici, en een voorstelling waarin verhaal, muziek en theatertechniek volledig verweven zijn.blue_dew.jpg 

Blue Dew is een folkband die iets vrij unieks doet; de band combineert Ierse muziek met verhalen, en doet dat op zo’n manier dat de verhalen en muziek elkaar versterken. Blue Dew heeft hiermee een eigen plek ingenomen in de wereld van muzikanten en verhalenvertellers en speelt met haar voorstellingen regelmatig voor volle zalen. De nieuwste voorstelling van Blue Dew is The Fair-Haired Boy, een kleurrijk sprookje waarin verhaal en muziek samen het verhaal vertellen.

The Fair-Haired Boy
 
The Fair-Haired Boy is inmiddels de zesde theatervoorstelling van Blue Dew. De voorstelling beleefde al in 2013 haar première en werd een jaar lang gespeeld door Blue Dew in een driemansformatie. Toen in februari 2014 gitariste en zangeres Helga Huisjes bij Blue Dew kwam keerde Blue Dew met de voorstelling terug naar de repetitieruimte. Blue Dew trad een heel seizoen veelvuldig op met het muziekprogramma ‘Blue Dew & Ernst Bunders’. Ondertussen werd in de nieuwe bezetting gewerkt aan The Fair-Haired Boy. In een uitverkochte School van Frieswijk werd de The Fair-Haired Boy in november 2015 voor het eerst weer opgevoerd. Met vier muzikanten, het verhaal en de muziek nóg meer verweven, nieuwe lichtapparatuur met lichtplan en extra technicus, en dat alles in een nieuw decor. Klaar voor een nieuw seizoen waarin Blue Dew ook graag in Zwolle en omgeving zal spelen!

 
CD opnames The Fair-Haired Boy
 
Half februari trekt Blue Dew zich drie dagen volledig terug van de bewoonde wereld om The Fair-Haired Boy op te nemen voor een nieuwe CD. De opname, productie en eindmix van de CD is in handen van Jurrie Meulman Music Productions.

 
Blue Dew & Ernst Bunders 28 februari 2016 in Zwolle

 
Zondagmiddag 28 februari 2016 treedt Blue Dew op in de Goudsteeg 21 in Zwolle met het muziekprogramma ‘Blue Dew & Ernst Bunders. De mooiste nummers uit de voorstellingen van Blue Dew worden dan gespeeld met gitarist, drummer en singer-songwriter Ernst Bunders. Samen brengen zij intieme levensliedjes èn Ierse folk, aaneen gevlochten door het verhaal ‘De vrienden van Killarney’. Een intiem èn stevig muziekprogramma geplaatst in een tijd waarin ballades werden gezongen om uiting te geven aan verdriet en er moest worden gedronken om te kunnen feesten.


 
Concertinfo ‘Blue Dew & Ernst Bunders’ in Goudsteeg 21 in Zwolle
 
Datum: Zondagmiddag 28 februari 2016 
Locatie: Goudsteeg 21, Zwolle (binnenstad).
Aanvang: 15.00 uur (zaal open 14.30 uur)
 Entree: € 10,-


Artikel delen: